Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Zámožný samotář pozve na svoje stylové sídlo čtyři významné hosty a slíbí jim jedinečný zážitek. S napětím očekávaná akce se ale brzy děsivě zvrtne. (Netflix)

Recenze (75)

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtyři hosté, brutalistní barák, pár lajn kokainu, MJ, synťáky, Sofia Boutella, halušky, a jedna rohatá potvora – a zábava může začít.... to vše a nejen to dělá z The Viewing audiovizuálně omamnej psychotropní bad-trip, kterej vás přivede do nepopsatelnýho deliria, a kterej se ve finále zvrhne v šílenej monster-horror – přitom jde o klasickou konverzačku, který by fakt slušel celovečerní formát. To vše pod precizní režijní taktovkou mistra drogových filmů, Panose Cosmatose, jehož autorský rukopis je i v takto komorním a ryze minimalistickém měřítku naprosto nezaměnitelný a zcela jedinečný – ten týpek je prostě někde jinde. Neskutečně zvrhlej fantasmagorickej přepal.... nechápeš to, ale miluješ to. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Audiovizuální žánrová slast. Pokud víte, co čekat od režiséra Mandy a Za černou duhou, přesně to tu instantně dostanete! Panos je prostě king a nemůžu se dočkat, na co se vrhne příště. Výborně obsazená, kamerově nasnímaná, hudebně provedená a celkově hypnoticky vedená epizoda - zkrátka esence toho, co bych si představoval jako highlight celé antologie. ()

Reklama

Klajnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Cosmatosova estetika mě baví, ač zde si ji (narozdíl třeba od Mandy) divák užije jen ve velmi omezeném rozsahu. Obsahově je to však šíleně vyprázdněné a samoúčelné. Diváka by mělo táhnout to, za jakým účelem se postavy sejdou, kým postavy jsou a dynamika mezi nimi, kdo je hostitel, co po nich chce a konečně - co že jim to chche vlastně ukázat. Konverzačně se to ale nijak zvlášť nerozjede. Pouhý nástřel toho, kým postavy jsou, nestačí. Když se všichni konečně jdou podívat na to, co jim chtěl hostitel ukázat, katarze je ohraná, slabá, neuspokojivá a celé to jaksi vyzní do prázdna. PŘÍBĚH: Partička mistrů ve svých oborech (skladatel, spisovatel, jasnovidec, vědkyně...) jsou pozváni k jakémusi sběratelovi, který je přiměje oddat se drogám a následně vkročit do místnosti s mimozenským šutrem, který se následně rozpadne, objeví se dosud hybernovaný mimozemský tvor, který jich několik zabije, někteří uniknou a setrvávajícího sběratele jaksi obalí/ovládne a pak se svým nově nabytým tělem odejde směr město. - Co já s tím ale? ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle byl ale dost jinej matroš. Koukat na tohle bylo jako sledovat něco z osmdesátek, co se znaží vypadat jako futuristický osmdesátky. A já si tenhle ujetej trip ujela. A tím nemyslím jenom vizuální a hudební stránku. To byla dokonalost. Ale i ty rozhovory v první polovině, než ten jejich jedinečný zážitek nastoupí do vlaku směr zkáza. Protože ty jsou hodně důležitý. Protože když potom začne peklo, byla jsem už tak vtažená, že jsem zbytek dílu dokoukala s rukou před pusou. Konec perfektní, přesně jak to má mít dobře napsaná povídka. Šest z pěti. Nejlepší ze všech? Skoro. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poviedka, aj tá filmová by mala mať nejakú pointu. Táto nemá. Zbytočne ukecané - bez toho, aby sa vyslovene o niečom rozprávalo, postavy nespoznáme a každá z nich je v tom svojom prejave značne neznesiteľná. Do toho finále pôsobí smiešne. A aj to prebudenie monštra. Čo ja viem. Neveril som tomu. Čo na tom, že to má fajn atmosféru a štýl. Hodinu sa pozeráme na prázdno bez zmyslu a hĺbky. A konči to v zásade veľmi lazy vyústením. Zatiaľ najhoršia poviedka z celej série. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (3)

  • Epizoda se odehrává v sobotu 22. září 1979. (noelcoward73)
  • Sklenice, ze kterých pijí hosté whiskey, jsou stejný model jako ty, ze kterých pije Rick Deckard (Harrison Ford) ve filmu Blade Runner (1982). (NiWi)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama