Reklama

Reklama

Mladý sokol Kai se přes zákazy svého otce vydá na dobrodružnou výpravu do bájného ptačího města Zambezia, aby se stal členem prestižní letky chránící město před útoky nepřátel. Jeho otec se ho snaží zadržet, ale je lapen podlým ještěrem, který kuje pikle na přepadení Zambezie. Kai a jeho spřízněná duše Zoe budou muset použít všechny své síly, aby před ním toto jedinečné místo zachránili. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (90)

merigieren 

všechny recenze uživatele

vtipný byl jen úvodní lov ještěrky, no a pak asi líbání země na konci. Jinak jde o strohé odvyprávění příběhu o světovém míru v ptačím podání. Hlavní postavy k srdci nepřirostou a bez vtipu to občas i nudí, o hláškách typu, bude to bavit malé děti bych docela pochyboval. No ale na druhou stranu, ke konci mě trochu překvapili, netušil jsem k čemu ty přerostlé ještěrky potřebují otroky :-) asi dám 3* se zavřenýma očima a tušením, že to není správný, 2 by byly správnější... po 4 letech sem to vážně na 2* posunul. ()

baner 

všechny recenze uživatele

Zambezia Príbeh o vtáčom raji a dobrodruhovi sokolovi menom Kai. Do kina som šiel s mojou 5 ročnou dcérou. Ja ako dospelý sprievod som sa nenudil a moja dcéra bola celým príbehom okúzlená. To je asi posolstvo každej rozprávky, nie? Preto dávam 85 percent a ak budem na podobné rozprávky s ňou chodiť ďalej budem aj ja ako dospelák spokojný. ()

Reklama

prometheusll 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se mi moc nelíbilo.. Děj byl jasný,ale že by byl nějak zábavný,to se říct nedá.. Hudba mě spíše rozčilovala,než ponořila do děje. Já prostě nevím,ale zdá se mi,že tohle není grafika na rok 2012.. Úplně rozmázlá těla.. No myslím,že v Africe tohle bude hit,ale pro mě je to jen chabá představa o pořádnou animovanou pohádku.. Dvě hvězdy. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Nejvíc mě na tomhle filmu pobavil LIVINGVŘEDŮV komentář......''krásná grafika'', pro mentálně retardované to tak bez debat je.Laciný a tuctový animák, který nenabídl jedinou sympatickou postavičku či hlášku a příběhově nijak nemá šanci obohatit animovaný filmový svět.Tyhle laciné pokusy se nějak uplatnit ve světě plném Shreků a Draků prostě nemají sebemenší šanci, možná zajímavým námětem a vtipným scénářem, bohužel, Zambezia nemá ani jedno.15%. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Pre mňa príjemné prekvapenie. Nečekal som totiž od prvého 3D juhoafrického animáku nejako veľa. Grafika moderná, keď odmyslíme samotné zvieratá (s príliš veľkými očami), tak až výborná. Zvery pôsobili trochu nesympaticky, ale inak by som ju len tažko odlíšil od tej americkej. Navrch majú záporáci, ktorí budia rešpekt. No a príbeh...je čoraz ťažšie napísat originálny príbeh o zvieratách a ich ríši. Tu sa to autorom vcelku podarilo, príbeh má spád, logický dej, prosto nenudí. Akurát vtip, ktorý sa síce vyskytuje oproti hlavnej - dramatickej línii, dosť výrazne, je iba minimálne vtipný. Čo asi bude viacerým vadiť. Hodnotenie: 70% ()

Galerie (89)

Zajímavosti (2)

  • Jedná se o jeden z prvních filmů pořízených v Africe, který byl natočen technologií stereo scopic 3D. (AngelusCZ)
  • První film Samuela L. Jacksona s ratingem "G". (Cheeker)

Reklama

Reklama