Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pravdivý příběh zástupce starosty města New York Kena Lippera (John Cusack), který věrně slouží svému šéfovi, skvělému politikovi, jehož ambicí je dbát na osud města a svých voličů. Náhlá přestřelka, která zatáhne do hry policistu, dealera drog a nevinné dítě, způsobí v celém městě obrovský skandál a komplikovaná cesta k pravdě vede pouze přes politické minové pole. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (54)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tak to v politice chodí. Můžete být světci a léčit lidi, pečovat o město, zkrášlovat, velebit...pak stačí jeden jediný průšvih a vše je smáznuto. Jste-li čestní ovšem. Nečestní to ustojí a jedou dál. Stačí se podívat kolem sebe. Mně osobně duo Al - Cusack velmi sedlo. Já mám pro Ala slabost a užívám si ho skoro vždycky. Nebylo to super skvělé jako jiné filmy s ním, ale bylo to dobré! Otázkou je, zda bych si toto řekl i kdyby tam Al a Cusack nehráli... * * * ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Uuuuu to byla úmorná záležitost a celou dobu jsem přemýšlel, co vedlo k tomu, aby snímek vůbec vznikl. Scénář je jakým si pokusem o chytře budovanou zápletku s politickou tématikou, ve které se nedaří vůbec navozovat napětí nebo jako-li vygradovat pointu. Když k tomu připočtu strašnou předvídatelnost, tak se divím, že jsem to vůbec dokoukal. Chtělo to určitě lepší uchopení, svižnější tempo a méně dialogů směřujících do země nikoho. Jediným pozitivem je ústřední dvojice, která se vydala na maximum, zvlášť Cusack hraje na maximum.......4/10 ()

Reklama

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se těšil - Al Pacino s Johnem Cusackem v politicky laděným nerváku. Dostal jsem politicky laděný, nikoliv nervák, ale neurák. Bylo to mega nudný. Pacino se snažil, hodně jsem tam viděl ten zápal z Godfathera, ale prostě to nebylo ono. Ani John Cusack s Bridget Fondou nebyli žádný tahák. Jediná zajímavá věc (kromě hereckýho obsazení k hovnu) bylo pošpinění mrtvýho poldy a vydírání toho zkorumpovanýho politika - což mi vlastně ale opět trochu připomenulo o tolik lepšího Coppolu... ()

jondoe 

všechny recenze uživatele

Na politicky thriller ma tento film prilis slabu zapletku, ale na druhu stranu je to zasa celkom dobre napisane a dialogy ma nenudili. Tento film ma vsak prvotriednych hercov, ktory tento nepodarok vytiahli aspon do priemernosti. Nesmierne ma prekvapil John Cusack, ktory velmi dobre zahral hlavnu postavu zastupcu starostu a Al Pacinovi, ktory vsak nedostal az tak vela priestoru bol rovnocenym spoluhracom. Celkom ma sklamal zaver. Cakal som, ze sa to vyvinie trosku inac, ale z celkove vysledku az taky sklamany nie som. Nebyt vsak dvoch hlavnych protagonistou asi by moje hodnotenie islo o jednu hviezdicku nizsie. A celkom ma aj potesil vidiet na obrazovke Briget Fonda, ktora sa uz bohuzial herectvu moc nevenuje. ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Jedna přestřelka a jedna zbloudilá kulka. Starosta i nadále pronáší své brilantní proslovy „S něčím se jako starosta nikdy nesmířím, se smrtí policisty. S něčím se nikdy nesmířím jako člověk, se smrtí nevinného dítěte“.Jeho zástupce zatím sbírá informace, počítá mrtvé a ztrácí iluze.... „Zneužíváš postavení, ale vždycky pro správnou věc. Nebereš peníze. Jenom si buduješ postavení. Vlastní moc. K čemu bys byl lidem bez ní dobrý? Ale hluboko uvnitř víš, že je hranice, kterou nemůžeš překročit. Po tisíci případech a jedné dohodě navíc se hranice smaže.“ Průměrný thriller o korupci a vzájemných úsluhách, * navíc dávám za vynikajícího Johna Cusacka. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (7)

  • Al Pacino se v rámci příprav na roli starosty města New York potkal a nějaký čas strávil se starostou Rudolphem Giulianim a také bývalými starosty Kochem a Dinkinsem. (don corleone)
  • Interierové záběry z New Yorské radnice se natáčely ve skutečnosti v New Jersey. (don corleone)
  • Scény na zasněženém nádraží se ve skutečnosti natáčely ve velkém vedru. (don corleone)

Reklama

Reklama