Reklama

Reklama

Prince Avalanche

Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Hrdiny nezávislé komedie, která získala Stříbrného medvěda na letošním Berlinale, jsou dva mladí silničáři, kteří pracují na opravě silnice uprostřed texaských lesů, poničených nedávným požárem. Dva povahově odlišní muži se zaplétají do osidel nevraživosti a teprve postupně se mezi nimi rodí porozumění... Hlavních rolí se ujali Paul Rudd a Emile Hirsch. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (106)

Brylin 

všechny recenze uživatele

Souboj povah i generací v duelu dvou mužů, kteří k sobě nakonec po odhození masek najdou cestu. Poetická komedie o vážných věcech těží ze skvělých hereckých výkonů, jemného humoru i překvapivě poeticky působících exteriérů lesní krajiny po požáru. Na pomezí tří a čtyř hvězdiček, s odstupem jednoho dne se přikláním ke čtyřem. ()

Philcze 

všechny recenze uživatele

Originál jsem neviděl, takže nemohu posoudit nakolik se ho to drží a nedrží, ale ve finále to naprosto jedno. Green ukázal, že nemusí nutně dřít u průměrných komedií, tady se totiž zmohl na ultimátní nezávislý feel-good film s parádními hereckými výkony (Rudd nikdy nebyl lepší) a excelentní atmosférou odcizeného středozápadu USA. 90% (Berlinale 2013) ()

Reklama

Wbcko 

všechny recenze uživatele

Dva silničáři se postupně prokecají celou tou hodinou a půl aniž by tím hnuli s "příběhem", celé to tak nějak příjemně plyne a až po závěrečných titulcích si uvědomíte, že byl film vlastně úplně o ničem. Stejně tak, jako že vám to vlastně nevadí. Já děkuji dramaturgii Bio Oka za neokoukaný film a fajnově strávený čas. ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Vůbec nechápu, kde jsem k tomuhle přišel, hlava mi to nebere, protože jsem tomu nepřišel absolutně na chuť. Po celou stopáž jsem si vlastně řikal o co tam jde a co je účel toho filmu. Je očividný, že to byl nízkorozpočťák na nějakým filmovým festivalu, ale prostředím toho odlehlýho lesa to nezabodovalo, byli jsme pořád jenom s těma dvěma a snažili jsme pochopit proč jsou oba tak rozdílní. Dalo by se to shrnout v jednom krátkým videu, scénář rozhodně nevymyslela žádná extra třída. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Spočiatku sa to vyvíjalo tak trochu nudne - dvaja cestári uprostred texaských lesov spoločne po hroznom požiari obnovujú cestu a popri tom diskutujú o rôznych veciach. Našťastie, potom to nabralo takú svojskú atmosféru, no a Paul Rudd a Emilie Hirsch zahrali naozaj skvelo. Tá lesná scenéria, do ktorej bol príbeh zasadený, ale aj tie rozhovory medzi Alvinom a Lancom, dodali tomu filmu také dobré príjemné čaro. Aj keď tomu príbehu nejako chýbal epický dej, ktorý by to ešte viac zvýraznil. No čo bolo horšie, tak ku koncu to pôsobilo rovnako priemerne ako na začiatku. Takže celkový dojem je niekde tak na rozhraní 3 a 4*, bližšie k trom. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (2)

  • Na začátku filmu Alvin (Paul Rudd) prochází troskami vyhořelého domu a potká starou ženu v růžovém klobouku, jak se probírá sutinami. Ženu hraje Joyce Payne, která žádné předchozí zkušenosti s herectvím neměla. Jen se probírala sutí svého skutečného domova, když ji režisér David Gordon Green objevil, poprosil ji, zda by mohl její příběh použít i ve filmu. Joyce a její manžel přišli o všechno během obrovských lesních požárů v roce 2011. Co její postava vypráví ve filmu, je tedy skutečný příběh Joyce. (Nine)
  • Snímka bola nakrútená behom 16 dní. (Sufferer)

Reklama

Reklama