Reklama

Reklama

Day the World Ended

Trailer

Obsahy(1)

Toto sci-fi staví na v Americe v 50tých a 60tých letech velmi oblíbeném tématu – nebezpečí války s hromadným použitím atomových zbraní. Film začíná v "den T. D.", neboli "Total Destruction Day". Pan Madisson se na tento den pečlivě připravoval a díky tomu se mu podařilo zachránit se ve svém domě spolu svojí dcerou Louise. V „chráněném údolí“, ve kterém dům stál, se zachránilo ještě dalších 5 lidí. Tato malá skupinka se musí vypořádat se snižujícími se zásobami jídla, nebezpečím ozáření, masožravými mutanty a i se sebou navzájem. Roger Corman svůj první sci-fi film natočil za 9 dní a s velmi omezeným rozpočtem. (p6qwre)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (12)

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Je to šílená pitomina, ale obsahuje několik zapamatováníhodných prvků: okouzlující Lori Nelsonovou (vidím ji podruhé a stejně jako v Pomstě netvora, i zde si střihne rozkošnou koupací scénu), trochu méně hezkou, ale pořád šťabajznovitou Adele Jergensovou, která ráda tančí před gramofonem a stihne ji krásně necitelný osud, neskutečně stupidní dialogy a nádherné monstrum. Jak jsem ho viděl, začal jsem se smát tím nostalgicky okouzleným smíchem, kdy vidíte, že to před vámi je tak naivní, tak pitomý a tak směšný, až se vám to vlastně líbí. Podobně vypadají třeba čerti na průvodu v Hollabrunnu, akorát že ti jsou daleko, daleko děsivější. Prostředím mi tento chudý a ne moc povedený film připomínal Konec srpna v hotelu Ozon, ale ten byl daleko syrovější a po všech stránkách drsnější. Trash jak se patří. ()

p6qwre 

všechny recenze uživatele

Plusy: místy napínavé, místy zábavné. Legrační kostým mutanta. Vše jak má být, ale jedna postava se vymyká zaběhlým šablonám - přítelkyně záporňáka - to mne velmi potěšilo:). Mínusy: díky hláškam typu "vědci o tom ještě moc nevědí..." je v tomto filmu dovoleno prakticky vše, některé nápady jsou opravdu velmi naivní. Většina postav je podle zaběhlých šablon: otec, jeho dcera, hodný nápadník a zlý nápadník. Kostým mutanta by neměl být legrační. Celkově ale dobrá zábava, 3,5* tentokrát zaokrouhluji dolů. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Post -apokalypticky film ore hororoveho rezisera Rogera Cormana /Pit and The Pendulum, Maska rudé smrti/. A velka nuda, bez atmosfery, bez hereckych vykonov, nudne a plane tempo, rezisersky nevyvazene. Tematika dobra, ale ten rozburany dom neviem co mal symblizovat a par kudolov dymu som videl - to asi bol ten postapokalypticky svet, nevim, len hadam. Jo, par krat tam cosi zadymilo. No nic, bieda, Corman by si takymito filmami povest v zivote nevybudoval : 20 % ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Naivne ci detsky hloupy a jeste ke vsemu spatne (tolik scenaristickych seku pohromade se jen tak nevidi) udelany film se spatnymi (obcas juknou i do kamery) herci. Beckari (nebo Ceckari?) se raduji...ja bohuzel ne. Myslim, ze kolega Lima to shrnul dostatecne jasne... P.S.: Kde se vzala Lori Nelson v takovehle slatanine, to nechapu...znal jsem ji jen z All I Desire, a tam byla vytecna. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Ukecane a nudne postapo, kde su vsetci nadherne nastylovani, upraveni aj obleceni. Atmosfera nefunguje a ako bonus srandovna prisera, ktora musela posobit funny uz aj 20 rokov pred vznikom filmu. Najlepsie na filme su prvych asi 5 minut a originalny (a dramaturgicky velmi dobre funkcny) zaverecny titulok. 3/10 ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama