Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zvědavý teenager Mercer (Lou Taylor Pucci) se po smrti své matky rozhodne cestováním poznat Ameriku. V Oregonu ukradne auto a vydá se na cestu, aby nalezl svého staršího a dávno ztraceného bratra. Po cestě zažije nejen několik nečekaných událostí, ale také přes telefon naváže vztah s původní majitelkou auta, tajemnou a odpouštějící dívkou (Zooey Deschanelová). Vzájemné telefonické rozhovory slouží jako průvodce při Mercerových cestách po postmoderních dálnicích bývalého Divokého západu, při nichž mladík poznává sám sebe i své místo na světě. Snově stylizovaná kamera a originální hudba umocňují směs citových prožitků. Režisér Martin Hynes směřuje diváka na cesty, kterými se stále vyplatí vydat.
[Zdroj: Febiofest 2008] (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (56)

emma53 

všechny recenze uživatele

Martine, já se vážně moc snažila, ale nechytala jsem se. Soundtrack si vybral nádherně, to nemělo chybu, na Zooey se spoustě klukům bezesporu moc hezky dívalo i když o herectví bych tady moc nemluvila. Ano, měl jsi tam pár úsměvných a roztomilých okamžiků, dokonce jsem postřehla i pár momentů, které stojí za zamyšlení, ale mně to zkrátka nestačilo k vyššímu ohodnocení. A to originální pojetí tomu jen ublížilo, ale nevěš hlavu, příště to bude určo o level lepší, alespoň já tomu věřím. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Vždy jsem si přála cestovat stejně jako to dělají v road movie. Seberou tašku a jedou neznámo kam. Ta jejich cesta má vždy nějaký vzdálený cíl, ale na jejich pouti je potká zaručeně spousta dobrodružství, která se nestávají jen tak někomu. Ale to by nebyl dobrodruh, aby si všechny ty přichystané překážky nevychutnal až do konce. Tento film mě zaujal nejen tím, že tam hráli Lou Taylor Pucci a Zooey Deschanel, ale tím, že veškeré silné pocity, které postavy měly se odehrávaly bez podprahové a silně emotivní hudby. Někdy je fajn vypnout a pouze sledovat jejich vzájemné pohledy či pohyby. A jak je známo se ani ten cíl nějak nevyplatil, ale cesta samotná hlavního hrdinu naučila něčemu, bez čeho by nedokázal žít, nebo poznal někoho, kdo mu změní život. Typický příjemný road movie. ()

Reklama

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Příjemná coming-of-age road movie dramedie. Pokud máte rádi hlas Zooey Deschanel a nevinný kukuč Lou Taylora Pucciho, bude se vám to velmi líbit, pokud máte rádi zajímavý, příjemně laděný soundtrack, bude se vám to velmi líbit, já dávám tři silné hvězdy, protože jsem tento film párkrát zhlédnul a pokaždé to byla příjemná podívaná. Občas je potřeba jít osudu naproti, i kdyby to znamenalo neznámé dívce ukrást auto a vydat se vstříc bratrovi napříč dálnicemi bývalého Divokého západu. ()

Jonash87 

všechny recenze uživatele

Road movie mám velice rád a tahle je velmi povedená. Pro mě neznámý Lou Taylor Pucci hraje obstojně, na Zooey Deschanel se jako vždy nemůžu vynadívat a celé atmosféra a vyznění filmu mi při momentální náladě sedlo, jak nejlépe mohlo. Není to jen obyčejná komedie, cítíte v tom hloubku, a to je na tom to nejhezčí... ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Roadmovies majú tú výhodu v tom, že hlavný hrdina stretáva len dobrých ľudí, ktorí sú vždy ochotní pomôcť. Americké roadmovies k tomuto faktu pridávajú to, že v Amerike sa dá cestovať krajinou bez peňazí dokonca ukradnutým autom. Stačí dvíhať telefóny. Túto nezávislovku som si pustil kvôli jedinej veci, jedinej osobe a to je moja obľúbenkyňa Zooey. Bol som dosť sklamyný, že vo filme sa skoro vôbec neukázala. Ohľadne filmu to je tak isto dosť bieda. Žiadny vtip, ani jeden vydarený fór, chaotický strih, ktorý výborne dopĺňa roztrasenú kameru a dej ktorý fakt nestojí za veľa. L.T. Pucci? Kto to je? Pre mňa absolútne nesympatický herec bez talentu u mňa člen Adam Sandler´s group actors. Jedna hviezda za tích pár scén s mojou favoritkou. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (5)

  • Plážová scéna v Kalifornii se ve skutečnosti točila v Oregonu. (Fugas.cz)
  • Ve filmu si zahrál i otec režiséra Martina Hynese. Hraje starého muže v kovbojském klobouku ve scéně u myčky aut na začátku filmu. (Fugas.cz)
  • Střední škola na začátku filmu je bývalá škola režiséra Martina Hynese. (Fugas.cz)

Reklama

Reklama