Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Honza Rambousek je svým způsobem sympatický podvodník, který je v podsvětí ceněný jako odborník na zámky, počítače, elektroniku a auta. Je to také nenapravitelný sukničkář, přesto ho ženy milují... Právě mu teče do bot, protože ho má v hrsti mafián Vytloukal kvůli velkým dluhům. Pokud Honza neukradne z galerie obraz Dívky v modrém, tak je s ním amen... Zachrání ho náhoda – do cesty se mu připlete jeho dvojník, středoškolský profesor Richard Prospal, pedant a slušňák k pohledání, a těm dvěma se zázračně změní život. Zatímco si Honza užívá v Richardově kůži doma i ve škole, Richard je pronásledován mafiány, protože mu nevěří, že není Honza. A když se jim do rukou dostane i Richardova dcera Natálka, tak mu nezbývá, než zapomenout na slušné vychování a najít způsob, jak vyzrát na mafiána a jeho gorily a dostat nejen obraz, ale i dceru do bezpečí. Kolotoč překvapivých komediálních situací se roztáčí... (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (285)

ondrula 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé, že Sokol, který je neobyčejně talentovaný herec (i režisér) vždycky zahučí do filmu, který je ve výsledku špatný. Příběh o záměně osob je starý jako lidstvo samo, ale budiž. Osmdesátiletý mafián v podání přehrávajícího Nárožného je dost přes čáru, ale tak dejme tomu... Ostatní ansámbl je tak trochu vedle: Etzler jako obvykle dokazuje, že neumí hrát, odrzlé dětičky jsou otravné a Jitka Schneiderová je ve své roli neobyčejně nesympatická. Největším průserem je ovšem syntetická Simona Krainová, která má hrát drsnou krasavici, ale její facelift je tak brutální, že by z fleku mohla hrát mimozemšťana. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Tomáš Sokol se kvůli oblíbené show „Tvoje tvář má známý hlas“ veze na vlně popularity. Bohužel zkušenost je taková, že ne vše, co momentální star dělá, bude úspěšné. Tím nehodnotím jeho výkon. Takový typ filmu může zahrát prakticky každý. A proč do něj neobsadit zrovna někoho, kdo je momentálně in a tudíž má určitou a tudíž má určitou šanci přilákat diváky. Každopádně bych svůj komentář mohl uzavřít tvrzením, že můj komentář je zábavnější než tato slaboduchá komedie. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

DivX/// Obsazení 7/10 Děj 7/10 Hudba 6/10 Kamera 6/10/// PLUS: vděčné téma, které mě nalákalo, hodně jsem se bavil i zasmál, Petr Nárožný si to užívá :) MÍNUS: mohlo být tak o deset minut kratší, protože závěr je krapet překombinovaný/// Shrnutí: Tentokrát se nejedná ani tak o náhodné prohození identit (jeden z dvojníků tomu napomohl) ani o žádný "fantasy" magický nebo kouzelný prvek. Námět se už v minulosti vytěžil jinak a všelijak, tento je rovněž zajímavý, i když není doveden k dokonalosti. Pozdější část se mi zdála víc dramatická, než se na čistou komedii hodí, ale pořád divák věděl, že je to nadsazené. Být to realita, tak bych hlavní postavě nezáviděl. Být to thriller, tak by to dopadlo špatně, takhle to má ten správný konec./// Celkem 66%/// ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Tragický rozjezd à la "Kameňák", bídný scénář, nepochopitelný výběr pana Nárožného do role hlavního záporáka, tohle všechno zachraňuje jenom ucházející střed filmu, kdy dojde k samotné výměně dvojníků. Jakmile ale začnete přemýšlet nad dějem, najdete víc a víc děr v logice a zkrátka uznáte, že takovou kravinu už jste dlouho neviděli... ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Tahle tématika je už napříč dějinami kinematografie ohromně ohraná, ale nelze to zazlívat jakémukoli novému pokusu. U českých filmů, především z koprodukce Primy, je potřeba přihlížet s přimhouřenýma očima, ovšem zázrakem se z Dvojníků vyklubala povedená komedie. Kdyby se Sokol neupsal blbosti Tvoje tvář má známý hlas, byl by opravdu hodnotným členem současné české herecké plejády. Naproti němu by se pan Kokohák měl svých pokusů o získání hereckého umu rychle vzdát. S vizáží i výstupy neandrtálce by se měl ucházet o role v tématických dílech. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (11)

  • Fiktivní znalec umění z bratislavské galerie dr. Boban Pálka (Jan Filipenský) byl pojmenován podle 1. asistenta režie Petera Pálky, taktéž původem z Bratislavy. Ve filmu si také zahrály Peterovy doklady ve scéně Boban vs. policista (Milan Šteindler). (Fuego)
  • Exteriér mafiánského doupěte se natáčel na Malé vodní elektrárně v Praze - Štvanici. Interiér mafiánského doupětě se natáčel v Čističce odpadních vod v Praze - Bubenči. (Fuego)
  • V čase 00:00:49 si lze všimnout, že vjezd na nábřeží byl kvůli natáčení střežen policejní hlídkou a znemožněn nataženou páskou. Přitom v předcházejících bližších záběrech žádná páska není. (klukluka)

Reklama

Reklama