Reklama

Reklama

Tarot

  • USA Tarot (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Když skupina přátel neuváženě poruší nejzásadnější pravidlo tarotů, které vykladačům zapovídá použití balíčku jiného vykladače, přivolají na sebe nevědomky hněv nepředstavitelného zla, které bylo v prokletém balíčku karet uvězněno. Jeden po druhém jsou tak nuceni čelit svému osudu a stávají se nedobrovolnými účastníky smrtící hry ve snaze uniknout věštbě, kterou jim taroty předpověděly. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (68)

rollman1 

všechny recenze uživatele

Promarněný potenciál! Tarot je fajn žánrovka, která hodně trpí na dvě věci. První je PG 13 rating. Smrti si o pořádnou dávku gore vyloženě říkají. Náběh pro brutální jednohubku tu byl velký. Druhou věcí je málo prostoru pro titulní monstra. Když se objeví, je to dost fajn, ale jsou tady extrémně nevyužité. Jinak je to docela ok, kdy to občas dokáže navodit nepříjemný pocit, ale hned se to smaže debilní, předvídatelnou lekačkou (nevím co viděli ostatní zde, ale já rozhodně nezachytil nějaké velké množství lekaček a už vůbec ne povedených. Pokud považujete za lekačku, že se ohulí zvuk na 10000% a pak něco vyleze, tak to potěš koště). Kdo má nakoukáno, pozná jak film skončí po 15 minutách. Špatný film to ale rozhodně není. Má solidní tempo a nikde se moc nezdržuje. Také povedený vizuál démonů, kteří bohužel nemají šanci se pořádně urvat ze řetězu. Když se ale ukáží, patři to k tomu nejlepšímu ve filmu. Líbí se mi svět a nápad a o to víc mě mrzí, že to dopadlo jen takhle. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Typ "hororu" poslednych asi dvoch dekad, kedy, cca po Vreskote, potrebujete naplnit kvotu stupidnych pubertiakov, ktorych hraju aspon 27-rocne herecky a herci :). O atmosfere nemoze byt ani reci. Cely cas som s dufal v cim skorsie zhmotnenie sa niektorej z karticiek, aby umlcala tu-ktoru otravnu postavu. Lakacky su nalinkovane, uplne predvidatelne a stavane na pazvukoch a milionkrat opakovanych postupoch. Zmeny nalad a spravania sa "deciek/dospelych" bolo nieco neskutocne. Zabavia sa azda len nastrocni. Aj to v skupinkach, s popkornom a nervoznym chichunanim, pretoze by sa inak bali aj pri tomto paskvile. Strata casu..vyhnut sa oblukom. ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Zoufale podprůměrný rádoby hororový počin, v němž se vše stane podle již mnohokrát viděné a tím pádem i značně ošoupané šablony. Ve finále zde tedy zaujme jen jedna bravurně vystavěná atmosférická scéna s Kouzelníkem a jeho truhlou. Avšak zbytek užitých ingrediencí je jen a pouze nudný a šedivý balast, na nějž se za pár měsíců zcela zapomene. Škoda. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Vyvražďovačky já sice tuze rád, ale tahle mi nesedla. Může za to nesympatická grupa degenerátů v čele s tlusťochem v kulichu a dvěma lesbami, přemíra digitálního vizuálna a hodně přitroublá závěrečná scéna. Zápletka s tarotovými kartami, horoskopy a dávnou maďarskou černomagickou kletbou je myslím v rámci žánru vcelku originální, ale žádný hluboký hermetismus a vhled do tarotu v ní samozřejmě nehledejte (anglické popisky tarotových karet mluví snad za všechno). ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tarot je dalším rádoby hororovým kinohitem kterej může oslovit snad jen teenagery. Tohle bylo strašně zoufalý. Už ratingem PG 13 naznačuje, že milovníci strachu, krve a brutalit zde své choutky asi jen stěží ukojí. O nějaké hororové atmosféře či napětí se tady dá hovořit taky jen stěží. Nejpovedenější pasáží filmu je pak ta když bábrle vypravuje partičce legendu o tom kdy jak a proč vlastně tyhle prokletý tarotový karty vlastně vznikly. To bylo zajímavější jak celej zbytek filmu. Dokoukával jsem to s velkým sebezapřením. Hodně slabý 2hvězdy. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (4)

  • Tarotove karty boli vytvorené v Taliansku približne v 30. rokoch 14. storočia a pravdepodobne založené na egyptskom mameluckom balíčku. Šlo o hracie karty a až do 18. storočia sa nepoužívali na predpovedanie budúcnosti, čo zmenili až francúzski okultisti. (Arsenal83)
  • Scenár je založený na románe z roku 1992 "Horrorscope", ktorý napísal Nicholas Adams. "Horrorscope" bol aj pôvodný názov filmu, až neskôr v produkcii sa zmenil na Tarot. (Arsenal83)
  • Balíček tarotových kariet použitý vo filme bol špeciálne vytvorený pre tento účel. (Arsenal83)

Reklama

Reklama