Reklama

Reklama

O zakletém králi a odvážném Martinovi

(TV film)
  • Slovensko Vianočné želanie (více)

Obsahy(1)

Král je těžce nemocný a když se jeho jediná dcera, princezna Michaela, dozví o zázračné koruně krále Svaroga, která by mohla jejího otce uzdravit, vydá se najít Svarogovo začarované království. Cestou se zastaví v jedné vesnici, protože potřebuje okovat koně a nabrousit meč. Kovářem je tu Martin, dobrosrdečný a pracovitý mládenec, který se princezně na první pohled líbí. Když pochopí, že je slepý, o to větší obdiv k němu pocítí. Po pár dnech se ve vsi objeví kůň bez jezdce a Martinovi dojde, že princezně se něco zlého přihodilo. Vezme koně a vypraví se hledat princeznu Michaelu. Cestou se k němu přidá šikovný skřítek, který mu za sladkou buchtu poskytne dobré rady a veselou společnost. Přestože Martin nevidí, dokáže si poradit se všemi překážkami, které mu mají zabránit dojít až do Svarogova království, se zákeřnou ježibabou i se svým největším protivníkem, mocným čarodějem Vlkanem, původcem všeho zla. Martinův handicap se v rozhodující chvíli paradoxně stane výhodou... (Česká televize)

(více)

Recenze (260)

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Opět princezna úplně o ničem, primitivní scénář. A jak už bývá bohužel dobrým zvykem, všechno je chudé, pusté a prázdné - pár lidí, pár dekorací, nikde nic, s bohatostí a pestrostí starých pohádek to nelze vůbec srovnat - těch pár zasněžených chalup a hezká příroda to zkrátka nenahradí. "Vyvrcholení" boje s čarodějem je tak ukrutně slabé, rychlé a nezajímavé, až to bolí. A kam se poděla kreativita se jmény zloduchů? Vlkan jako králův rádce? Eh. Zajisté by šlo vymyslet působivější a zle znějící jméno. Z minulosti mne napadá např. král Kazisvět či čaroděj Mrakomor... ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Slovenští tvůrci vytvořili něco originálního a kouzelného. Pohádka krásně utíká, je to pohodová podívaná a nijak náročná. Líbí se mi, že hlavní hrdina je slepý, je to příjemná změna od dokonalých Honzů a až přes příliš dokonalých princů. Ježibaba byla úžasně děsivá a vtipná. Rozhodně se jedná o pohádku, ke které se budu ráda vracet. ()

Reklama

marhoul 

všechny recenze uživatele

Konečně krásná vánoční pohádka s třeskutou zimou, pěknou princeznou, pořádným chlapem, nádhernými kostýmy, lokacemi, výpravou, pěknou hudbou, příjemným scénářem, kvalitní režie, perfektní ježibabou (Csongor je TOP a perníková chaloupka neměla chybu), milým skřítkem a zlým čarodějem, určená pro celou rodinu. Je znát, že si tvůrci dali záležet, nerušilo mě tam vůbec nic. Po letech jsme u pohádky, celá famílie, ani necekli. Žádné hysterické pitvoření, ani ukrákané ženské a díkybohu žádní, rádoby vtipní, čerti... Pěkné, vkusné, laskavé. Takto má vypadat vánoční pohádka! Z tohoto by si měli vzít Zelenka, Janák a spol. mustr... Velmi pěkné! P.S.: Pochvala za krásný statek s bylinkami, za kovárnu, za pohádkového bělouše a perfektní kameru. ()

fantassia 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je na pohádkách to krásné, žádné zlo není definitivní a rozdíl mezi princeznou a ježibabou je evidentní, člověk je hned v obraze, kdo je klaďas a kdo záporák. Ženatí pánové, kteří by chtěli objasnit jak se z princezny stane ježibaba si to nechají pro jiný žánr.Celkem příjemná zábava a pointa ať se všem dobrým lidem splní jejich nejtajnější přání, je ryze vánoční. Kluk má čapku, coby bumerang, pentle dívčete není k zahození, děti mají dětská přání,maminka jedno nesobecké a tak to má být, každý si přeje přiměřeně svému rozumu a na zemi pokoj lidem dobré vůle. Na plný počet to není, ale těch tři a půl a že jsou ty Vánoce, se to dá... ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Po dnešním mediálním výstupu pana režiséra Zelenky, ve kterým nás tak "krásně" urážel za hodnocení jeho pohádkového super šlágru Žito se pomalu bojím hodnotit, aby nás nehonili po ulicích nasraní herci a režiséři, ale naštěstí Peter Bebjak je sympaťák ze Slovenska a arogance a urážky lidí jsou výsadou českých umělců. No, ale ponechme stranou naše české režiséry, kteří rok co rok sbírají za své pohádky ceny na všech prestižních světových festivalech a jen pitomci z csfd to nevidí, protože jsou zlý a nepřející, bezcharekterní nuly ze čtvrté cenové kategorie, krásně jste nás vystihl pane Zelenko, to jsem celý já. Doufám, že jste mezi urážkama uživatelů našel čas, pane Zelenko a koukl na tuhle pohádku, protože ač nebyla dokonalá, měla v sobě hnusný, zlo, krásně čistý dobro, sympatický casting, nějaký to kouzlo, moudrého krále, pohádkovou zápletku,prostě to co od pohádek očekávám, ale i když jsem nula ze čtvrtý cenový kategorie, nikoho urážet nebudu, naopak držím Peterovi palce ať příští dostane o nějaký ten groš navíc, aby mohla vypadat ještě lépe. ()

Galerie (107)

Zajímavosti (9)

  • Celá pohádka se natáčela v létě a tři týdny na přelomu února a března 2018. Byla taková zima, že kostymérky musely malým dětem každých deset minut natírat rty vazelínou. [Zdroj: Blesk.cz] (rakovnik)
  • Natáčení v Zuberci se jako komparz zúčastnili i členové folklorních souborů ve vlastních regionálních krojích. Na plac donesli domácí slaninu a slivovici, kterou pohostili celý štáb. [Zdroj: lifee.cz] (Duoscop)

Reklama

Reklama