Reklama

Reklama

Barva vítězství

  • Kanada Race (více)
Trailer 1

Jesse Owens (Stephan James) se jako první z rodiny dostal na vysokou školu. Tam si ho brzy všimne atletický trenér Larry Snyder (Jason Sudeikis) a Jesse se stane běžeckou hvězdou. Cesta za snem stát se největším atletem v historii ho však přivede k velkému morálnímu dilematu: Má se účastnit Olympijských her 1936 v nacistickém Něměcku, kde Hitler uskutečňuje svou vizi nadřazenosti árijské rasy? (Magic Box)

(více)

Videa (20)

Trailer 1

Recenze (186)

Djoker 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu je třeba říct, že historie LOH má mnoho velkých příběhů, takže můžeme být rádi, že Owens dostal svůj film, na druhou je potřeba uznat, že byl jedním z prvních hrdinů a dodnes se k němu přiblížil jen málokdo. Otázkou zůstává, jak by film dopadl, kdyby do něho napumpovali víc peněz, protože i tato chudší verze vlastně docela funguje, i když masy zřejmě neohromí. Až na konci života se mu dostalo uznání, takže filmovou poctu si jistě zaslouží. Většina diváků bude mít problém s obsazením Goebbelse, který je tady za hezouna a není vůbec slizký. Riefenstahlová je zase díky Carice van Houten až příliš sexy a ještě k tomu vykreslena jako čistě kladná postava, což se vzhledem k jejím týmovým barvám skousává dost těžko. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jesse Owens, Berlín, 1936. Troufám si tvrdit, že v olympijské éře už nikdy nenastal tak specifický souběh okolností kdo, kde a kdy.. Slavná sportovně-politická historie podaná někdy až tak čitelně, že bez problému odhadnete další záběr či repliku. Detaily, co to mohly trochu rozcuchat (denacifikovaná madam Riefenstahl, Dasslerovy křusky, přátelství s Luzem Longem) nedostaly odpovídající péči, paralela rasové segregace v Americe a Německu byla podána stylem, jako kdyby tu byl předpoklad, že o ní divák nemá ani tušení. Sudeikis jako bodrý kouč s lidstvím pod ochrannou slupkou byl s tím svým hackmanovsko-costnerovským projevem docela dobrou volbou.. ()

Reklama

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi to hodně jakože "velkolepé" - snažili se z toho udělat něco, co se mi ale moc nelíbilo a rozhodně se mi nelíbil ten "styl", jak se snažili klást důraz na to - černoch - nacisti - Goebbels a přísný výraz. Je to jako ve výsledku dobré téma - určitým způsobem v tu dobu pro nacisty dost potupné, ale styl, jakým to bylo natočené mi prostě nevyhovoval. Překvapil mě Sudeikis, který mi připomínal Kevina Costnera a jednoho, u kterého si teď už hodinu nemůžu vzpomenout na jméno :D :D Ale prostě mě to překvapilo v tom, že mi Sudeikis přišel takový "dospělý" a působil na mě hodně vyzrále :) :) :) Ale jinak to bylo takovéto, co si pustíte o víkendu na ČT1 či ČT2 a příjemně si u toho odpočinete...:) Nic víc :) ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $5miliónovTržby USA $19,115,191Tržby Celosvetovo $24,979,245Tržby za predaj Blu-ray v USA $815,535 Tržby za predaj DVD v USA $1,581,131║ športové drámy američanom idú točiť, remeselne zručný Stephen Hopkins opäť zastal svoje remeslo, výborný námet pre film /70%/ ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Načančaná dobová atmosféra mě nadchla, ale bohužel se to dost vleče a těch dilemat jestli má, nebo nemá závodit bylo moc. Druhá půlka na olympiádě je rozhodně lepší. Nacistická monumentálnost funguje a bavil mě ten Goebbels. Šla z něj mrazivost. Kontrasty mezi rasismem v Německu a Americe nebyly špatně podané, ale bohužel je ten film moc dlouhý a používá všechny propriety cukrkandlového životopisného filmu. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (14)

  • Celosvětová premiéra proběhla 11. února 2016 v Torontu (Ontario, Kanada). (BMW12)
  • Jesse Owens (Stephan James) vo svojej autobiografii napísal, že na slávnostnej ceremónii odovzdávania medailí Hitler (Adrian Zwicker) Owensovi nepodal ruku, ale nemecký nacistický vodca mu mávol na znak pozdravu. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama