Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Specialista na výbušniny a exploze Ray Quick pracoval před lety pro CIA, ale odešel poté, co v roce 1984 nestačil v Bogotě zabránit neštěstí. Nyní se nechává najímat jako specialista na výbušniny. Objedná si jej atraktivní May Munroová, aby pro ni zlikvidoval trojici kubánských mafiánů, kteří jí kdysi zavraždili rodiče. Muž práci odmítne, ale pak ženu sleduje a vidí, jak se na večírku pořádaném šéfem kubánské mafie Leonem nechá sbalit jeho synem Tomasem, který je jedním z vrahů. Ray tu zahlédne i svého bývalého nadřízeného Neda Trenta, o jehož vyhození ze CIA se kdysi sám postaral. Ned nyní pracuje pro mafiány. Ray zavolá May, že práci bere, a brzy odpraví dobře propočítanou explozí prvního z trojice vrahů. Ned zjistí, že šlo o práci specialisty, a Leon mu nařídí, aby ho s pomocí zkorumpovaného náčelníka policie našel. Brzy zahyne při explozi druhý z vrahů a přes Trentův vztek i poslední Tomas. Ray se domnívá, že při explozi náhodou zahynula také May, ale vzápětí zjistí, že smrt jen předstírala. Dvojice se vášnivě pomiluje, ale to už se na scéně objeví Ned, který prohlédl falešný pohřeb. May mu prozradí, kde je Ray, kterého vzápětí varuje, takže se mu podaří uniknout. Blíží se rozhodující střetnutí. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (325)

kobejn 

všechny recenze uživatele

Dobrej i blbej film zároveň, Woods a Roberts sou fajn, Steloun a Stoun taky, i když ty jejich jakože erotišen scénen sou směšný, Stajgr je hroznej. Nejvíc komiš sou ty retrospektivy, v nichž Robrtc a ty jeho pohůnkové sou dospělý, zatímco Mey je holčička, přitom sou oba zhruba stejně starý, takže zatímco z Mej je o dvacet let pozdějc šeron, tak robrc je furt stejně starej. Ovšem korunu tomu nasadil luijs losa, kerej to natočil jako obyčejný béčko, ačkoli měl k ruce áčkový hvězdy a big badžet. Tos posral. Sláj si tak pomalu začal opět hnojit kariéru až do detoxu. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Taká typická Slyovka, ktorú ja môžem. Namakaný Sly a krasna Sharone obsadili hlavné role a vydali sa za pomstou. Akčné scény nie sú vôbec zlé, záporná strana je perfektne nesympatycká a Stallone skratka likviduje všetkých tak ako vždy. Pridajte k tomu Sharone ktorá to s čistého premiéru trochu vyzdvihne a máte ďalšiu Slyovku, na ktorú sa dá vždy občas pozrieť. 60% - 3* ()

Reklama

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Když jsem byl ještě kluk, tak právě takové filmy se mi líbili. U nich jsem se zreagoval a říkal si, jak to jsou parádní nářezy. Ale ten čas už uplynul. A teď, asi po deseti letech jsem se chtěl vrátit do dob, kdy to frčelo. A musím říct, že konkrétně tento film mi přišel po těch deseti letech o mnoho horší než předtím. Nevím, čím to, ale prstě to nemělo tu šťávu, akce tam nějaká byla, ale slabá. Jediné, co jsem si užil, bylo pár scén, kdy jsem se zasmál, důkladně promakané bomby a závěrečná paráda, kdy vybouchlo to skladiště. Sly tady nijak neoslnil, Sharon byla ale kouzelná a moc jí to seklo. Kdo ale zazářil a pro mě nejlíp záhrál, byl James Woods. Jeho skvělé grimasy a vůbec chování bylo jako dělané pro jeho zápornou roli. Nakonec tedy tři hvězdy za vrácení se do dětských let, kde tento film byla pro mě klasika. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Po vydarenom predchádzajúcom roku, v ktorom Stallone ponúkol dva kvalitné a výrazné akčné filmy, Demolition Man a Cliffhanger sa už tu začína jeho nudné obdobie, kedy sa síce stále držal akčného žánru a bol podporovaný veľkorysými rozpočtami, ale tie filmy už za moc nestoja a Špecialista dopadol asi najhoršie. V tej dobe boli pomerne populárne erotické a pyrotechnické thrillery, aj keď mňa ani jeden z týchto subžánrov nezaujal a Špecialista je vlastne len ich tuctová kombinácia. A pritom tá zápletka znie celkom sľubne, expert na výbušniny, ktorý sa po nevydarenej akcii stiahol do ústrania a teraz sa rozhodne pomôcť očarujúcej žene s pomstou mafii za smrť jej rodiny, ale to prevedenie už horšie asi ani byť nemohlo. Jedine úvod vyzerá celkom slušne, ale potom to už upadne a vlastne až do konca nezlepší. Väčšina filmu má veľmi pomalé tempo, vlastne len jeden nezaujímavý dialóg strieda druhý, celé to pôsobí tak naivne, atmosférou mi to absolútne nevyhovovalo a ten erotický náboj mi prišiel úplne smiešny. Pri správnej nálade sa na to síce dá bez väčších problémov pozerať, ale to je všetko. A môžu za to aj akčné scény, ktorých je síce pomerne málo a nejedná sa o nič výnimočné, ale predsa len tu vynikajú, sú dobre rozmiestnené v priebehu filmu a tak nikdy nedovolia filmu upadnúť do úplnej nudy. Stallone tu má dva prekvapivo slušné súboje, na jeho pomery sa jedná o výrazný nadštandard a až na jednu výnimku, zničenie apartmánu výborne natočené explózie. Tak som rád, že aspoň toto funguje. Ale aj tak mi pri väčšine situácií prišlo, že by bola omnoho výhodnejšia tichá likvidácia zblízka, než sa hrať s výbušninami. Herecké obsadenie sa síce celkom vydarilo, ale postavy sú už na tom omnoho horšie. Sylvester Stallone tu nepôsobí moc akčne a herecky je tu dosť mimo, stále tu hrá toho svojho obľúbeného chudáka a to pri scénach, v ktorých túži po Sharon Stone pôsobí poriadne smiešne. Aspoň vtedy sa mohol tváriť trochu vášnivo. Samotná Sharon Stone tu zaujme iba vzhľadom, inak ma jej postava vôbec nezaujímala, ale celkom poteší slušná zostava záporákov, či už slizký Eric Roberts, ale hlavne James Woods, ktorý ma na celom filme bavil najviac. Rozpočet bol viditeľne slušný, takže vizuálna stránka a väčšina efektov sú kvalitné, ale inak mi to režijným prevedením vôbec nevyhovovalo, hlavne tá erotická atmosféra je tu dosť trápne prevedená. Takže na ten priemer to pri správnej nálade dokážem vytiahnuť, film má kvalitný vizuál, slušné akčné scény a herecké duo Stallone, Woods, ale inak je tu skoro všetko zle, pre mňa rozhodne jeden z najhorších vysokorozpočtových akčných filmov, v ktorých sa kedy objavil nejaký zo slávnych akčných hrdinov. 51% ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Podle mě je to docela dobrej film, je sice pravda že to je béčko jako sviň, ale dobrý béčko s několika celkem slušnýma nápadama a Sharon Stone, která sice nějak zvlášť dobře nehraje, ale u ní stačí aby tam jenom byla a to ostatní vystřílí nebo vyhodí do povětří Sly, ale to co se mi opravdu líbilo byl výkon Jamese Woodse, kterej se na drsnýho zlýho poldu skvěle hodil a celej film tím oživil a pozved a kvůli němu musim přidat hvězdičku navíc ()

Galerie (19)

Zajímavosti (13)

  • Steven Seagal dostal nabídku, aby film režíroval a zároveň si v něm zahrál hlavní roli. Jenže chtěl 9 milionů dolarů, tak se studio rozhodlo na jeho místo dosadit Stalloneho. (viperblade)
  • V pôvodnej verzii scenára je meno hlavnej postavy Earl a nie Ray Quick, ako je to nakoniec vo filme. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama