Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve westernové komedii z amerického pohraničí září Dean Martin jako skvělý pistolník a sukničkář v jedné osobě. Jižanská kráska Phoebe (Rosemary Forsyth) je zasnoubená z temperamentním Donem Andreou (Alain Delon). Jejich svatební obřad ale nečekaně přeruší vpád Phoebina bývalého nápadníka, kterého Andrea nešťastnou náhodou zabije. Ženich se rozhodne uprchnout před zákonem do Texasu a počkat tam na svoji milou. Na hranicích se přidá k Samovi Hollisovi (Martin) a jeho indiánskému průvodci (Joey Bishop). Společně pak mají za úkol dopravit zásilku zbraní přes nebezpečné komančské území. Cestu této nesourodé trojice provázejí šarvátky s Indiány a osadníky, a v podstatě s kýmkoliv, kdo jim zkříží cestu. Účty si ale vyřizují i sami mezi sebou. Film je smrští gagů, vtipných hlášek a groteskního humoru. A když pak dorazí Phoebe a pozná Sama a Don Andrea podlehne půvabům zachráněné indiánské dívky, stane se Texas svědkem bezkonkurenčně nejpotrhlejšího souboje opačných pohlaví. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (52)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

----- "Když máte takovej smysl pro humor, Výsosti, tak si určitě vymyslíte něco srandovního na svůj náhrobek." ----- Lehkomyslná hříčka, která si Divoký západ přizpůsobuje k obrazu svému, aby dostála svému poslání - pobavit zpravidla nevděčného, civilizací zhýčkaného diváka. Částečně doplácí na určitou ledabylost či nedotaženost některých bezesporu originálně pojatých scének, takže ve finále působí maličko utahaným dojmem, nicméně i tak spolehlivě vybočuje z šedého průměru ... 3,5* ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Priznám sa, že zo začiatku som bol trocha sklamaný a mierne rozčarovaný. Chcel som si totiž pozrieť nejaký starší seriózny western, ale namiesto toho sa mi začal pred očami rozvíjať akýsi bláznivý príbeh z divokého západu. Zabudol som teda na drsný western a naladil sa na komediálnu nôtu, v ktorej sa tento snímok nesie. Komické situácie, vtipné hlášky, odľahčená zábava. Plus charizmatický Dean Martin a mladý sympatický Alain Delon v hlavných úlohách. Nakonec som sa pri tom celkom dobre pobavil. *** ()

Reklama

Skunkiee 

všechny recenze uživatele

Špičkoví herci v hrozné píčovině. Najde se tu pár silných scén, to ano, ale vše pohřbívá ten debilní, hloupý humor. Jako smát se, jak indiánovi praskne luk, nebo jak se praští o hlavu větví, prostě nemůžu.. Je pravda, že občas jsem se zasmál, některé hlášky prostě mají šťávu, ale jako celkem jsem z toho spíše zhořknul. Posledních deset minut jsem nedokoukal. Bylo mi to jedno. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si říkal, že to bude taková mírně podprůměrná westernová komedie, a byl jsem nakonec mile překvapenej. Charismatický Dean Martin s Bishopem (hrajícím indiána!) byli hlavní tahouni (oficiálně nikoliv, ale pro mě byla tahle komická dvojice nejvýraznější) a Delon hrál gentlemana-debila ze Španělska, nutno říct, že taky dobře. Zatímco úvod naplňoval moje očekávání průměrnosti, po příchodu debilních komančů nastala ta pravá zábava. Nespočet komediálních scén s postiženým synem náčelníka bylo svěžích a "zraněný" Martin stál taky za to. Nakonec tedy nad očekávání - příjemných 70%. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

80%, ale skoro 90. Dvojice Delon - Martin spolu ladí víc, než bych si uměl představit předtím, než jsem ji uviděl. Ale i ostatní role až po ty opravdu malé byly skvěle zvládnuté, dialogy jen jiskří, nechybí ani napětí ani zábava. Několikrát se příběh ocitl v situacích, ze kterých si šlo už jen stěží představit východisko, ovšem vždycky se nakonec objevilo - navíc inteligentní, bez trapnosti a navrch ještě s vtipem, který mne rozesmál. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama