Reklama

Reklama

Infinity Pool

  • Kanada Débordement (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

James (Alexander Skarsgård) a Em (Cleopatra Coleman) Fosterovi si užívají all-inclusive dovolenou na pláži na fiktivním ostrově La Tolqa, když smrtelná nehoda odhalí perverzní subkulturu hédonistického turismu, bezohledného násilí a surrealistických hrůz v letovisku. (JasonCZ)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (179)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Spisovatel s tvůrčím blokem zablokován v urnovém ráji. Sci-fi námět se nám tu jen lehce sklouzne po morálních a etických otázkách, protože Surreal Cronenberg Jr., spirit magického realismu a inhalace bludného kořene, po které má dublérka minimálně o dvě čísla větší prsa než Mia Goth. Apropo, s jejím obočím to bylo s jako atmosférou, kterou u podobných filmů preferuji před obsahem. Jen náznaky.. Skarsgård nám začíná v některých rysech pullmanovatět, ale to neznamená, že tady vjel na Lost Highway.. ()

zsn 

všechny recenze uživatele

Delikátní! Film roku! Líbí se mi, že Skarsgårdi jsou pro každou srandu a zvrácenost! Výživně utahané, odpočinkové a sexy! Hlavně Mia je tak ošklivá, až je neskutečně hot, podobně jako Anya Taylor-Joy, se kterou se Alex prznil v Seveřanovi. Obě mají neskutečné fluidum. A celý klan Skarsgårdů se už ze světové síně slávy neodpáře. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

No jo, jablko starýho Cronenberga nepadlo daleko od stromu. Kromě něho jsem v tom občas viděl třeba i Lynche nebo Kafku a kdoví koho a co ještě, ale popravdě si příště radši na odreagování pustím nějaký polopatický lobotomizovaný béčko, pozérský filmy tohohle typu už mě totiž nějak přestaly bavit. Tváří se hrozně elitářsky a záhadně a rafinovaně a jinotajně, chlubí se psychedelickými scénami a rádoby intelektuálním nábojem, a přitom jejich pointa, poselství, respektive pocity/nálady/myšlenky, které se snaží v divákovi vyvolat, jsou už jen stokrát vymlácená sláma. Existenciální plytkost. A po Possessorovi docela zklamání. Příběh je v rámci žánru celkem fajn, nápad s dvojníky je fajn, ale strašně mě nebavila ta skupinka "perverzních hédonistických turistů", příšerní kašpaři. A mimochodem Mia Goth má teda zatraceně nepříjemnej hlas, husičkovitej, vulgární až primitivní, když nemluví, tak se mi líbí mnohem víc. A na role typu vamp nebo femme fatale by si měla ještě tak deset let počkat, dozrát na ně. Ale úvodní i závěrečný titulky jsou parádní, to jo. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Halucinogénne sosanie dudlákov mohlo byť kľudne aj vynechané a bol by z toho lepší film. Pretože nápaditý je rozhodne. Vizuálne presvedčivé a esteticky pôsobivé až do tej miery, kým vám náhodná známa nevyhoní, keď práve štíte pri strome, čo je tiež zaujímavý scenáristický, až do istej miery nechutný nápad. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem krapet více, ale jinak mě film nezklamal stejně, jako režisérovy předchozí počiny. Příběh Jamese, který musí nahlédnout na dno své duše, aby shodil masku, kterou si tak rád nasazuje, je samozřejmě bizarní, protože jinak by to snad ani Cronenberg nenatočil. Brandon Cronenberg. Nejkontroverznější jsou samozřejmě halucinogenní orgie, kdy člověk vidí i to, co tam asi nejspíše není... tak nějak jsem si vzpomněl na Society (1989). Mia Goth je čubka, co manipuluje se všemi včetně diváka. Nejlepší je, jak se nakonec promění zpět v nenápadnou turistku. Jistě, leckomu nestačí podříznuté hrdlo či rozmašírovaná hlava, jenže Cronenberg nemá potřebu používat šokující gore k tomu, aby natočil mrazivý příběh. To obnažování Jamese je totiž děsivé i bez toho...stejně jako hra společenstva hostů, která jako by neměla hranice. Šibenik v Chorvatsku je vskutku krásný, a tak byl dobrou volbou. Kamera má smysl pro detail i tiché scenérie - lehce se vlnící a třpytící moře, architektura či mlha povalující se u země. Film, co bych velmi rád býval viděl v kině, páč kamera s hudbou jsou vskutku úžasné. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (3)

  • Film pre svoje „niektoré grafické násilie a sexuálny obsah“ dostal obmedzenie, že sa môže premietať len dospelým. Po neúspešnom odvolaní sa s cieľom sprístupniť film mladším divákom sa nakoniec rozhodli film zostrihať. Nezostrihaná verzia tak bola premietaná len na Sundance festivale, zatiaľ čo upravená verzia bola uvedená do kín. (Arsenal83)
  • Natáčanie prebiehalo predovšetkým v Šibeniku v Chorvátsku. Po dvanástich dňoch natáčania sa produkcia presunula do Budapešti v Maďarsku, kde sa natáčanie skončilo. Postprodukcia prebiehala v kanadskom Toronte a bola dokončená v druhej polovici roku 2022. (Arsenal83)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama