Reklama

Reklama

Tyson

Trailer

Obsahy(1)

Rozhovory, archivní záběry a fotografie nabízí dokument o jednom z nejúspěšnějších sportovců všech dob. Mike Tyson je legendární boxer, který dokázal spojit pásy všech tří boxerských organizací. Jeho život byl ale také plný skandálů. V pouhých třinácti letech měl na kontě neuvěřitelných 37 zatčení. Dokument mapuje život tohoto boxera nejen v ringu. Mimo šampióna se v tomto snímku objeví legendární trenér Cus D´Amato, Evander Holyfield a další boxerské legendy. (Cliff Booth)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (57)

genetique 

všechny recenze uživatele

Tyson ako osobnosť v športových radoch je pre mnohých neznalcov naveky zapísaná neslávne slávnou udalosťou, pri zápase s Hollyfieldom a teda ako nekontrolovateľná mašina, rozzúrená hora svalstva, ktorá sa nepríčetne valí na svojho súpera a s prehľadom zmasakruje takmer každého. Odvrátená, umiernená strana tohto monštruózneho boxera však prejavuje citlivosť, ľútosť, frustráciu a emócie ako každý normálny človek a snaží sa byť úprimne otvorený o tom čo bolo, čo mohlo byť a čo, bohužiaľ, už nikdy nebude. Dokument je nahratý a zostrihaný veľmi pekne, plynulo, obsahuje veľa faktov, ako aj subjektívnych pocitov. Veľmi dobrý štýl zvolil režisér, akéhosi intervia bez otázok, bez hercov, iba samotná spoveď otvoreného Tysona, pre ktorého bol film, zdá sa, akousi očistou. A pre mňa príjemným doplnením si filmovej zbierky a pár faktov zo sveta športu. 80%. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Hodně otevřená zpověď smutného člověka který nevěří lidem ani sám sobě.Na prostředí z kterého pochází je přemýšlivý a občas se dopustí myšlenky kterou by mu mohli mnozí závidět. ............" Co neumím je zacházet s penězi buď jich mám hrozně moc a nebo žádné ".....Odhad je že vydělal přes půl miliardy USD,a o ty zase přišel ... ()

Reklama

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Poměrně smutný osud boxerské legendy, která ale jak se zdá život bere tak jak je. Tyson celkem sympaticky přiznává, že si za všechno zlé může především sám. Je otázka co by se s životem Tysona stalo, kdyby D´Amato byl mladší a neumřel, když bylo Tysonovi 19...Každopádně moc pěkně natočený dokument a slušné 4 hvězdy. ()

Fancipal 

všechny recenze uživatele

Kontroverzní příběh nejmladšího mistra světa v těžké váze a zároveň, dovolím si tvrdit, jednoho z nejtalentovanějších boxerů všech dob. Mike Tyson se narodil s neuhasitelným plamenem v srdci. Jeho nepředvídatelná a výbušná povaha, nechuť k autoritám a nezkrotný temperament ho v životě srazily až na úplné dno. Film, reálně, bez obalu odkrývá nejtemnějšího části života slavné sportovní ikony, vysvětluje některé kontroverzní okamžiky a co je nejdůležitější, snaží se o introspekci, nikoliv katarzi jednoho z nejvýraznějších sportovců 20. století. ()

kapsomut 

všechny recenze uživatele

Jediný dokument, který si dám do mé TOP 10! Já Tysona prostě zbožnuju (jako boxera i jako člověka -tu jeho skrytá povaha-, teda alespoň podle toho co o něm vím). Dokument senzačně natočený plný samých emocí. Pohled na člověka "stroj v ringu". Zvíře, které ale v sobě skrývá hrozně moc strachu, pochybností a nenávisti. Prostě Mike je podle mě nejlepší boxer v historii a současnou "nepřemožitelnou" těžkou váhu Kličky by rozbil oba během tří kol. To je IRON MIKE TYSON! -jen škoda, že se nezmiňoval o legendárním trenérovi jménem Teddy Atlas. Ale chápu, nerozešli se moc v dobrém :). 98%!! PS: R.I.P Tysons daughter ()

Galerie (8)

Zajímavosti (7)

  • Na realizaci snímku se Tyson podílel také jako jeden z jeho producentů. [Zdroj: FNR Písek] (hippyman)
  • Celkové Tysonovo skóre je 58 zápasů, z toho 50 výher, z toho 44 KO, 6 proher a 2 nerozhodně. (kwaicheng)
  • Mike Tyson se stal v roce 1986 ve věku 20 let a 145 dní nejmladším profesionálním mistrem světa těžké váhy v historii. (kwaicheng)

Reklama

Reklama