Reklama

Reklama

V roce 1999 je město Los Angels plné násilí, drog a gangů. Je rozděleno na zóny volné střelby, kde nehlídá policie a neplatí žádné zákony. A přesně uprostřed této zony se rozhodne pan Miles otevřít střední školu pro mladistvé členy gangů. Za pomoci špičkových vědců sestrojí robotické učitele-cyborky, kteří se mají postarat o výuku dětí a o kázeň. A do této školy přichází Cody Calp, vězeň a člen gangu Černých srdcí, který má na výběr - bud bude studovat, nebo půjde zpět do vězení. Cody jako jediný si začíná pomalu všímat, že s učitelema není něco v pořádku... postupně se vymikají kontrole vědců a rozhodnou se rozpoutat svou vlastní válku se studenty. (matestlust)

(více)

Recenze (133)

cariada 

všechny recenze uživatele

Ve filmu mě něšla na rozum jedna věc a to, proč v zoně kde neplatí zákony a nejsou policajti je škola? K čemu, když tam gangy sice chodí, ale jen se tam mlátí a válí, ten smysl mě uniká, vždyt jim ta škola k ničemu není v tomhle prostředí. Ředitel si najme roboty učitele, kteří mají své dost drsné metody jak si zajistit autoritu, jenže se to celé vymíká kontrole a rozpoutá se bitva. Na mě je to celé moc chaotické a zmatené. ()

KM Phoenix 

všechny recenze uživatele

Dystopické béčko, které vykrádá zejména Terminátora. Avšak zpracování je zábavné i když děj je plný nesmyslů a nelogičností. Z herců potěší zejména Pam Grier a Stacy Keach, který je tu za opravdu šíleného magora. Trio učitelů (včetně P. Grier) pak působí dostatečně creepy aby utáhlo i vcelku rozumnou stopáž. Člověk se rozhodně nenudí a snímek i sem tam překvapí nějakým tím dokonce i vlastním nápadem. Co je jako obvykle špatně, je český název filmu. ()

Reklama

nigga 

všechny recenze uživatele

K tomuto béčku mě vážou hlavně nostalgické vzpomínky (jako malému mi to přišlo hodně brutální a dost syrový na to, že se studenti vraždí nebo jsou vražděni (to vyvražďovačky jsem měl ještě před sebou) a dokonalý interzoňácký dabing, kde hodně daboval, se skvělým teen-hlasem, třeba Tonda Navrátil, jen ten Pomeje chyběl:-) ), ale i dnes je to super béčko s drsnými roboty se zbraněmi místo rukou, s některými šílenými scénami (např. když jeden z těch učitelů ohne přerostlé caparty přes nohu a dává jim na zadek je vážně soda nebo autobus, který vybuchne, když projede skrz skleněné dveře atd atd), krátkou stopáží a Traci Lind, do které jsem byl tehdá zamilovanej. "ta ku*va není ani pravá, jak si s ní máme do prčic poradit" 80% ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

* snad jedině za tu myšlenku, nebo chcete-li nápad. Jinak jde o totální sračku, která je parodií sama na sebe. Nechápu, proč by měl někdo nechávat existovat město v takovém stavu, to mi nedochází. Učitelští cyborgové jsou dobrý nápad a taky je to jediné, co se mi líbilo. P. Grier byla fakt sexy! Ale celkově je to úplná hovadina. Špatní herci, špatná režie. Náš katastrofální dabing. Jak je M. Pavlata skvělý, nemůže přece zase v jednom filmu dabovat 30 lidí, ne? Nevím, co bych k tomu víc napsal. Víc znechucen než překvapen... Tupost lidí, jak postav, tak tvůrců evidentně nezná mezí... ()

petero 

všechny recenze uživatele

V r. 1999 kriminalita mládeže narastá nekontrolovateľným spôsobom. Geto je obohnané ochranným múrom (toto nemá žiadny vplyv na dej). Do školy sú nasadený nový učitelia – roboti, ktorý zoberú výchovu mládeže do svojích rúk. Ukážkové Béčko tej doby ktoré upgradovalo pôvodnú Class of 1984 (kde učitelia boli tí dobrý) do terminátorskej polohy. Má dobrú atmosféru a ponúklo mi v podstate to čo som od neho očakával, škoda že nič viac. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • Film bol zakázaný na Islande. (Paldiny)
  • Malcolm McDowell sa zúčastnil natáčania len 2 dni. (beso74)
  • Malcolm McDowell měl původně hrát roli Dr. Forresta. (moukey)

Reklama

Reklama