Reklama

Reklama

Co zbývá manželskému páru duchů (Geena Davis a Alec Baldwin), když se do jejich obrovského domu v Nové Anglii nastěhují módní Newyorčané? Samozřejmě najmout "bio-exorcistu” na volné noze, aby vetřelce vyděsil. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (637)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Lepší duchařskou komedii snad ještě nikdo nenatočil aneb Tim Burton to zase všem natřel:) A opět je u toho jeho dvorní skladatel a génius v jedné osobě - Danny Elfman. Michael Keaton je coby bioexorcista Beetlejuice k sežrání:) Mně obvykle nesympatická Winona Ryder je taky dobrá, ale kdo to všechno korunuje (kromě Baldwina a Davisové), to jsou záhrobní přízraky...maskéři a výtvarníci zřejmě museli zešílet...tím správným způsobem;) Ode mě při každé repríze za 90%. PS:Kdo neviděl Jeffreyho Jonese a Catherine O'Harovou trsat limbo, neviděl absolutně nic:)) ()

May 

všechny recenze uživatele

K tomuhle snad nelze nic říct, Tim Butron má svůj styl a děkujme bohu, že se ho drží, takhle legendární hororová komedie nemá výtek, srší vtipem od začátku do konce, má nádherně vystupňovaný děj a celkový dojem je nezapomenutelný. Je to jeden z filmů, který jsem viděla opravdu nesčetněkrát a pořád je v něm něco, co mě láká k dalšímu, podrobnějšímu, zkoumání detailů a té neuvěřitelné atmosféry, která ovládá celý film. ()

Reklama

jojinecko 

všechny recenze uživatele

4,5*/5...Nikto nevie spracovať "záhrobnú tematiku" tak GENIÁLNE zábavne ako Tim Burton!!! Vrchol dokonalosti v tomto smere predstavuje Corpse Bride, avšak Beetlejuice tiež ovplýva všetkými charakteristickými aspektami Burtonovej tvorby, ktoré mám nesmierne rád...Výborné a burtonovsky "ujeté", tomu sa nedá odolať!!! ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Michael McDowell .. Jeden z prvních filmů, který jsem od Tim Burton viděl. Už tenkrát mě svým osobitým stylem velmi oslovil! Dosti ujetá černá, hodně černá a zábavná fantasy komedie. Vedle povedené režie záři i opravdu skvělý herecký ansámbl navrch doplněný krásnou hudbou.. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Geena Davis (z Mouchy) a Alec Baldwin (z nevím čeho), jako dvojice duchů, kterým extrémně vadí noví obyvatelé jejich domu... Tak, jako jsou pro Spielberga v jeho kariéře zlomové Čelisti, odstartoval Tim Burton svou cestu ke hvězdám snímkem BEETLEJUICE. Neskutečný a k nepoznání namaskovaný Michael Keaton (v českém znění fenomenální Jan Přeučil) diváky svým výkonem doslova uhrane a táhne kupředu tuhle vtipnou duchařinu, nadupanou skvělým humorem. Fantastické efekty i masky (občas to vypadá, že na filmu spolupracoval Jan Švankmajer) a po výtvarné i režijní stránce - naprosto ryzí Tim Burton. Horor, jak má být a kdo zná film už od dětství, musí být i po letech tímto bio-exorcistou nadšen. Pokud by to po smrti vypadalo takhle, nemáme se čeho bát. Beetlejuice! Beetlejuice! Beetlejuice! ()

Galerie (81)

Zajímavosti (43)

  • Titulní postava Betelgeuse (Michael Keaton) je pojmenována po hvězdě ze souhvězdí Orion. (ČSFD)

Související novinky

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Beetlejuice 2 bude spoléhat na praktické efekty

Beetlejuice 2 bude spoléhat na praktické efekty

06.06.2023

Právě v těchto dnech probíhá ve Velké Británii natáčení nejnovějšího snímku populárního amerického režiséra Tima Burtona a zároveň pokračování jednoho z jeho raných děl po více než 35 letech,… (více)

Beetlejuice 2 přidává Jennu Ortegu

Beetlejuice 2 přidává Jennu Ortegu

10.05.2023

Je to oficiální, studio Warner Bros. schválilo legendárnímu Timu Burtonovi (Ospalá díra, Střihoruký Edward) sequel k jeho kultovní hororové komedii Beetlejuice, v němž se vrátí jak Michael Keaton,… (více)

Ztratí studia práva na slavné značky?

Ztratí studia práva na slavné značky?

04.10.2019

Jak je vidno z nedávného obnovení smlouvy na Spider-Mana mezi studii Sony a Disney, duševní vlastnictví je v Hollywoodu jedna z nejdůležitějších věcí vůbec. V podstatě stačí vlastnit práva na… (více)

Reklama

Reklama