Reklama

Reklama

VOD (1)

Danny Roman je jedním z nejlepších policejních vyjednavačů. Je obviněn z vraždy svého partnera. Ze zoufalství vezme jako rukojmí členy policejního sboru, a snaží se tak odhalit skutečného vraha. Chris Sabian, další z předních vyjednavačů chicagské policie, se pokouší dostat Romanovi pod kůži, manipulovat s jeho city, uklidnit situaci a osvobodit rukojmí. Ten však tuto strategii dobře zná – sám ji používal. Celé město napjatě vyčkává a vyjednávání začíná... (TV Nova)

(více)

Recenze (459)

Peytl 

všechny recenze uživatele

Snad mě moji oblíbení (vzhledem k jejich sborovému nadšení a hodnocení v oblacích) nesejmou a křivě neobviní , ale Vyjebávač, je snůškou neskutečných, nelogických a neuvěřitelně blbých praklišáren, že to snad nikdo nemohl myslet vážně ani vzdáleně. Nic na tom nezmění ani můj úplně nejvíc největší kámoš z černé čtvrti SLJ a chválení, jindy bezchybného Spaceyho, mně přijde poněkud tristní a spíše jako síla setrvačnosti. Jeho vševědoucího Sabiana mám chuť usmrtit již při pátém zazvonění telefonu a "psychologická hra" dvou profesionálních, vyjebávacích guru a jejich geniálních mozků ( škleb a vyprsknutí), je opravdu moc i na blba mých rozměrů. Pánbůhzaplať, že to ti kluci tak nějak zmáknou, k neuvěření. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Poctivý thriller nepřinášející nic originálního, avšak napětí ano - což je přesně důvod, proč se na tenhle film podívat. Vědomí, že v určitých chvílích nelze věřit téměř nikomu a že mezi kamarády a spolupracovníky jsou svině, nenechává člověka v klidu. Kolikrát se tohle odehrává okolo nás? Bezmocnost, kdy jste nevinní, ale zoufale musíte své okolí o tom přesvědčit. Skvělé herecké duo s vydařeným dabingem. V poslední čtvrtině filmu jde o život... ()

Reklama

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Tady je vidět, jak se na filmu podepsala koprodukce. Amíci mají tendenci z filmu udělat pompézní masakr proložený dojemnou záchranou rukojmích. Narozdíl od evropského vlivu, který preferuje spíše psychologično nad akčností. No a právě tohle Vyjednavači prospělo. Navíc dokonalý tah co se výběru herců týče. Samuel L. Jackson se netváří jako nějaký druhořadý svalouš co má nadlidské schopnosti a svou roli prožívá asi leckdy víc, než sami diváci. A můj oblíbený Kev Spacey jako vždy podává svou roli naprosto přirozeně a realisticky. Osa příběhu má tu takzvanou šťávu. Má svoje překvapení, spád, svoje hluchá místa a hlavně svůj extra konec. Akce místy stříhnutá se špionážním thrillerem a pár sentimentálními body, aby se vlk nažral a amíci zůstali spokojení. Práce kamery a střihu je patřičně dynamická, což pomáhá dotvářet pocit skutečnosti a nevyumělkovanosti. Původně jsem tenhle film hodnotil jako průměrný, ovšem napodruhé mi přijde, že je podobně jakožto Výkupné Rona Howarda celkem slušným únosňáckým thrillerem, za který se nemusí autoři stydět. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Nevidím jediný důvod, proč tomuto filmu upírat kteroukoliv z pěti možných hvězdiček. Scénář je výborně napsaný, režie ho rozhodně nepokazila a S.L. Jackson a K. Spacey předvádějí hereckou exhibici. Při některých jejich dialozích se až tají dech. Je jedno, že tušíte, jak to pravděpodobně bude muset dopadnout, celek je tak kompaktní, že to na napětí nic neubírá. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Gray natočil velice zdařilé akční drama / thriller, které diváky dokáže zaujmout jak slušným dějem (ve kterém nechybí psychologické pasáže okořeněné akčním nábojem), tak i vhodně zvoleným hereckým obsazením a především dobře propracovanými postavami. Během té dlouhé stopáže nezbyl skoro žádný prostor pro nudu – což připočítávám k dobru. Film jsem viděl již několikrát a nikdy neomrzí! 70% ()

Galerie (32)

Zajímavosti (16)

  • Dannyho (Samuel L. Jackson) manželka zmiňuje jméno syna Jeremyho. Jeremy Roenick je jméno hokejisty hrajícího za tým Chicago Blackhawks ve městě, kde se film natáčel. (Conspi)
  • Příslušníci zásahové jednotky policie mají na vestách oznáčení HBT – Hostage, Barricade, Terrorism. Jednalo se o jednotku podobnou oddílům S.W.A.T., nicméně tato již byla zrušena a Chicago PD má vlastní oddíly S.W.A.T. (JohnSmith)
  • Natáčanie Dannyho Romana (Samuel L. Jackson) a rukojemníkov v kanceláriách pre vnútorné záležitosti prebiehalo v štúdiu v Los Angeles v Kalifornii. S cieľom simulovať panorámu Chicaga, ktorú je možné vidieť pri pohľade z okna, bol pomocou šiestich kamier nasnímaný plagát s rozmermi cca 50 na 12 metrov, ktorý bol priamo v Chicagu a ten potom vložili do filmu. (Arsenal83)

Reklama

Reklama