Reklama

Reklama

Mr. Jones

Trailer 1

Obsahy(1)

Scott a Penny, mladý zamilovaný pár túžiaci po harmónii, opúšťa ruch veľkomesta, aby uprostred lesov v prekrásnej prírode našli natoľko vytúžený pokoj a pohodu. Domnienku, že ich vysnívaný dom je na míle vzdialený od civilizácie, nečakane vyvráti zistenie, podľa ktorého majú nepredpokladaného suseda. Počiatočné nadšenie z objavu mystického tajomstva, muža zo susedstva, v literatúre často označovaného ako "Mr. Jones", razom pominie po množstve nevysvetliteľných udalostí. (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (86)

Morholt odpad!

všechny recenze uživatele

Tvůrci Blair Witch by zasloužili nakopat. Spustili lavinu FF hororů řezaných pseudodokumenty, který jsou, snad až na několik výjimek, totálníma sračkoidníma hovadinama. A v tomhle případě rozhodně nestojí za to zachraňovat Sodomu (žánr) kvůli deseti spravedlivým. Mr.Jones je jen další tupohlavou "zábavou" plnou zběsilých střihů, s totální absencí atmosféry nebo, nedej Bože, napětím a s idiotem a krávou v hlavních rolích. Při každym takovym debilním výplachu si řikam, že tohle bylo moje poslední FF a doufam, že si to teď splnim. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Mladý párik sa vydá do lesov, vezmú so sebou kameru a objavia niečo, čo ani náhodou nečakali... To, čo začína ako neskutočne ošúchaný námet pre bežný (nielen) found footage horor sa postupne krásne rysuje do realisticky pôsobiacej nočnej mory, za ktorú by sa snáď nemusel hanbiť ani sám Lovecraft. A nespomínam ho len tak pre nič za nič, ale preto, že pri projekcii môže ľahko prísť na um, čo je v prípade pomerne neznámeho hororu rozhodne dobre. Vydarená legenda o Mr. Jonesovi nie je pre deti a tak ako vedia byť desiví strašiaci či Slender Man, tak sa to darí aj Mr. Jonesovi a miestami je to naozaj luxusne atmosférická pecka. Navyše je to štýlovo a kvalitne natočené, slušne odohrané, lákavo mysteriózne a už si vlastne ani nepamätám, kedy som mal po dopozeraní nejakého hororu chuť si ho hneď pustiť znova. Nevravím, že je to bez chýb, ale funguje to. ()

Reklama

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi to, jako kdyby v půlce natáčení někdo přivezl tvůrcům nějakej fakt festovní matroš, oni zahodili nejen scénář, ale i zábrany a začali si natáčet své halucinogenní snění... Což je docela kurevská škoda, páč rozjezd to mělo celkem zajímavej, byť ta dvojice hned od začátku soutěží, kdo z nich dvou je větší retard (svůj hlas dávám S(ko)cottovi). A co jsem to ještě... jo, ten bubák, či co to bylo, tak ten... ten byl taky trapnej. Nejen punk (teď po těch visa kartách s logem Sex Pistols), ale i found footage is dead... ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Mladý pár opouští civilizaci a přestěhuje se do opuštěného domku v lesích. Natáčí se při tom samozřejmě neustále na kameru, protože to je přesně to, co lidé utíkající z civilizace dělají (no dobře, týpek je filmař a hledá inspiraci, ale stejně je to trochu pofidérní :-D). Když mi došlo, že Mr. Jones bude zase, opět, po sto prvé found footage, málem jsem nad ním hned v úvodu zlomil hůl. Ale on mě postupem času o svých kvalitách přesvědčil. V lesích kolem domu totiž tito dokumentaristé narazí na zvláštní totemové strašáky a na jejich maskovaného výrobce, kterého dívka identifikuje jako v jistých kruzích poměrně proslulého anonymního umělce (něco jako Banksy) známého pod přezdívkou "Mr. Jones". Jejich dokument rázem dostane ústřední téma a můžou tedy začít pátrat a odhalovat tajuplnou mytologii, která se za Jonesem skrývá. No a pátrání to bude poměrně atmosférické a plíživě znepokojivé, po dlouhé době jsem měl zase u hororu příjemně stísněný pocit. Strašidelní strašáci z větví a kostí, zapálení strašidelní strašáci, strašidelný příbytek pana Jonese, strašidelné podzemní chodby pod strašidelným příbytkem pana Jonese, strašidelný pan Jones ... a tak dál. V závěrečná třetině se pak vyprávění totálně časoprostorově rozpadne do surrealistické noční můry, která v sobě kombinuje prvky jednak povedeného loňského indie hororu Resolution, jednak know how Davida Lynche o tom, jak divákovi totálně zamotat hlavu a zároveň neztratit jeho zájem. Mr. Jones a především jeho závěrečná třetina je zajímavý zážitek, který po prvním zhlédnutí nemám potřebu (a odvahu) jakkoli racionalizovat. Prozatím se spokojím s tím, že jsem si ho vážně užil. ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

No s hororem to nemělo řekl bych vůbec nic. Atmosféru si to udělalo průběhem dobrou, to čekání, kdy už konečně Jones něco udělá bylo neuvěřitelný, dokonce i sevřenej žaludek sem chvilkama měl, když třeba procházel to podzemí a objevovali oba ty strašáky. Ale člověk pořád čeká a čeká a nakonec to takovým způsobem domotali, že to svět neviděl. Mysteriozní to rozhodně bylo, ten konec byl taková záhada, že to nemoh pobrat nikdo. Jones jediný co udělal, tak že se jim svejma dílama dostal natolik do hlavy, že měli všichni haldy, to je celý, ON jako takovej byl úplně dobrák největší. Konec si to pokazilo samo, takle přece mysteriozní filmy nekončej, že se tam probliká tisíc scén a čus.. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo poblíž Santa Clarity v Kalifornii na filmovém ranči, na kterém bylo několik opuštěných domů a také opuštěná šachta – tu Karl Mueller využil pro některé scény, které se měly odehrávat v jeskyních. (Homerking)

Reklama

Reklama