Reklama

Reklama

Přežít!

(seriál)
  • Česko Téměř jsem to nepřežil (více)
Velká Británie / USA, 2005, 59x60 min
(další profese)

Obsahy(1)

Seriál Naživu zkoumá katastrofy, které se na týdny, měsíce a roky dostali na první strany novin po celém světě. Seriál vypráví příběhy z pohledu přeživších, kterým se díky inteligenci, bystrému úsudku a lidskému instinktu podařilo přežít. Každá hodinová epizoda obsahuje rozhovory s lidmi, kteří přežili nějakou katastrofu. Každý subjekt vypráví svůj příběh od samotného počátku, kdy se vše zdálo v naprostém pořádku až po okamžik, kdy se vše zvrtlo. Popisují, jak se jim nakonec podařilo přežít. Příběhy jsou hluboce osobní a emotivní zpovědi o situacích, jež zcela změnily život těch, kteří zůstali naživu. (CBS)

(více)

Recenze (64)

matow 

všechny recenze uživatele

Priznám sa že v čase ked píšem tento comment nemam pozreté všetky diely ale aj po par epizodách musím uznat že tvorcovia spravili vcelku zaujímavú seriu ktorá má v sebe dávku napätia a osudý ludí ktorým sa stalo nejakým spôsobom neštastie a oni sa ocitli zoči voči smrti je vykreslené naozaj vierohodne a pútavou formou. ()

Phantasma 

všechny recenze uživatele

I u televize na mě dolehla ta tíha okamžiku a bolest, kterou si museli tito lidé projít. Jedná se o dokument / seriál se skvělou rekonstrukcí a samotnou výpovědí lidí, kterým se to skutečně stalo. Člověka to hned nutí se dívat na svět jinýma očima. Po dvou letech se seriál vrátil na televizní obrazovky - nyní s premiérovými díly! ()

Reklama

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Podle mě super série dokumentárních rekonstrukcí a rozhodně se nikdo nenechte odradit mým odpadem. Vyzdvihl bych vynikající herecké výkony zcela neznámých herců, kteří zdařile předstírají vypjaté situace ve kterých jde o život. Tolik emocí nezachytil ani Marlon Brando ve svých stěžejních rolích. A co teprve, když těmto mimořádně talentovaným hercům jde o život, a mají zdolat nějaký jez nebo skálu a nespadnout do písku a případně neuzřít tak svoji rodnou vísku. Sledoval jsem to ze zatajeným dechem. Když šel herec pod vodu a nabral nádech s otevřenou hubou jak sumec v rákosí, já ho nabral s ním. Když se vynořil, tak já si oči plné vody protíral s ním. Až tak to bylo sugestivní. Jsem fakt cítil i vodu za krkem a sáhla si na mě smrt. A jestlipak myslíte jestli jsem přežil? No přežil jsem a pak jsem vyprávěl všem jaký je to sugestivní seriál. Následně si seriál pustili ti, co jsem jim ten zážitek vyprávěl a jak jsme se sešli, všichni prožili úplně to samé, co já. Neuvěřitelné!!! 0% ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Dívala jsem se na díl, kdy tři horolezci lezli na Mount McKinley na Aljašce a jejich příběh byl více než silný. Obdivuji tu silnou vůli přežít, kdy za jiných podmínek by člověk normálně nebyl schopen se pohnout natož se zlámanýma nohama a velkou ztrátou krve, se zkusit doplazit po ledovém srázu nahoru na stezku, aby ho mohli najít ... Já osobně si nic podobného, jako jsou výstupy v náročných podmínkách na velehory, nemusím dokazovat, vím, že bych to nezvládla ... ale velmi to obdivuji u těch, kteří tu odvahu mají. Všichni tři si pak odnesli hodně smutné důsledky z nepodařeného výstupu v podobě amputací různých části těla, no ale hlavní bylo, je a bude Přežít! ()

Homerking 

všechny recenze uživatele

Můj oblíbený dokumentární seriál který vypráví dramatické a napínavé příběhy lidí, kteří se ocitli v těch nejhorších možných situacích. Každá epizoda vypravý jedničný příběh o přežití, uvidíte zde rozhovory se skutečnými přeživšími a solidně  zfilmované rekonstrukce konkrétních událostí. Viděl jsem všech 59 epizod a nemůžu říct že by některá z nich byla nekoukatelná. Doporučuji. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama