Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Teprve devítiletý Hogarth zachrání obrovského robota, který na Zemi přiletěl z vesmíru. Hogarth se snaží svého nového geniálního kamaráda ubránit před vládním agentem a vojáky. Ve zdánlivě klidném městečku Rockwell ve státě Maine žije v roce 1957 devítiletý chlapec Hogarth, který sní o invazi vetřelců a bitvách s komunistickými agenty. Jednoho dne se mu jeho sen splní - do nedalekého jezera prý spadl obrovský robot z vesmíru. Hogarthovi se podaří robota vylovit a navzdory protestům své matky Annie ho schová u kamaráda Deana. O robotově přítomnosti se brzy dozví vládní agent Kent Mansley, který chce vetřelce zničit za každou cenu. A bude jen na Hogathovi, jestli se mu to podaří. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (377)

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Kam se serou ty dnešní rádoby ohromující animáky, který se snaží za každou cenu napodobit realitu! Je sice hezký sledovat vývoj technologií, který jdou stále více za hranice představivosti, ale právě s příchodem oněch technologií, zejména pak s 3D animací, ztrácí animovaný film jako takový svůj význam, ale hlavně svoje nenapodobitelný kouzlo. Tohle je největší klasika a pocta všem animovaným filmům z dob, kdy nebyl hlavní počítač, ale tužka. A Filmů jako je tenhle je třeba si vážit, jednou totiž zmizí úplně. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Slusna rozpravka na ktorej vidno, ze ma Brad Bird velky talent. Pacilo sa mi, ze to nie je prilis detinske, ale po cely cas ma stvalo, ze to je animovane. Animacia ma uz davno nebavi. Skoda, ze to nebolo urobene CGI trikmi. Druha vec, co mi vadila, ze to ma az prilis klasicky pojaty pribeh bez akehokolvek prekvapenia. Takze napriek skvelej povesti ma tento film sklamal. Cakal som od toho ovela viac. 6/10. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Velmi nenápadný film stojící strašně moc v pozadí, Alespoň já, a podle počtu hodnocení koukám, že ne sám, jsem o něm dlouho vůbec neslyšel. A je to skutečně obrovská škoda. Brad Bird je na tento žánr velký machr, a tady je to opravdu znát. Pěknou animaci úplně zastiňuje krásný a dojemný příběh o přátelství malého kluka s obřím robotem, které si musí zákonitě projít množstvím problémů. A jsou to problémy řešené vesměs ohromně zábavným, nápaditým a v závěru i nečekaně akčním způsobem. Nečekal jsem to, ale Železný obr je prostě animák se vším všudy, pro něhož jako by bylo 86 minut strašlivě málo. 100% ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Něco z E.T., něco z čísla pět, něco z Buratina. A protože všechny předobrazy jsou milé a mám je ráda, líbil se mi i železný obr. A ano, i se svou výškou jsem mu odpustila trestuhodný fakt, že je tak strašně velký. Kdyby byl jen tak akorát, mohl by sice být pořád ze železa ale už by to nebyl obr, tudíž by se z tohoto příjemného animáku stal nehorázný blábol. ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Trestuhodně podceňované dílko. Iron Giant začíná jako klasický sentimentální příběh pro drobotinu, ale již záhy se promění spíše na film pro odrostlejší, nebo přímo dospělé děti. Vlídný obr, krásně propracované postavy, citlivý, ale jemně rebelský humor ... Ten, kdo na závěr neměl v krku knedlík, by se měl jít vyšetřit. Doufám, že Brad Bird je zdravý jako řípa a my se můžeme těšit na desítky dalších stejně krásných příběhu, jako je tento. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (26)

  • Když Hogarth poprvé ukazuje Robotovi komiksy se Supermanem, v pozadí můžeme slyšet úvodní píseň k Supermanovi z roku 1941. (D3VIL)
  • Aby počítačově generovaný robot vypadal jako kreslený, technici vyvinuli program, který nepatrně "třásl" konturami robota. Dosáhli tak stejného efektu jako u přirozeně nedokonalých rukou kreslených animací a obraz robota tak dokonale splynul s kresleným okolím. (D3VIL)
  • První kreslený film, jehož hlavní hrdina je generován počítačově. (D3VIL)

Související novinky

Zemřel herec M. Emmet Walsh

Zemřel herec M. Emmet Walsh

21.03.2024

Ve věku osmaosmdesáti let zemřel v americkém Vermontu herecký veterán M. Emmet Walsh. Výrazný představitel zejména vedlejších rolí ve filmech jako Blade Runner, Zbytečná krutost a Potíže s Arizonou… (více)

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

28.01.2021

Z Kalifornie přišla smutná zpráva, ve věku 94 let totiž včera filmový svět opustila americká herečka Cloris Leachman. Zprávu o úmrtí médiím předala její manažerka Juliet Green. Ve filmu se Cloris… (více)

Co chystá režisér Úžasňákových?

Co chystá režisér Úžasňákových?

22.06.2018

Režisér Brad Bird se proslavil zejména svými animovanými filmy Železný obr nebo Úžasňákovi, má na kontě ale třeba i čtvrtou Mission: Impossible – Ghost Protocol či dnes již zapomenutý Tomorrowland.… (více)

Reklama

Reklama