Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Co přinutilo vzdělaného a inteligentního muže k tomu, aby přepadl banku v centru města? Kolik peněz potřeboval a na co? Pachatel je nekompromisní. Vpadne do banky, zajme rukojmí a před budovou odpálí bombu. Naštěstí zatím není nikdo zraněn. Pohotová pokladní ještě stihne stisknout tlačítko nouzového volání a oznámit přepadení na tísňové lince. Díky tomu na místo téměř okamžitě přijíždějí policisté, útvar rychlého nasazení i další specialisté a začíná náročná policejní akce se snahou zachránit ohrožené lidské životy. Mezi desítkou rukojmích jsou těžce nemocný senior, bývalý příslušník Československé armády, významný poslanec, advokát se svým synkem, mladá maminka s dcerkou a několik zaměstnanců banky včetně ředitele pobočky. Byli všichni tihle lidé jen ve špatné chvíli na špatném místě? Mobilní telefony pomohou policistům rychle zjistit identitu rukojmích a jeden nepřijatý hovor přivede do policejního vozu lékařku, která zná pachatele osobně. Jde o jejího přítele, mezinárodně uznávaného špičkového vědce. Spolu s ní postupně odkrýváme pachatelovu motivaci a sledujeme příběh jeho dcery, který má překvapivé souvislosti s jeho útokem na banku. (Česká televize)

(více)

Recenze (122)

BrMikes 

všechny recenze uživatele

Pane bože, to byl patos. Jakože nápad super. A obecně ty myšlenky, které se to dílo snaží předat jsou zajímavý, bohužel to provedení je velice nešťastný. Zbytečně přímočaré, i přes reálné problémy na které poukazuje absurdně nerealistické, podivně natočené a jak už jsem zmínil tak okatě hrající na city, až to bolí. Ne, opravdu. Kolikrát musí policisté za půl hodiny zmínit, že je tam jedenáct lidí a DVĚ DĚTI, které je potřeba dostat ven? Opravdu potřebujeme moralizování ohledně politiků? Vážně musíme tu samou vzpomínku na rodinné štěstí vidět čtyřikrát, aby nám došlo, co hrdina ztratil? Já už si delší dobu stojím za tím, že by Svobodu nikdo k režii moc pouštět neměl a měl by ho nechat jenom jakéhosi dramaturga. Protože vždycky přijde se zajímavým námětem, který se dotýká aktuálních společenských témat ale nezpracuje ho nejšťastnější. A i tady jsou záblesky toho, že by to mohlo být pod jiným vedením super. Ale v téhle podobě moc není. A to že film má znělku, to je jen taková bizarní třešnička na dortu. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Od Jiřího Svobody neviděl ještě vůbec nic a tak jsem se nevím proč rozhodl zase jednou kouknout na český film. Tohle je taková ta klasická TVčková věc, která může jenom překvapit. No ono to vcelku zas tak strašný nebylo. Pustil to jen proto, že tam hrál Matěj Hádek. Náměť by vlastně taky nebyl špatný a nějaký ten zvrat by taky byl. Do toho stylu jsem se musel malinko dostávat, ale pak my došlo, že paradoxně část v bance je to horší. NPC postavy byly jak ze žurnálu a hrozně to smrdělo šustěním papíru. I Matěj to občas prostě nedával a hlavně tento styl popírá logičnost viděno a poslechnuto, když Vám někdo jde vyprávět svůj děj. Téma drogy vs policiejemytojedno. No ty tady jsou vyobrazeny tak, že o tom víme a co jako. Hlavně ty měštáci. Ale jo, střela do svých řad potěší a podhoubíčko ještě více narukuje. Kdyby jenom perník byl náš v Pardubicích, že ano :) Jana Hinková je aspoň nějaký nový objev, jen nevím jestli zrovna tímhle jí to někam vyšroubuje dál, ale přežít se to dalo. Bohužel stále než film si připadal jako u seriálu. Chybí mu správné dávkování, desetkrát stejný záběr na pořádkovou policii je spíš cynismus, když už nevím jak natočím tento záběr. To prolínání děje vesměs není špatný, je dobrý a tak to nějak odčiňuje proč se jeden študovaný takhle rozhodne. Je to aspoň konečně trochu jiné, jen by to chtělo podle mě lepšího krejčího, který by to lépe spichnul.65% ()

Reklama

Ricky_CZ 

všechny recenze uživatele

Na 3 hvězdy, ale rád trochu vykompenzuju některé místní odpadníky, kteří film nejspíše neviděli. Hádek výborný, spád to mělo. Jediným viditelně slabším prvkem byly vzpomínkové pasáže, kterým něco přbývalo (Farná) a také chybělo (dynamičnost a drive). Mrknutí na politiku pobavilo, hlavní “motiv” a tedy úplný závěr mi přišel lehce zvláštní a nedotažený. 55% ()

Itanek 

všechny recenze uživatele

pozor spoiler: Fascinují mne zdejší recenze, kdy mluví o nesmyslnosti, že inženýr přepadne banku. Přitom důvod byl vcelku jasný, dostat toho posledního největšího gaunera. S tím, že pro něj to bude konec. Už vlastně tím že vzal dříve spravedlnost do vlastních rukou přehodil výhybku a stejně nebyla cesta zpět. Ale místní hodnotitelé, hodnotí před koncem filmu.. PS: taky bych hodnotitelé co hodnotí po pár minutách vyhodil z evidence. - rozsudek smrti ()

otík 

všechny recenze uživatele

Dobrý film. To, co na začátku vypadalo zcestně, dostalo koncem slušné grády. Podařená retrospektiva - co vedlo uznávaného vědce až k přepadení banky. Jen mi trochu chybělo obvinění sám sebe, že na dceru neměl čas a díky tomu propadla drogovému svinstvu. Cesta do tmy je velmi slušná cesta mstitele jak dosáhnout cíle. Autory chválím. ()

Galerie (18)

Související novinky

Cenu filmových fanoušků získal Bod obnovy

Cenu filmových fanoušků získal Bod obnovy

15.01.2024

V pondělí 15. ledna 2024 dopoledne byly na tiskové konferenci České filmové a televizní akademie (ČFTA) odhaleny nominace v rámci 31. ročníku předávání cen Český lev. Na začátku tohoto ceremoniálu… (více)

Reklama

Reklama