Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lilly Cummingsová se vdává a její sestra Gwen má jako družička nejen krásné šaty, ale také pořádnou kocovinu. Za sebou má totiž další z mnoha velkých pitek. Urazí svatebčany, zničí svatební dort a jen v kombiné se vydá v ukradené limuzíně koupit nový. Nabourá se a skončí před soudem, který jí nařídí čtyřtýdenní odvykací kůru. Sebevědomá žena se odmítá zapojit do aktivit v léčebně, bojkotuje skupinovou terapii. V parku požádá o cigaretu neznámého muže a zeptá se ho, kde by mohla sehnat alkohol. Vzápětí zjistí, že mluvila s ředitelem Cornellem. Jak se žena seznamuje s ostatními pacienty a poznává jejich problémy, začíná si uvědomovat závažnost toho svého. Vybavují se jí vzpomínky na dětství, prožité s matkou alkoholičkou. Snaží se usmířit s lidmi, kterým nejednou ublížila, zejména se sestrou Lilly. Gwen marně hledá někoho, s kým by si mohla promluvit, a postupně se sbližuje s některými pacienty - mladou spolubydlící Andreou či bývalou baseballovou hvězdou Eddiem Boonem. Na cestě k řešení problému ji však čeká ještě nejedna překážka, zklamání a řada bolestných rozhodnutí. (TV Nova)

(více)

Recenze (158)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Mladá a úspěšná novinářka Gwen (Sandra Bullock) si umí užívat života. Se svým přítelem Jasperem obráží jednu párty za druhou, a z alkoholového opojení oba téměř nevychází. Ale když udělá ostudu na svatbě své sestry, a navíc jejich svatebním autem v opilosti narazí do domu, je odsouzena k léčení v protialkoholní léčebně. Ač k takovýmto institucím Gwen moc důvěry nejeví, brzy poznává, že i zde si může najít přátele ... a že život pod mocí alkoholu nemusí být to pravé, co očekává ... Film jsem viděl několikrát, a s každým dalším shlédnutím musím ubírat a ubírat na hodnocení. Díky tomu, že je po prvních dvaceti minutách naprosto zřejmé, jak film skončí, se divák kapánek nudí, a zázračný převrat hlavní hrdinky je pak trochu mimo. Nevím taky, jestli protialkoholní léčebny fungují jako dovolená - každý si tam dělá co chce a jak chce, ale možná v zemi neomezených možností ano. Jinak nevím, jestli byla Sandra Bullock celé natáčení pod parou, ale (minimálně v první půlce filmu) dost šíleně přehrává, až působí dost směšně... ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Tak komedie nebo drama? Sandra Bullock dává jistotu, tohle drama určitě není. I kdyby být mělo, ona to zahrát neumí. Naopak zábavný úvod zvládá perfektně. Je tu ovšem pár skvělých záblesků, prostě tohle téma má a asi vždycky bude mít potenciál. Mnoho z nich má na svědomí také Steve Buscemi, nadabovaný řekněme asymetricky Pavlem Křížem. Nic převratného to tedy není, ale přesto si u toho tu dvojku červeného asi odpustíte... ()

Reklama

Martin79 

všechny recenze uživatele

Moooc pěkný film o velmi smutném tématu závislosti, konkrétně na alkoholu. Sandra hraje docela dobře, hlavně ji to jako vždy nesmírně sluší, i když je to role alkoholičky. Viggo Mortensen nijak neoslnil, ale hlavně to neskazil. Nesympatický byl podle mně herec Dominic West, navíc svou roli zahrál nic moc. Steve Buscemi standartně vynikající, jenom ten dabing (Pavel Kříž je příšerný herec a ještě horší dabér), no ale to se naštěstí netýká tohoto filmu. Dabing prostě nelze hodnotit. Hodnotím americký film. A to je 60 for me. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Opilá novinářka na svatbě své sestry zdemoluje ukradenou limuzínu, a musí proto podstoupit čtyřtýdenní odvykací kúru. Sebevědomá žena v léčebně zpočátku bojkotuje skupinové terapie a navíc si odmítá připustit, že je na alkoholu závislá. V izolovaném komplexu však záhy začne přehodnocovat svůj život. Tohle není vůbec špatný film, ale dost v něm herecky tápe Sandra Bullock, na kterou film zjevně sází, ale jí takovéto role nesedí. Ženu závislou na alkoholu jí nejenže neuvěříte, ale ona sama se o to ani nijak nesnaží a scénář ji nijak výrazně nepodporuje. Občas se ve filmu objeví silný moment, ale vzápětí je vystřídán bezradnou Sandrou, a to trvá až do konce. Nedá se totiž o filmu říct, že by na mě nějak výrazně zapůsobil, ačkoliv potenciál zde byl. Mé hodnocení: 60% ()

anli 

všechny recenze uživatele

Zivotni drama jedne alkoholicky.Scenar neni nic svetoborneho a reziserka se znazila svou zenskou jemnosti ho trochu rozdychat.Celkem se ji to podarilo a vyrazne ji k tomu pomohla Sandra Bullock,ktera svou roli nehraje,ale zije.A pak take vynikajici Steve Buscemi.Je zde i par vtipnych momentu a nekolik silnejsich scen.To vse film aspon trochu zveda ze sedeho prumeru a ja tak davam neopitych 65%.P.S.Kdo ma rad Sandru,jiste si prida aspon 15%. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (6)

  • Většina obrazů na zdech v léčebně byla opravdu vytvořena reálnými pacienty. (Bauer)
  • Sandra Bullock pila před každou svou scénou, kde byl vyžadován nekontrolovatelný třes, trojité expreso. (Bauer)

Reklama

Reklama