Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nastávající šestnáctiletá dívka Samantha Baker (Molly Ringwald) na jejíž narozeniny zapomněla většina příbuzných z prostředí americké školy, touží, jako mnoho dalších po chlapci jménem Jake Ryan. Na školním večírku se snaží upoutat jeho pozornost, ale místo toho se spíše stane obětí sázky. A navíc zjistí, že Jake má jinou dívku, která se na něj lepí jako klíště. Aby toho nebylo málo, tak domů na návštěvu jí přijeli prarodiče a na výměnný pobyt Číňan Long Duk Dong. (Lenarek)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (83)

Babous 

všechny recenze uživatele

Ach ty sladké naivní osmdesátky! Čas, kdy Americe vládl Reagan a všechny problémy se daly vyřešit hlubokým pohledem do očí a projíždkou v tátově vypůjčeném rollsroyci. Trochu mi to připomínalo American Graffiti v tom, jak se celý film odehrával během 24 hodin a především během jedné noci z pátku na sobotu. ()

Mikah 

všechny recenze uživatele

Není na škodu čas od času vidět nějaký hodně špatný film. O to víc ocením ty dobré. Vzhledem ke zdejšímu poměrně vysokému hodnocení a příznivým komentářům mě dost překvapilo, když se z toho vyklubala ta nejméně vtipná komedie, co jsem v poslední době viděla. Nejodpudivěji na mě působily rasistické vtipy na účet čínského studenta, zesměšňování dívky se zdravotním omezením, vtipy o znásilnění nebo pronásledování vyhlédnutých romantických a sexuálních objektů. Je-li Sixteen Candles opravdu typickou ukázkou komedií z 80. let, alespoň vím, že se jim mám vyhýbat. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Pro šestnáctiletou Samanthu to má být jeden z nejvýznamnějších dnů jejího života. Právě dnes má narozeniny, které ji z dětského věku přenáší do věku mladé dívky, a tak nějak doufá, že právě v tento den zaujme školní idol, Jake Ryana. Ale už od rána jí všechno hatí plány - na její narozeniny si díky svatbě její sestry nikdo ani nevzpomněl, navíc se do jejich domu nastěhují všichni prarodiče (dokonce i s adoptovaným čínským klukem), a Jake po ní nevzdechne, a navíc se musí ubránit útokům namyšleného prvňáka. Ale v tento den se může stát cokoliv ... Z dnešního pohledu je to jen prostá teenagerovská komedie, na svůj žánr až nezvykle umírněná. Ale v roce 1984, kdy o žádný Prcičkách a jim podobným nebylo ani slechu, tak věřím že musela být docela šokující. Filmu vévodí sympatická Molly Ringwaldová (kde je jí dneska konec?) a naopak naprosto příšerný je v roli Jaka Ryana Michael Schoeffling. A jedna perlička - všimli jste si mladého Johna Cusacka? ()

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Asi jsem čekala něco vkusnějšího, protože jsem se za protagonisty většinu filmu styděla. Nakonec pobavila akorát "veselá" nevěsta. Každopádně nebýt alkoholu či drog, není odkud brát zdroj vtípků, protože hrdinové jsou spíše únavní než zábavní. Nejsympatičtější je nakonec hezoun Jake: krásný, bohatý a nerozmazlený. Beru to jako další pohádku na téma Princ a Popelka. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Teenagerská komedie, která obsahuje všechny základní ingredience - touha po vztahu a sexu, večírky, šprty a hroznou rodinu. V tomhle případě jsou ty ingredience namíchané dobře a ani ti teenageři se nechovají tak, že byste si přáli, aby je v další scéně pokud možno někdo dekapitoval. Na rozdíl od komedií od puberťácích, které vznikly později, se v tomhle filmu mladé postavy chovají vlastně normálně a přiměřeně svému věku. Romantická část moc nefunguje, což přispělo k hodnocení "jenom" lepších tří hvězd. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (14)

  • Dort na konci filmu byl vyroben z papíru. (HellFire)

Reklama

Reklama