Reklama

Reklama

Kouzlo Avataru a akce Hvězdných válek. Animovaný sci-fi film Bitva o planetu Terra vyšel celé dva roky před celosvětovým hitem Avatar, přitom mu může směle konkurovat i dnes! Originální příběh o planetě, kterou chce lidstvo kolonizovat, ale místní druh se tomu brání, je doplněný o hravou animaci plnou fantastických nápadů a navíc ho doprovází dokonalá hudba. Nenechte si ujít opravdovou událost ve světě sci-fi a nechte se okouzlit úžasným světem planety Terra! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (181)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Tématická podobnost s Avatarem posílá Bitvu o planetu Terra nutně do srovnávacího testu, v němž sice prohraje, ale jen o prsa vietnamské dívky. V její prospěch hraje originalita (byla dříve než Avatar), větší zaměření na mladší diváky (tím nemyslím nutně zrovna malé děti), geniální stopáž (jak dokázali vměstnat vše podstatné do hodiny a čtvrt?) a dost možná i fakt, že si tou méně reálnou animací nehraje na nic, na co ve skutečnosti nemá. Příběh o tom, že žádná válka není nevyhnutelná mě opravdu hodně zaujal a oslovil, dobře se na to dívalo a hezky to znělo, takže v součtu poctivých 90%. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $1,647,083Tržby Celosvetovo $6,192,000▐ V skutku vydarený počin, ktorý skutočne pripomenie Avatar-a, animačne možno nie prvotriedne, v podstate ukážka môže aj odradiť ako sprvoti mňa ale podľa toho čo animátory ponúkli sa to dalo v pohode zniesť a vôbec to nerušilo dej ako iné rýchlo kvasené počítačové animáky posledných rokov(2005-2011), akcia slušná, štipka napätia a emócii. /80%/ ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem sci-fi animované béčko a filmík docela překvapil. Nemám doma 3D Tv a tak jsem byl nucen sáhnout po přibalených 3D brýlých (typ - modrá a rudá fólie v kartonových obroučkách). Jakýsi náznak v prostoru se pohybujících objektů tam v tom halucinogenním nafialovělém prostředí byl, nicméně k pravému 3D což film umožňuje sledovat to mělo daleko a tak jsem raději vše sledoval ve 2D. Příběh je jak vypůjčený z Avatara (nebo naopak ? :-). Tady však lidstvo jde na věc přímo. Planeta Země po vytěžení zdrojů přestala stačit. Lidstvo osídlilo Mars a Venuši. Tyto planety se však chtěly od zplundrované Zěmě trhnout a vyhlásily nezávislost. Vypukla válka během níž bylo vše zničeno vyjma jedné evakuační lodi, která brázdí vesmír a hledá v galaxiích prostředí vhodné pro život. Loď je stará a už nevydrží dlouho pohromadě, čas se lidstvu (reprezontovanému přeživšími na lodi) krátí a kyslík už na lodi také dochází. Naštěstí se objevila Terra. Planetka vhodná k osídlení, ale co čert nechtěl, žijí zde inteligentní bytosti, které si navíc jak se zdá svůj domov hodlají před agresory ze Země bránit. Bojové scény docela ušly a překvapila kvalitní hudba ve filmu. Terrané mi však vzhledově nesedli a připomínali mi břišní parazity :-). Ale to je můj názor. * * * ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Výborné animované sci-fi o budoucnosti lidské rasy, která po mnoha generacích přežívání na kosmické lodi nachází planetu Terra, na které je všechno kromě kyslíku. Tohle není obyč animák pro děcka. Tohle je animák s minimem textu díky němuž se stává velice ,,tajemný,, a vleze pod kůži. Od tuctových animáků se liší také svojí velkou myšlenkou s výbornou fantasy atmosférou a hudbou. Akční konec je velice povedený! Jenom vyzuálek mohl být krapte lepší, ale zase 3 roky jsou 3 roky a rozpočet asi nebyl bůhví jaký....Jinak nevím proč, ale z části my to připomíná Avatar a čím dál víc si uvědomuju, že Cameron nepřišel vůbec s ničím novým. Pouze to gradoval:) Dodatek: Vidím, že slovo avatar nemám v komentu jenom já :) ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Co Terra lehce ztrácí méně detailní animací, to dohání příběhem a scénářem, který je na poměry amerických animovaných filmů rozhodnější nadstandardní. Žádná infantilní blbinka pro děti se tentokrát nekoná, Terra se překvapivě bere naprosto vážně a ačkoli příběh zas tak originální není, jeho podání se opravdu povedlo. I po umělecké stránce to není další rutinní animák, ale solidní špetka fantazie a nových myšlenek je tu znát. Do toho fakt nádherná hudba a akce jak ze Star Wars. Závěr je sice dost zidealizovaný a těžko reálný, ale happy end by asi ani jinak udělat nešel. Morální poselství to má a rozhodně nejen pro ty nejmenší. I když pro ty to kvůli absenci humoru a trošce (decentního, pořád je to dětský animák) násilí taky tak úplně není. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (3)

  • Scenár filmu bol pôvodne napísaný pre hraný film s realistickou CGI animáciou, keďže sa ale nepodarilo nazhromaždiť dostatok peňazí, bol film natočený ako 3D animovaný film. (Krnac)
  • Film byl natočen technologií TriOviz Inficolor 3D. (Terva)
  • Film měl premiéru 8. září 2007 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (Terva)

Reklama

Reklama