Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kovboj Woody vždycky dobře věděl, co je smyslem jeho života. A tím bylo starat se a chránit jeho dítě, ať už to byl chlapeček Andy nebo holčička Bonnie. Když však Bonnie přinese do svého pokojíku novou hračku, které říká „Vidlík“, otevře se Woodymu a jeho věrným kamarádům docela nový velký svět. (Falcon)

Videa (20)

Trailer 2

Recenze (374)

mzss1 

všechny recenze uživatele

[93%] I na počtvrté se to královsky povedlo! A opět téměř ke konci málem slza ukápla jak to bylo dojemný a perfektně zahrané. Animace je samozřejmě mnohem lepší (přeci jen je toto z r. 2019) – tam není co vytknout. Takže i když tu někteří píší, že to není úplná bomba a že to mírně zaostává nad předchozími třemi díly, ale já s tím nesouhlasím! Dějově je to sice stokrát omleté, ale furt to funguje – je to zábavné, vtipné, dobrodružné, roztomilé, dojímavé a známé postavičky Woodyho, rakeťáka a dalších potěší jako vždy. Takže není co dodávat a pevně doufám, že vznikne plnohodnotná pětka! PS: Hned za titulky je několik vsunutých scén. ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Od té doby, co Pixar adoptoval novou politiku, jde o nejlepší sequel. Trojku, kterou před lety mnozí považovali za nejlepší Pixar film či snad animák všech dob, jsem tehdy rád neměl (Moc starý věk? Moc mladý věk? Špatné načasování? Temnější dvojka ještě jednou?), ale uznal jsem dokonalé zakončení série. Jako alegorie života, dětství, dospívání i přátelství to zde pořád dává smysl. Ale ta práce se starými postavami? Jsou jen fóliemi pro ústřední postavy, stejně jako u ostatních sequelů z posledních let. Návrat fajn, jedna retrospektiva, ale co se stalo třeba s Tučňákem? Jsem jediný, kdo se ptá? Navnadila mě zdejší zmínka o twistu postavy, s jakou jsem díky menším konspiračním teoriím počítal jinou, ale jsem rád, že k tomu nedošlo a stalo se zde to, co se stalo. I když to mnohé zklame. Jinak menší rozčarování, ale zároveň uvědomění, že to lepší být nemohlo. Na druhou stranu... i když typická dojná kráva tu ještě cítit není, má už svůj život za sebou. Snaha o vzkříšení by už byla jen a jen bolestivá. ()

