Reklama

Reklama

Uri: The Surgical Strike

  • Indie उरी - द सर्जिकल स्ट्राइक (více)
Trailer

Obsahy(1)

18. září 2016 napadli nad ránem ozbrojenci indickou vojenskou základnu v Kašmíru. Zemřelo 17 vojáků a 4 útočníci. Indie z útoku obvinila znepřátelený Pákistán. "Ujišťuji národ, že ti, kteří jsou za tímto zbabělým útokem, nevyváznou bez trestu," uvedl premiér Nárendra Módí. Následné vyšetřování potvrdilo, že teroristé přišli z Pákistánu. Indická vláda se rozhodla inspirovat odvetnou akcí Mosadu po teroristickém útoku v Mnichově v roce 1972. Padlo rozhodnutí vyslat za hranice Indie několik týmů speciálních jednotek URI, které chirurgicky přesnými útoky zničí tábory teroristů, aby bylo islámskému Pákistánu jasné, že žádný akt agrese nezůstane bez odplaty. Film mapuje tuto operaci doposud nevídaných rozměrů i její průběh a je natočen na základě skutečných událostí. (Big Bear)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (36)

Trevor 

všechny recenze uživatele

Vďaka ľudskému hnoju zo spoločnosti Eset som nútený písať recenziu ešte raz, pretože aktualizácia...Tento hnoj následne posiela prostredníctvom svojich progresívnych strán výzvy, aby ľudia volili ich dementných kandidátov....Indický veľkofilm o boji s pakistánskymi teroristami v americkom štýle, ktorý bol v móde pred desiatimi rokmi ukázal, že aj India po vzoru veľkého brata zo štátov nacistických vykresľuje svojho mladého vývojara ako génia a pakistanský tínedžer je kretén, ktorý nerozozná dron v podobe vtáka od živého zvieraťa. Prirátajme k tomu že z pakošského vrtuľníka netrafia ani jedného vojaka z Indie, prehnanú dĺžku filmu (aj keď osud rodiny hlavného hrdinu bol celkom zaujímavo spracovaný) a potrebu synchronizovať stopu s titulkami každých 5 minút a dospejem k rozhodnutiu, že viac ako 2* filmu dať nemôžem, čo je možno trochu škoda, lebo úvod bol ozaj vynikajúci a dúfal som, že po dlhšom čase si pozriem dôstojný akčný film. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelný. Akce po indicku.... ale co si o ní myslet? Je to komedie ve chvilích kdy by neměla. Mučení taháním za ucho... dron ve stylu sovy ze Souboje titánů... jakmile se na obrazovce vyskytne alkohol, zobrazí se varování “alkohol poškozuje zdraví”... hudební vložky místo tance zobrazují akční záběry!? Prostě armádní agitka. A pak postavy... Speciání jednotka se občas chová jako badna idiotů bez výcviku. Na druhou stranu. Natočené je to dobře (když se něco děje). Jen je to zbytečně moc dlouhé. Od indiánů rozhodně překvapení, jen si mohli odpustit (když už to není love story) ty stupidní indo-výstřelky. ()

Reklama

Rominator 

všechny recenze uživatele

Čtyři teroristé zaútočili 18. září 2016 na základní vojenský tábor Uri v Kašmíru, kde zabili devatenáct neozbrojených vojáků. Indická armáda provede 29. září 2016 odvetný strategický úder v tajné operaci The Surgical Strike... Tento film vzdavá hold mrtvým a všem statečným vojákům sloužícím v armádě. Příběhu by se dalo určitě něco vytknout, ale akční scény fungují dobře. Jai Hind. HODNOCENÍ 70% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Indové servírují chlapáckou našlapanou jízdu o Indické speciální jednotce URI, která jde po Pakistánských teroristech. Indie se zde opravdu vytáhla. Nejen, že vynechala své tanečky, ale natočili velmi autentický, realistický a drsný akční film. Akce je ideální počet a je natočena perfektně. Všechny přestřelky jsou poutavě natočené, vizuálně působivé a speciální jednotka odvádí vskutku profesionální práci. Film baví i po příběhové stránce a udržuje si velmi solidní tempo, takže nestíhá nudit. Tohle se povedlo. Na podobné úrovni jako 13 hodin. 80% ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Po Triple frontier přichází další indický našlapaný akčňák, který se mi nelíbil až tak jako 13 hodin, ale byl daleko poutavější než (čínský?) Operation red sea. Akce je skvělá a úchvatně zpracovaná, správně drsná a krev a pakistánci tam lítají vzduchem všude kolem. Čeho jsem se bál byl pokulhávající příběh, což se ale naštěstí nestalo, protože děj měl hodně zábavné prvky - droni ve tvaru ptáků, tajní špióni v politice na obou stranách. Indičtí herci byli taky skvělí, uvěřitelní a našlapaní. Indické vlastenectví a jejich písničky tam občas cítit jdou, ale nic, co by nám násilím podsunovali nebo vnucovali. Asi z toho úplná military klasika nebude, ale určitě se mi to líbilo víc, než jsem původně očekával. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (6)

  • Vo filme je spomenutý fakt, že výdrž batérií drona je zhruba 4 hodiny. Batérie slúžiace na tento účel v súčasnej dobe však vydržia iba okolo 10 minút, potom musí dron nútene pristáť. (MikaelSVK)
  • Po závěrečných filmových titulcích následuje ještě krátká scéna. (Rominator)
  • Film je založen na skutečných událostech. (Rominator)

Reklama

Reklama