Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chada vychoval Frank, bývalý osobní strážce jeho rodičů, kteří byli před dvaceti lety zabiti. Tenkrát se zachránilo i jeho dvojče Alex, ale nikdo neví, kde žije a Frank, dnes majitel fitnes centra, po něm nechává pátrat. Nyní mu najatý detektiv přináší zprávu o místě Alexova pobytu, a tak s Chadem letí do Hongkongu – o důvodu letu mu ovšem zatím nic neřekne. Až na místě setkání oběma sdělí, že jsou bratři a vysvětlí jim, kdo zabil jejich rodiče, a tím si přivlastnil i jejich majetek. Chad chce okamžitě pomstu, ale Alex je opatrnější. Po nevydařeném obchodu s kradenými auty si to ale rozmyslí a rozhodne se jít do boje s Chadem a Frankem. Svou akci začínají u Raymonda Zhanga, který byl kdysi společníkem jejich otce a patřil mezi vrahy při jejich zabití. A žije tu i druhý tehdejší společník, Griffith. Oběma se daří velmi dobře a jsou napojeni na místní podsvětí. Zatím netuší, že hodina pomsty za dávný zločin se blíží… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (345)

ARI50 

všechny recenze uživatele

Perfektní film a budu se ho zastávat viděl jsem několikrát a má své místo ve sbírce. Dvoje role Van Damme je skvělá jeden hodný a jeden zlý a dobrodružství nejenom o návratu bratrů ale hlavně o pomstě, solidní kočka v doprovodu je skvělá, prostředí výborné hudba ujde, ale nejvíc mám rád akčně smutnou úvodní chvíli protože tam je kdo karate okaty frajer který je dost známi. Srdcovka které k dokonalosti chyběla fakt jenom kapička. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

První vlna WHS byla za náma a tady už se začínalo chodit do videopůjčoven. Double Impact už tedy jsem tuším viděl poprvé s dabingem. Van Damme se přesunul opět do Hongkongu, kde se mu dařilo s Krvavým sportem a aby se to ještě lépe pamatovalo, vrátil na scénu i Bolo Yeunga. Když jsem minule psal o Sheldonovi Lettichovi, tady bych to musel ještě podtrhnout. Ta režie je hrozně mdlá. Film je zbytečně dlouhý. Souboje absolutně nezvládnuté. Choreografie soubojů navíc nikde. Mydlí se to poměrně často, také střílí, ale tu správnou atmosféru dřívějších VanDammovek zde už nenacházím. Přitom Krvavý sport je rok 88 a tohle 91. Zvláštní. Dvojitý zásah u mě funguje čím dál méně a na některé scény se už ani neteším. Například souboj bratrů proti sobě. Prostě kluci dostali k dispozici snad poprvé pistole a tak z toho není tak bojovka jako spíše gangsterka. Film poprvé nabídl opravdu milostnou scénu a to možná zrovna tu best of Van Damme. Vyloženě otravná je role Franka. 50% ()

Reklama

swed 

všechny recenze uživatele

Všichni víme, že Van Damme je béčkař, to ovšem neznamená, že se u jeho filmů nemůžeme příjemně bavit. Filmy jako "Krvavý sport", "Kickboxer" anebo hodně solidní "Živý terč" rozhodně nedělají akčnímu žánru ostudu, "Dvojitý zásah" je bohužel jiný případ. Jednoduše řečeno: je to nuda. Příběh plný logických děr nikam nevede, Jean-Claude a spol. jen čekají až si je akce sama najde. Na filmu se navíc podepsal zub času a to je asi tak jediné konstatování, které si po jeho skončení odnesete (pokud ovšem dříve neusnete). 4/10 ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Na Van Damme -ho to ma pomerne slusny scenar, reziser Sheldon Lettich taktiez vyzera, ze sa do filmu vyzna /dokaz v podobe Double Impact/. Aj ked Van Damme moc hrat nevie, a dejova linia je slabucka, chvalim perfektne akcne sceny, zaporaka Bolo Yeung-a a orientalne prostredie. Zral som to ako decko a zerem aj po 12 - 15 rokoch. Hodnotim ako celkom chutne filmove zradlo 84 % ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Podle mě jednoznačně nejlepší Van Dammův film. Neskutečná atmosféra počátku 90.let, výtečná choreografie soubojů, které jsou krvavé, brutální a přehledné. Na akční béčko fajn příběh i scénář, démonický Bolo a výtečný Van Damme, který jako zlejší dvojče Alex naprosto exceluje. Plus neskutečně píchatelná Cory Everson. Kdyby se Jean držel furt takových filmů, brutálních a točených v Hongkongu, mohl si udržet status akční legendy. Jenže 90. léta jsou pryč a vrátit se to nedá, evidentně už ani filmově. 100%. ()

Galerie (144)

Zajímavosti (19)

  • Jean-Claude Van Damme se kompletně postaral o choreografii všech soubojů. (korbitch22)
  • Tento snímek se natáčel od 4. listopadu do 30. prosince roku 1990 zejména v bývalé britské kolonii Hongkongu. Dále se točilo v kalifornských městech Santa Clarita a Los Angeles. (Trajektt)
  • Opuštěný objekt, ve kterém se Chad, Alex (oba Jean-Claude Van Damme) a Frank (Geoffrey Lewis) ubytují, je již dlouho uzavřený Jockey Club Mong Tung Wan Hostel ležící na pobřeží Mong Tung Wan na hongkongském ostrově Lantau. (ajaxx)

Reklama

Reklama