Reklama

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Tak jsem s dětmi a přítelkyni navštívil pro mě nejlepší animovanou seriu od mého dětství a.... no zkrátka to byla nádhera.Když bych to měl trochu rozvést,tak musím říct,že po třetím dílu ,který byl opravdu parádní jsem s napětím očekával s čím pixar,které je pro mě to nejlepší studio na animované pohádky přijde.Tento v pořadí čtvrtý díl je docela odlišný od těch prvních tří,ale nic to neubírá na umění ,které tu tvůrci stvořili.Na dokonalou animaci i v těch nejmenších detailech,je to neskutečná krása se jen kochat co vše v té pohádce uvidíte.Už v prvním díle jako malej špunt jsem s dětskýma očima a otevřenou pusou zíral a nevěřil vlastním očím té kráse jak oživnou hračky a nic se na tom nemění ni po 25 letech kdy už v roli otce na to jdu se svými dětmi.Co se týče příběhu tak aniž bych něco prozrazoval tak musím souhlasit co jsem někde četl a to,že ten příběh ma neskutečně velké srdce a i jako dospělý divák zde budete mít slzu na krajíčku,kor jestli jste s těmito pohádkami vyrostli.Konec je pro mě trochu nečekaný a svým způsobem i trochu smutný,ale vlastně to dobře dopadne a v hlavě se vám odehrají všechny ty příběhy co jste s Woodym,Buzzem atd zažili.Hned na první dobrou si i oblíbíte všechny nové postavy ,které krásně zapadli mezi už starší hračky.Tvůrcům se i na po čtvrté povedl mistrovský kousek a jsem moc rád,že něco jako příběh hraček kdy vznikl a kdo víc,třeba někdy bude i další díl :-) Za mě jednoznačně doporučuji,jeden z nejlepších filmu letošního roku a myslím,že i po čase se vždy bude líbit..Za mě celkově 90 % a pět hvězd. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Jakkoli jsem si zejména dvojku a trojku Toy Story velice užil, nikdy to nebyla moje srdcovka, takže mne pitomost čtyřky nezasáhla přímo do srdce, ale i tak jsem byl dost zklamanej. Jakkoli od předchozího dílu uběhlo devět (!) let, přišlo mi to dost spíchnuté horkou jehlou. Stará dobrá parta, tak skvěle rozehraná v předchozích dvou dílech, je odsunuta na druhou kolej a celý film de facto stráví pasivně v karavanu (stačí se podívat na plakát, kde všichni chybí). Když už Bo ve třetím díle deus ex machina zmizela, tak její deus ex machina objevení zde je hodně na sílu. První půlka se soustředí na pitomého Forkyho, ta druhá se zase nese v iracionálním pobíhání po lunaparku a starožitnictví. O důstojném epilogu, který tu někteří zmiňují, nemůže za mne být řeč... 50% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Toy Story, narozdíl od Nema, nebyl nikdy moje srdcovka, ale je to fajn trilogie s pěkným zakončením. A teď čumím jako puk, že je nějaká čtyřka - dočista jsem na ni totiž zapomněl. A moje obavy se potvrdily. I navzdory krásné animaci a mnoha fakt dobrým gagům a zajímavým nápadům je to už docela nastavovaná kaše, která navíc svým vyzněním zásadně mění jednu z hlavních postav v přesný opak toho, na čem její charakter a potažmo celá původní trilogie stavěla. A to je imo ze strany tvůrců na jednu stranu dost odvážný a kontroverzní krok, ale taky zároveň zajímavá "lidé se mění" pointa. Pointa, která existenci jinak trochu nadbytečné čtyřky vlastně docela obstojně obhájí, byť rozumím, že každému po chuti nebude. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (22)

  • Při pohledu na zastavárny z venku si můžeme ve výloze všimnout kytary, kterou měl Andy v pokoji v Toy Story 3 (2010). Také si na výloze můžeme všimnout nápisu „1986“, což je rok, kdy se Pixar osamostatnil a oficiálně vzniknul. Nad dveřmi je číslo 1 200 – to odkazuje na 1200 Park Ave, kde má Pixar sídlo. (ČSFD)
  • Během závěrečných titulků můžeme vidět další 4 scény. (griph)
  • Severoamerické tržby byly 434 milionů amerických dolarů, celosvětové pak 1073,8 mil. (NIRO)

Související novinky

Pixar chce sázet na své slavné značky

Pixar chce sázet na své slavné značky

03.06.2024

V roce 2016 se prezident Pixaru Jim Morris nechal slyšet, že studio chce stavět výhradně na originálních projektech. Už tehdy totiž směr filmovému světu udávaly hlavně sequely, spinoffy a obecně… (více)

Keanu Reeves si zahraje v komedii od Jonaha Hilla

Keanu Reeves si zahraje v komedii od Jonaha Hilla

08.03.2024

Tuhle kombinaci by nejspíš čekal málokdo. Keanu Reeves (The Matrix Resurrections), herec téměř univerzálně milovaný napříč všemi cílovými skupinami, však už loni přislíbil svou účast na nadcházejícím… (více)

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Nová pixarovka vyhořela

Nová pixarovka vyhořela

20.06.2022

Studio Disney má na kontě po delší době mírné zaváhání. Nová pixarovka Rakeťák s cenovkou 200 milionů dolarů totiž sice sbírá pozitivní ohlasy kritiků i diváků, do kin se ale tentokrát rodiny s dětmi… (více)

Reklama

Reklama