Reklama

Reklama

Medicopter 117

(seriál)
  • Německo Medicopter 117 - Jedes Leben zählt (více)
Německo / Rakousko, (1998–2005), 62 h 18 min (Minutáž: 45–93 min)

Hrají:

Serge Falck, Hanno Pöschl, Sabine Petzl, Roswitha Meyer, Urs Remond, Julia Cencig, Hans Heller, Tom Mikulla, Jo Weil, Edita Malovčić, Heinz Weixelbraun (více)
(další profese)

Série(7) / Epizody(82)

Obsahy(1)

Jejich největším nepřítelem je čas. O životě a smrti totiž často rozhodují sekundy. Vrtulníkový záchranný tým doktora Lüdwitze to ví, a tak často riskují svoje životy pro záchranu lidí. (oficiální text distributora)

Recenze (205)

Danoboss 

všechny recenze uživatele

Niektoré epizódy (najmä tie prvé) boli celkom pozerateľné ak človek zrovna nemal čo lepšie na práci, ale čo som nepochopil, prečo vlastne lietajú na záchranárskom vrtuľníku? Veď pri 2/3 prípadov sa nejako zaplietli s teroristami, zlodejmi, mafiánmi či inými ľudmi, čo proti tým doktorom a samotnom vrtuľníku strieľali. Ak by sa toto dialo v reále, že by po každej rutinnej výmene obväzov boli nútení vymeniť celý plášť helikoptéry, rozstrieľanú samopalmi tak dávno by im ministerstvo zdravotníctva pridelilo namiesto toho nejaký adekvátnejší vrtuľník - napríklad taký americký Apache by sa celkom hodil, pár rakiet typu vzduch - vzduch doplnených rotačným guľometom by mohlo stačiť na očkovanie - ak by mali nejaký ťažší prípad, napríklad zlomenú ruku, tak by sa k nim pridalo ešte pár stíhačiek typu F-16 ako doprovod... ()

Ziriath 

všechny recenze uživatele

Již pouze díl, ve kterém do jisté, smrt mnoha lidí přinášející, zkázy míří vlak naložený velmi nebezpečným a explosivním odpadem vytékajícím z barelů, osazený pouze jedním bezvědomým technikem vzadu na nárazníku a ženou ve vysokém stupni těhotenství v kabině nebrzdící lokomotivy (která je manželkou jednoho z osádky Medicopteru- ten se při záchranné akci s ní samozřejmě setká), a který skončí samozřejmě explozí vlaku, záchranou na poslední chvíli a rozbředle sentimentální scénkou na téma novorozenec, řekne o tomto seriálu mnoho. No tam bylo snad všechno. Ovšem ne že bych se na to coby malej svišť pravidelně nekoukala. Ale akční sekvence jsou, jak už u seriálů tohoto typu bývá, natočené dobře. ()

Reklama

Had6 odpad!

všechny recenze uživatele

Já prostě nemůžu jinak, než odpad! Dostávám kopřivku, když v televizi vidím ty německé a rakouské (promiťe mi to slovo) sračky!! A je mi úplně jedno, jestli to má být seriál o zakrslym policajtovi na dálnici, vypelichanym vořechoj co se producíruje po Rakousku, nebo šílenym doktůrkoj co žije někde v horách a zajímá se o to, zda Traudi má pravidelnou stolici. Táhněte s tim už k šípku. Furt samá kravina, která zabírá místo v programu. ()

Cortesz odpad!

všechny recenze uživatele

Každý díl stejný. Na začátku se stane nějaká nehoda, svědci zavolají tým Medicopteru 117, tým plný nesympatických herců a hereček, ze ketrých možná trochu hraje jen jejich pes nasednou do toho jejich vrtulníku a letěj je zachránit. Jasnej odpad. Dívat se 100x na to samé mě nebaví. Další ze směšných neměckých seriálů. ()

patrik1177 

všechny recenze uživatele

Medicopter 117 si rozhodne nezaslúži takéto nízke hodnotenie. Je to vynikajúci seriál zo záchranárskeho prostredia, no uvedomujem si, že tvorcovia toho mohli veľa vylepšiť. V seriáli sa síce nachádza veľa chýb, no na druhej strane dej je celkom zaujímavý, hudba je skvelá a herecké obsadenie je tiež celkom solídne. Moje hodnotenie: 85%. ()

Galerie (661)

Zajímavosti (36)

  • Pro potřeby natáčení byly použity 2 různé stroje. První stroj byl použit během sérií 1–4, druhý stroj během sérií 5–7. První stroj byl vyroben v roce 1995. V letech 1997–2001 byla majitelem vrtulníku DRF, čili německá letecká záchranná služba. Vrtulník byl v tomto období použit na natáčení seriálu Medicopter 117 pod imatrikulační značkou D-HECE. Když D-HECE aktuálně nebyl používán pro natáčení seriálu, používal se na skutečné záchranné mise. Začátkem páté série však DRF z neznámých důvodů ukončila spolupráci s televizí RTL. V letech 2001–2006 byl vrtulník buď prodán, nebo pronajat italské letecké záchranné službě Helitalia SpA, kde sloužil pořád s původním designem Medicopteru 117. V roce 2006 se vrtulník vrátil zpět do Německa, kde opět sloužil v Německé letecké záchranné službě DRF, design vrtulníku byl však změněn tak, aby odpovídal designu všech strojů DRF. Vrtulník slouží v DRF dodnes, v současnosti je však z důvodu vyššího věku využíván hlavně jako záložní stroj. Druhý stroj byl vyroben v roce 1993, v letech 1993–2001 byl použit jako vrtulník policejní. V letech 2001–2003 byl použit při natáčení jako seriálový Medicopter 117. V letech 2003–2010 mělo vrtulník v pronájmu několik různých leteckých záchranných služeb. Od roku 2011 vrtulník vlastní společnost DL Helicopter Technik, u které slouží dodnes jako vrtulník civilní. Používají ho i jako atrakci pro fanoušky seriálu, např. na vyhlídkové lety. (patrik1177)
  • Seriálový pes Gonzo nebyl záchranářem jen na plátně, ale i ve skutečnosti. Čtyřnohý hrdina vycvičen pro záchranu lidí v lavinách, díky čemuž nemusel před natáčení prodělat žádnou velkou přípravu. Jeho páníčkem byl Thomas Hlous, který vedle svého zaměstnání provozoval také školu pro výcvik záchranných psů, specializujících se na mezinárodní zásahy v oblastech postižených zemětřesením. (patrik1177)
  • V seriálu Dr. Stefan Frank (od r. 1995), konkrétně ve 4. epizodě 5. série s názvem Der Todesprung (Skok smrti), se na pár minut objevil záchranářský vrtulník Medicopter 117 i s celým týmem B ze seriálu Medicopter 117 ve složení pilotka Biggi Schwerinová (Sabine Petzl), záchranář Ralf Staller (Wolfgang Krew) a Dr. Gabriela Kollmannová (Anja Freese). Během jejich scén zazněl i originální soundtrack ze seriálu Medicopter 117. (patrik1177)

Reklama

Reklama