Reklama

Reklama

Dva machři mezi nebem a peklem

  • Česko Dva nebeští psi na cestě do pekla (neoficiální název) (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Když už havárie letadel nevynáší, je čas otevřít si podnik uprostřed jihoamerické džungle... Salud (Bud Spencer) a Plata (Terence Hill) platí za nejlepší a zároveň nejhorší piloty na celém jihoamerickém kontinentu. Dokáží totiž doletět do cíle s jakoukoliv kraksnou a když je třeba, tak se i šikovně zřítit, aby mohl majitel stroje vyfasovat pojistné. Po bezpočtu leteckých havárií ale vykutálené dvojici štěstí přece jen dochází a tak bez varování spadnou uprostřed džungle kdesi za Andami. Po několika týdnech se oba domnělí nebožtíci vynoří u zapadlé osady hledačů smaragdů ovládanou panem Earsem a rázem se chopí podnikání. Jednoduché létání s proviantem pro odlehlá hornická městečka se ovšem ukáže skoro stejně životu nebezpečné jako řízený pád letadla. Pan Ears totiž nesnáší konkurenci a udělá cokoliv, aby se nové zásobovací linky Salud-Plata zbavil. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (138)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Miluju pohodu, ve filmech i v životě a jestli si něčeho na tomhle filmu cením tak je to právě ta pohoda která z něj jde. Hrozně se mě líbil ten styl života co tam vedli Bud a Terence aneb jsme v průseru, no a co, tak z něj nějak vylezeme a přelezeme do jinýho. Nic neřešili, jen jedli, mlátili špatný lidi a existovali. Možná bych hodnotil i výš, protože se mě líbilo například i to exotický prostředí ve kterým se děj odehrával, ale jedna věc mě na filmu vadila a to střih. Kolikrát vůbec nebyla dohraná scéna a už se to střihlo a posunul se děj dál. Přerušovaná soulož hold nikdy nebude můj šálek kávy. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

"Dva machři.........." si zaslouží vyznamenání. Potíž je ale v tom, že snímky s Terencem a Budem už nebaví tolik lidí jako dříve. Humor už je jiný a "nová" generace lidí na to není zvyklá. Je to škoda, že tyto filmy se známou dvojkou zůstanou zapomenuty a naše děti už nebudou vědět, kdo že to byli nějací pánové, kteří se jmenovali Terence a Bud. ()

Reklama

Stanmi 

všechny recenze uživatele

Dvojice pilotů Salud (Bud Spencer) a Plata (Terence Hill) se rozhodnou podnikat a začnou dovážet zásoby prospektorům v málo přístupných oblastech, což se však nelíbí místním pohůnkům bohatého obchodníka Earse... První společný snímek slavných Italů, který není z žánru westernu, je opravdu povedená dobrodružná komedie. Bud a Terence už zde mají rozděleny své klasické herecké polohy, takže Bud je zde dobrácký bručoun a Terence mazaný filuta. Snímek nabízí prakticky vše, co si od správného spencer-hill movie přát. Nechybí zde rvačky (a to i mezi Terrencem a Budem), vtipné slovní přestřelky mezi hrdinama, nějaké ty dramatické momenty, věrný Ricardo Pizzuti a to vše v exotickém prostředí Jížní Ameriky spolu s jako vždy povedenou hudbou bratrů De Angelis. Režisér Giuseppe Colizzi zde ukázal, že není jenom expertem na spaghetti westerny (koneckonců s ústřední dvojící natočil hned celou trilogii), ale že mu nedělá problém natočit ani poctivou komedii s dobrodružným nádechem. Dva machři mezi nebem a peklem jsou tak naprosto pohodovým filmem, na který se vždy rád a s chutí podívám. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Mí oblíbení kluci v jednom z nejvážnějších filmů, který natočili. Ten pot, ta dřina a hlavně to neskutečné přátelství bylo přes obrazovku cítit až ke mně. A bude tomu tak už napořád. Některé scénky jsou totiž absolutně nezničitelné. Opět ale koukám převládá většina. I když u tohoto filmu mi to příjde extra směšný. Film samotný má totiž 67 % a z těch rádoby "znalců filmu" to v první desítce hodnotili především dvěma hvězdami. Tady chlapci a děvčata vidíte, že s Vašemi názory si klasický fanoušek ledatak vytře prdel. Hlavně proto, že tenhle film je klasika která nezklame. U mě je to jasných pět hvězd. Jako malý jsem u té závěrečné scény dokonce párkrát zaslzel. Dneska na to ale koukám s respektem, co ti dva dokázali. Status dvou machrů mezi nebem a peklem jim nejspíš zůstane již na věky. ()

Kubaso 

všechny recenze uživatele

Zábavná dobrodružná komedie, byť trochu odlišná od jejich pozdějších kousků. Do průměru ji bohužel sráží závěrečná třetina, která je nepochopitelně uspěchaná. Když si ale pořádně prohlédnete stránku s filmem na IMDb, narazíte na zmínku o verzi, která trvá 120 minut! Jestli je to pravda, a k nám se tudíž dostala jenom nehezky osekaná verze, nevím, ale dost by to vysvětlovalo... ()

Galerie (23)

Zajímavosti (9)

  • Bud Spencer označil film Dva machři mezi nebem a peklem mezi svými filmy za nejoblíbenější. Důvodem je skutečnost, že se po jeho dokončení stal skutečným pilotem, protože dublující pilot, který ho ve filmu zaskakoval, jej přemluvil ke složení oficiální pilotní licence. (Jizni Tlapa)
  • Úvodní scéna s přistáním letadla se natáčela na mezinárodním letišti El Dorado v Kolumbii. (NiaWolf)

Reklama

Reklama