Reklama

Reklama

Ve stokách pod pařížskou operou žije od narození znetvořený zahořklý muž známý pouze jako „Fantom“. Zamiluje se do neznámé sboristky Christine, soukromě ji vyučuje a zároveň terorizuje zbytek operního domu a požaduje, aby Christine dostávala hlavní role. Vše se ještě zhorší, když se sopranistka znovu setká se svým známým z dětství Raoulem a oba se do sebe zamilují. Fantom se rozhodne ji unést a uvěznit u sebe, ve svých tajemných kobkách. Raoul je nyní jediný, kdo Fantoma může zastavit a zachránit svou lásku… (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (412)

Shit 

všechny recenze uživatele

No tak je jasný, že u tohohle filmu je nejdůležitější hudba a ta je prostě skvostná a to i pro mou osobu, kterou opera úplně míjí a žádný vztah k ní nemam, jenže tohle zní prostě skvěle, hlavně v tu dobu kde se objeví, respektive zpívá Emmy Rossum, u Gerarda Butlera to je už o malinko horší, ale na to že to neni operní zpěvák, tak je taky výbornej, i když jsem se svým slabým hudební sluchem zaznamenal, že to neni zrovna ono. Všichni ostatní ve filmu jsou zanedbatelný, tahle dvojice je ústřední a všechno se kolem ní točí. Tim se pomalu dostávám k příběhu, který samozřejmě mohl být o poznání lepší a propracovanější to bezpochyb, jenže já ho spíš bral jako doplněk k úžasným pěveckým výkonům a k nádherný hudbě od Andrewa Lloyda Webbera, takže nějaký nesrovnalosti v ději a občasná kýčovitost mi až tak nevadila. Jediný za co strhávám jednu hvězdičku jsou některé herecké výkony, které nebyly úplně přesvědčivé ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Filmová výzva v karanténě - oblíbené herečky, Emmy Rossum. Pro ni mám vážně velkou slabost, její oči a strhující hořkosladké podání Fiony někdy až na dřeň v Shameless mě ohromuje konstatně. Role Christiny sahá do jejích hereckých začátků. Bavil jsem se i vizáží vlasatého Patricka Wilsona a netradiční rolí Gerarda Butlera. Za plný počet bych jednoznačně hodnotil ústřední písníčku, resp. její melodii, již miluju v podání Sary Brightman a Antonia Banderase. Potýkal jsem se však s jedním zásadním aspektem - nudou. Nejsem příznivcem muzikálových filmů a ani v tomto případě se moje preference nezmění. Navzdory všem pozitivům kostýmním, výpravním a hereckým. Tři hvězdičky a ani kousek navíc. ()

Reklama

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Po prvním zhlédnutí jsem neváhal a dal 5*. Nicméně, nyní po druhém skouknutí a zejména již při srovnání s divadelní verzí 2011 musím zkrátka jednu hvězdičku ubrat, nemohu hodnotit totožně. Film poskytuje jisté možnosti jaké divadlo nikoli, zejména co se týče exteriérů a zákulisí, i hlavní představitelé mají své charisma a půvab (mladičká Christine), ale celkový dojem prostě není tak ohromující jako u verze 2011, rovněž pěvecké výkony jsou u této filmové verze přecijen o jeden level slabší než u té výroční divadelní, tam ty hlasy opravdu lomcují barákem :-) Uděluji poctivé 4*, ovšem verze 2011 má u mne minimálně 5,5* :-) ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Nie som sklamaný. Problém je iba v tom, že ja opere nerozumiem a tak jej ani neholdujem. A Fantóm opery je opery plný, pričom ja som z nej vnímal pozitívne najviac ak dve melódie. Pravdepodobne by ma film nenadchol ani keby sa jeho réžie ujal niekto, kto je v tom žánri viac doma, ako Joel Schumacher. ()

Nautila 

všechny recenze uživatele

Šumacheré, ty patlale! Já mám kýče docela ráda, ale ty jsi i na mě moc. Je to pocit, jako když sníte příliš mnoho sladkých bonbonů - cpete se a cpete, až z toho máte na jazyku povlak a už necítíte žádnou chuť. Utáhněte Schumacherovi trochu vodítko, dejte mu jen omezený počet bonbonů a on z toho vydá skvělej film jako Volný pád. Pusťte ho ze řetězu, on sežere hromadu bonbonů, a protože už z toho necítí jazyk, bude se cpát ještě víc, aby se ujistil, že ten jazyk ještě má. (Ach, to jsem vymyslela pěknou analogii.) ()

Galerie (120)

Zajímavosti (36)

  • Natáčení závěrečné scény trvalo celý týden. (imro)
  • Fantomovi (Gerardu Butlerovi) se během filmu mění umístění masky, jednou ji má na levé straně tváře, podruhé na pravé. (skinny)
  • Veleznámý lustr použitý ve filmu vážil 2,2 tuny a stál celkem 1,3 miliónů USD. Pro riskantnější scény byla však raději použita replika. (Avalon820)

Související novinky

John Travolta je žena!

John Travolta je žena!

10.09.2006

Tak to tedy alespoň bude v připravovaném remaku muzikálu Hairspray, kde ztvární postavu Edny Turnblad, jejíž dcera Tracy (začínající Nikki Blonsky) se zaplete do rasových nepokojů v Baltimore… (více)

Reklama

Reklama