Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fester Addams už je dlouhou dobu nezvěstný. Jeho bratr, patriarcha rodiny Gomez Addams, se cítí za jeho zmizení odpovědný a lituje desítek let, které strávil bez něj. Každý rok v den výročí Festerova zmizení pořádá Addamsova rodina seanci a prosí o jeho návrat. Po pětadvaceti letech se konečně dočkají odpovědi. Muž odpovídající Festerově popisu zaklepe na dveře jejich sídla, s pochybnou psychiatričkou jménem dr. Greta Pinder-Schlossová a rodinným právníkem Tullym Alfordem po boku. Podle nich se Fester ztratil v bermudském trojúhelníku a nyní trpí amnézií. Je tenhle člověk skutečně Fester? (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (436)

liquido26 

všechny recenze uživatele

Poprvé jsem to viděl, když mi bylo 15 nebo 16 a tehdy moje morbidní sadistické já plesalo radostí. Po těch devíti letech už musím říct, že mě to nebavilo tolik jako tehdy (ale to bude asi spíš tím nadšením a očekáváním, které nebylo tak stoprocentně naplněno). Nicméně i tak se jedná o skvělou bizarní zábavu. Morticia Addams je v podání Anjelicy Huston nepřekonatelně zvráceně sexy. Raul Julia je v roli Gomeze správnej švihák. No a to jejich manželství je prostě paráda. Takový bych taky jednou chtěl mít ... sedět si tak při úplňku na gauči na hřbitově :-)) Nemůžu se dočkat, až začnu sledovat původní seriál, protože když se tato novodobá filmová verze tak povedla, původní Adamsovi budou určitě taky pecka. (Škoda, že devadesátkoví Munsters se nepovedli jako toto) ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Pro mě už kultovní snímek o poněkud velmi zvláštní rodince. Zvláštní je ale v jejich případě hodně slabé slovo. Asi bych měla použít bizardní, protože to je pro Addamsovi daleko výstižnější. Musím ještě dodat, že maskéři se při vytváření jednotlivých postav opravdu vyřádili. Kdybych rodinku potkala v noci na ulici, tak okamžitě beru nohy na ramena. Taková se totiž hned tak nevidí. ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem neviděl původní seriály ze 60. a 70. let, takže pro mě příběhy Addamsovy rodiny začínají teprve až s tímto filmem. Odjakživa mám rád černý (až morbidní) humor, tím pádem jsem si užíval solidní nálož (více či méně) "zvrácených" scének, jimiž Addamsova rodina oplývá. Velký úspěch filmu tkví též v přesném hereckém obsazení, kde se veskrze všichni zúčastnění skvěle hodili do svých rolí, přičemž bych vypíchnul zejména malou Christinu Ricci, půvabnou Anjelicu Houston a potrhlého Christophera Lloyda. V neposlední řadě musím pochválit nádhernou výpravu a kostýmy. ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Ale matku jsem měl rád. Byla to nehoda. Tohle je prostě dokonalá morbidní komedie, u které jsem se smál, až jsem se za vyhřezlá střeva popadal. Škoda, že na žádné besídce nejspíš neuvidím nic podobného Shakespearovi v podání addamsnovic dětí. Dobrou noc Festere. Odpočívej v pokoji. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 5/10 Hudba 5/10 Efekty 6/10/// +jednoznačně černý humor, stylizace postav -zápletka, děj/// Nikdy jsem to neviděl. Nebo alespoň ne celé, vždy jen po útržcích. Z nich jsem si pamatoval výtečné 2 malé sourozence (kdo tehdá tušil, kde jednou bude Christina Ricci). A jejich neustále špičkování a naschvály. U nich jsem se bavil i dnes. U ostatních postav už méně a u filmu samotného jsem se moc nebavil. Kdybych to viděl tehdá, asi na to vzpomínam. V současné době mě však film tolik neoslovil. Čekal jsem víc./// Celkem 54%/// ()

Galerie (56)

Zajímavosti (37)

  • Dům Addamsových byl postaven za 100 000 dolarů. Ten skutečný z roku 1988, stojící na adrese 21 Chester Place v Los Angeles, byl využit pouze v seriálu, a to ještě jen v první epizodě. Dnes už byste ho nenašli, budova musela ustoupit nové zástavbě a slavný dům připomíná jen původní pouliční lampa. (Kulmon)
  • Při výrobě chodící ruky, zvané Věc, se uplatnila kombinace loutky, dálkově ovládaného modelu a opravdové pravačky, která patřila profesionálnímu kouzelníkovi. (Davosh)
  • V severoamerických kinech film nastřádal 113,5 milionu dolarů, součet celosvětových tržeb byl 191,5 mil. (NIRO)

Související novinky

Tim Burton se vrací k Addamsovým

Tim Burton se vrací k Addamsovým

18.02.2021

Režisér Tim Burton (Velká ryba, Alenka v říši divů) se upsal novému hranému seriálu o postavě Wednesday Addamsové z kultovní Addamsovy rodiny. Seriál vznikne na streamovací službě Netflix, bude mít… (více)

Reklama

Reklama