Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve známé písničce se zpívá o tom, že „medvědi nevědí, že turisti nemaj zbraně“. Medvědi ale bohužel také nevědí, že když najdou v lese kokain, který při neúspěšné předávce vypadl z letadla pašerákům, neměli by ho žrát. Takový medvěd na koksu totiž vůbec neví, co dělá. Ke smůle všech lidských hrdinů příběhu se drogy vysypaly nad idylickou přírodní rezervací, kde by jim za normálních okolností hrozily maximálně puchýře. I proto se jich tu sešlo tolik – klasičtí výletníci, děti za školou, matka jednoho z nich, obětaví strážci parku, gangsteři, kteří hledají spadlý kokain, policista, hledající pro změnu tyhle gangstery… Jak si myslíte, že dopadnou, když narazí na čtvrttunové chlupaté monstrum na tripu? Špatně a většinou na několik kousků. Ačkoliv všichni sem původně dorazili z rozdílných důvodů, teď se upínají k jedinému cíli – dostat se pryč se zdravou kůží. A to nebude jen tak. Zatímco skutečný předobraz medvědího antihrdiny se v roce 1985 předávkoval a pošel, ve filmové verzi je mnohem odolnější, vynalézavější a naštěstí také zábavnější. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (237)

Othello odpad!

všechny recenze uživatele

Laciné filmy se špatně hrajícími herci, kde každého očividně zajímá spíš již konec natáčecího dne než jeho výsledek a kde v centru dění stojí ošklivě animovaná CGI potvora, byly vždycky doménou studia Asylum. Vždycky měly ten chytlavý název s příslibem epické plískanice, takovou tu na první dobou šílenou zápletku, která lákala k tomu pustit to někde na párty a prakticky vždycky zůstaly daleko za očekáváním. A já jsem chtěl Cocaine Beara tímto srovnáním urazit, nicméně problém je v tom, že já několik filmů studia Asylum viděl, byly hrozný, ale pořád byly zvládnutější než to, co je servírováno zde. Tady selhávájí regulérně ty úplně základní aspekty toho, jak se točí film. Ve scéně uvádějící postavu Margo Martindale není poznat kdo v ní právě mluví. V některých scénách herci otevírají pusu do úplně jiných slov než které z ní vycházejí. Co tam dělal ten šílenej dvousekundovej, 10-minutes-ago flashback s mrtvolou Olafa? Někdy v desáté minutě se postavy zmíní o nějakém pediatrovi, který balí něčí mámu a pak se o něm zmíní opět až v devadesáté minutě aniž by do té doby jakkoli promluvil do děje. Já tomu fakt nerozumim, tenhle výsledek jako někdo odevzdá a závisle na tom někdo řekne "V pohodě, nasadíme to do kin."? Tohle se snad nikdy nedělo, ne? Alespoň sekce trivia, u čerstvých filmů obvykle poskládaná jen z promo textů, naznačuje leccos už jen tím, že studio nakonec ponechalo film s jeho pracovním názvem, protože bylo líný vymýšlet jiný. Dále pobavila skutečná historická předloha zápletky spočívající v tom, že skutečně někde medvěd sežral cihlu zatoulanýho koksu, aby hned nato chcípnul a tvrzení Elisabeth Banks, že když pár dní před smrtí Liotta šel nahrát postsynchrony do studia a viděl první záběry s digitálním medvěděm, tak mu prý přišel dobrý, což vychází asi ze skutečnosti, že umírající člověk je schopný rozeznat dobré CGI zvíře od špatného, když ostatní tápou. Nebo nevim. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl naprostý bizár, úlet a letošní absolutní (nejen) kino propadák. Na koksu totiž není jen medvěd a půlka návštěvníků parku, ale především režisérka Elisabeth Banks, která by měla raději zůstat u svých podprůměrných béčkových rolí a nemotat se za kameru. Čekal jsem alespoň tunu pořádného gore, naspeedovaného medvěda a luxusní hlášky hraničící s parodíí, ale bohužel nic z toho se nekoná. Na zábavnou ptákovinu je to až moc málo vtipné, humor je naprosto nevtipný a nefunguje a na vážné medvědí jatka je to zase moc debilní, nevýrazné a gore je tragicky slabé. Nehledě na klasickou debilitu všech postav, které mají tunelové vidění a IQ v záporných hodnotách. Jediný plus pak vidím na celkem ucházející stopáži a barvitém vizuálu, ale tenhle CGI digibordel, kterému chtějí tvůrci říkat „medvěd“ je prostě velký špatný. ()

Reklama

Algernons 

všechny recenze uživatele

Asi jediný film, jehož název je zábavnější než on samotný. Medvěd na koksu má jeden vtip a tím je... no medvěd sjetý na koksu, co jste čekali? A tento vtip se ohraje rychleji, než vtipy o Pepíčkovi. Zbytek je plný nudných, otravných postav, který nudně zabijí otravně CGI medvěd. Na konci se pokusíme o moralizaci, poučení a rodinné zprávy, což je v Rkové komedii dost nepochopitelný... Ach jo, potenciál možná nějaký byl, ale ne v těchto rukou. Nuda, nuda a ještě jednou nuda. Alden Ehrenreich a Keri Russell jako jediný aspoň trochu baví. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

No mohla z toho být slušná taškařice. To by se ale režie musel ujmout někdo zručnější než je Elizabeth Banks. Na thriller málo napínavý(spíš vůbec) a na regulérní komedii je to málo vtipný. Herci svým herectvím určitě neoslní. Navíc většina postaviček, který se ve filmu objeví je prostě divná a jejich dialogy doslova ubíjející. O tom, že sjetej chlupáč je otřesně digitální snad ani psát nemusím. Na druhou stranu nějaká ta akce se najde, dojde i na krev, utržený končetiny i střeva. TOPem je pak asi scéna se sanitkou. Když to shrnu tak možná tahle story o sjetým méďovi někoho pobaví ale mě osobně to až tak nevzalo. Každopádně nechápu jak takovej film může jít do kin. Kdybych na to do kina šel tak jsem vyloženě nasranej. Naštěstí mám dost rozumu na to abych od Elizabeth Banks očekával nějakej zázrak. A tak z pohodlí domova uděluju tomuhle kousku 2 hvězdy. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Přesně na hraně 3 a 4, ale to je samo o sobě zázrak, protože tyhle gimmick filmy málokdy fungují tak uspokojivě. Milosrdných 95 minut taky dělá hodně, i když 80 by bylo lepších. Kdyby místo CGI dali chlápka do nepřesvědčivě padnoucího obleku, bylo by to perfektní. Zaokrouhlím nahoru, žijem jenom jednou. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (8)

  • Cocaine Bear měl být dočasným pracovním názvem. Producenti se rozhodli film vydat pod tímto názvem, protože se jim nedařilo vymyslet nic jiného. (KGBelik)
  • Natáčení probíhalo ve Wicklow v Irsku mezi 20. srpnem a 17. říjnem 2021. (bianci)

Související novinky

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Zemřel herec Ray Liotta

Zemřel herec Ray Liotta

26.05.2022

Ve věku 67 let zemřel herec Ray Liotta, známý například z filmů Mafiáni, Identita, Kokain nebo Země policajtů. O smrti herce informoval server Deadline, podle kterého herec zemřel poklidně ve spánku.… (více)

Reklama

Reklama