Reklama

Reklama

Civilizace na Zemi téměř zanikla v důsledku války, znečištění a přírodních katastrof. Pro záchranu zbytku lidstva bylo vytvořeno uzavřené město zvané Ecoban, jež mělo být „novým rájem". Nicméně s přibývajícím časem se samo obyvatelstvo města rozčlenilo do dvou skupin. Na malé skupinky vyvolených, kteří žijí uprostřed města, dýchají čerstvý vzduch a jsou jim podávány jen ty nejlepší suroviny pro živobytí, a „ostatní", kteří přežívají venku, přehlížení a využívaní k nejhorší práci. Náš příběh začíná odvážným činem hlavního hrdiny Shui, který vnikne do interního systému Ecobanu, ve snaze zastavit většinu strojů a zabránit tak dalšímu znečišťování planety, která by se mohla stát jednou opět obyvatelnou. To se však zásadně nelíbí nejvyšším představitelům vyvolených, kteří by tak přišli o možnost ovládat zbytek lidstva. (MIDO FILM)

(více)

Recenze (123)

blackJag 

všechny recenze uživatele

když jsem se díval na film o filmu (na dvd nepochopitelně jen v originálním znění - kolik z vás umí korejsky?), překvapilo mě, že snímek není celý vy-animovaný, ale snad většina z navržených lokalit je udělána ve skutečnosti ve zmenšeném měřítku (vypracovaná do posledního detailu) a samotný animovaný děj (tedy přesněji postavy, vozy jsou renderované) je do hotových záběrů dotvořen. Nedokáži posoudit pracnost toho či onoho postupu, je to ovšem v každém případě zajímavý poznatek... Co velice k filmu samotnému? Je klasicky asijsky emočně vyhrocený, plný patosu. Možný spoiler: Má šťastný konec, je ho ale v této rovině možné brát jen z globálního hlediska, protože většina z načrtnutých postav to nějakým způsobem stejně odnese, což je vlastně pro asijskou kinematografii také typické - osobní zmar na pozadí obecného blahobytu... Určující věci jsou jednoduše určující, s tím se těžko něco dělá a toto bez problémů respektuji, vadilo mi ale, že nevím víc o samotné legendě příběhu. Začátek je tradičně rychle rozvržen, šup rup, proč ale Ecoban žije na úkor okolního znečištění? Na jakém principu? Takových otazníků je prostě mraky (i když vždycky ještě můžu vinu svalit na překlad). II Scénář: Moon-saeng Kim. 65% ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Wonderful days se rozhodně řadí mezi moje nejoblíbenější anime. Neváhám dát plný počet bodů, protože tento korejský snímek je prostě uplácán z té správné hlíny. Základem je sice nekomplikovaný příběh, ten je však skvěle odvyprávěn a jak se film ubírá k finále, strhává více a více pozronosti. Finále ve stavu bez tíže pak patří k tomu nejkrásnjěšímu, co jsem v žánru anime viděl. Na tomto prožitku má zásluhu krásná doprovodná hudba . Dalším faktorem, který má zásluhu na mém hodnocení je technické zpracování. Film o filmu mi doslova vyrazil dech. Zakomponování skutečných modelů, s 3D grafikou a klaisckou velice precizní animací je krásné a efektní. Anime jsem si zamiloval právě kvůli titěrné animaci a kvůli vizonářskému zpracování akčních scén. A akční sekvence jsou zde také výborné. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Ze začátku perfektně našlápnuté postapokalyptické anime...tak perfektně, že mu odpustíte sestavení příběhu, vizuálních prvků i atmosféry z jiných filmů - má totiž velmi svébytnou a velmi precizně provedenou celkovou animaci kombinující "ručně" kreslené postavy s rendery pro mě předtím neviděným způsobem, pod kterou hraje s citem vybíraná či komponovaná hudba. A první polovinu filmu se dobře bavíte...jenže pak už začne být jasné, kdo nakonec s kým jak, a tak vůbec, a dorazí vás konec, který pro mě byl pořádné WTF hrající si na jakousi poezii, která ovšem sestává z v mocném silovém poli levitujících postaviček s maskami westernových padouchů, které do sebe rádobyslzopudně střílejí pistolkami a naplňují svůj osud...jo a pak je tam vlastně ještě letadélko Káně a uhánějící mraky. Obrovská škoda, z myšlenky zachování civilizace vytvořením města čerpajícího energii ze znečištění Země šlo vytěžit mnohem víc, než nabízí veskrze průměrný a mnohokrát viděný příběh. Poněkud zklamaných 60%, ale co chcete od origoš DVD za 25,- Kč;) ()

Javad 

všechny recenze uživatele

V HD rozlíšení je WONDERFUL DAYS hotová pastva pre oči, ale ten dej a nelogickosť (nebudem to tu rozoberať, ale ak sa nad tým zamyslím tak celé je to pekná blbosť)..., pravdu povadiac je to točené ako pre 12 ročných. Každý kto už má pár filmov za sebou musí v polovici spoznať že toto sa jednoducho nepodarilo, pritom začiatok je fajn – žena ženúca sa na futuristickej motorke po opustenej post-apo krajine...atď. , *** za tú krásnu grafiku. ()

imf 

všechny recenze uživatele

Obrovsky potencial, ale rozpacity vysledek... Film nezvlada chytit divaka za sos a protahnout ho timhle nadhernym svetem, aniz by neupadl do prilisne schematicnosti a pasti mnoha klise. Ani vizualni strance nelze zatleskat bez obcasneho "ale", protoze naduzivani renderovanych objektu je bohuzel az prilis okate (s vetsim rozpoctem by se mozna dala klasicka rucni animace a 3D objekty spojit lepe, ale tady je to na nekterych mistech vylozene nestastna kombinace). Wonderful Days ze vseho nejvic pripomina pilotni dil nejake kosate serie a urcite by si zaslouzil vetsi peci co se tyce scenare. Finalni scena je sice bez diskuze uzasna, ale to co ji predchazi je prilis zdlouhave i na meditativni animak. ;) ()

Galerie (23)

Zajímavosti (1)

  • Film byl vytvořen spojením počítačově zpracovaného 3D fotorealistického pozadí s klasickými 2D kreslenými postavami. (Aelita)

Reklama

Reklama