Reklama

Reklama

Desetiletá Charlie se od narození s rodiči (Zac Efron a Sydney Lemmon) neustále stěhuje z místa na místo. Nomádský způsob života ji neskutečně rozčiluje, ale rodiče netuší, jak jinak ji ochránit. Charlie je totiž „jiná“. K zapalování věcí nepotřebuje sirky ani zapalovač, stačí, když se rozhodne, že mají hořet. Horší je, že svou schopnost nedokáže úplně ovládat, a když je rozhozená, může být sobě a svému okolí pořádně nebezpečná. Tajná vládní agentura, která se specializuje na vyhledávání a ovládání podobně mimořádných lidí, po Charlie samozřejmě jde, a to je důvod, proč rodina permanentně utíká. Stačí jeden malý incident a Charlie se objeví na jejich radaru a zmizet z něj není snadné. Tihle lidé se navíc neštítí používat násilí, ani vražda pro ně není nijak zásadní problém. Proti sobě však mají zoufalé rodiče, kteří jsou pro ochranu svého dítěte ochotní obětovat cokoliv, a holku, kterou opravdu rozčílit nechcete, pokud na sobě nemáte protipožární oblek. (Cinemart)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (126)

Motinski 

všechny recenze uživatele

Niekedy neviem prečo si dobrovoľne púšťam adaptácie Kingovych kníh keď tuším ako väčšinou dopadnú. Na Podpaľačku som dokonca chcel ísť do kina keď vyšla a som rád že som to nespravil. Takto prázdny a nudný film nepatrí na veľké plátno ale medzi TV produkciu. Na horor malo napínavé, na drámu zase vôbec nefungujú interakcie medzi postavami. No a občasné hranie sa na superhrdinský origin je na smiech. Herci sú všetci priemer, bez iskry a sympatii. Páčila sa mi hudba a koniec (v porovnaní s tým čo som sledoval dovtedy) a videl som aj horšie filmy na podobný štýl. Pochybujem ale že si to niekedy pustím znovu. ()

ilemas odpad!

všechny recenze uživatele

Velmi hrozné zpracování jedné z lepších knih Stephena Kinga. Knihu jsem četl v době vydání ve slovenštině, dnes ji vlastním v češtině a budu si ji muset znovu hned přečíst a obnovit paměť neboť toto je hrozná slátanina natočená jako céčkový tv film. Nechápu rok 2022!!!  Ještě zkusím filmové zpracování s Drew Barrymore pod názvem Ohnivé oči z roku 1984. Ják můžou tak zprasit vynikající knihu mě hlava nebere. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Pokus o carpenterovský horor, na kterém je ale nejcarpenterovštější hudba (kterou John Carpenter zčásti vážně složil) a seznam tesařů v závěrečných titulcích (což je takový můj pokus o vtip). Předloha patří k těm Kingovým knihám, jež jsem četl před nějakými dvaceti lety a pamatuji si z nich jen základní děj, ale i tak je mi jasné, že ji tvůrci nepochopili a udělali z ní bůhvíproč nevýrazné, málem televizní béčko s nezajímavými postavami, které nezachránilo ani obsazení v čele se strašlivě nevhodně vybraným Zacem Efronem. Čím vážněji se film bere, tím je směšnější. Je mi to líto, ale je to jedna z nejhorších Kingových adaptací, co jsem zatím viděl. ()

Aurus 

všechny recenze uživatele

4/10. Čekal jsem podprůměrnej film a taky sem ho dostal. Ale zas musím říct že film má i dobré věci ale to že spálila kočku tak to ji neodpustím. Příběh je dobrej, postavy jsou docela sympatické, hudba je dobrá, atmosféru tento film má povedenou, napětí je zde docela časté, lokace jsou zájímavé a kamera filmu je fakt super. Neviděl jsem originální dva díly ale někdy na ně kouknu. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Dalsia spackana adaptacia vybornej King-ovej kniznej predlohy. Tolke kvanta reziserov sa o to pokusaju a mizivemu percentu sa podari ich ozaj vystihnut.  Nebyt paradnej doprovodnej filmovej hudby, a ze s tou horrorovou ma Carpenter bohate skusenosti, a celkom uchadzajuceho zaveru, nebolo by tu moc pozitiv. Potesil fireball. Sklamalo ma, ze som nevidel nuklearnu baby-Godzilu. :)) Kto ste videl zaver druheho dielu, viete, o com hovorim. :) Ako prosta zabava to vsak ujde, ak nudne pasaze trochu "posurite". Za mna to bol len vedome vzhladnutie dalsieho z radu chabych filmov, inspirovaneho King-om, ktore dokaslu i vybornu predlohu. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (1)

  • Scéna v budove firmy, kde Charlie odpáli jedného z agentov a následne mu zoberie kartičku, bola k ničomu, pretože neskôr Charlie otvára dvere bez pomoci kartičky. (peetrejr)

Reklama

Reklama