Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rushmore je příběhem nadaného a rebelantského teenagera Maxe Fischera (Jason Schwartzman), studenta desáté třídy elitní Rushmorské akademie. Redaktor školních novin, kapitán nebo prezident nespočetných klubů a spolků, je zároveň jedním z nejhorších studentů ve škole, nad nímž neustále visí hrozba vyhazovu. Jeho svět se otřese, když se Max zamiluje do učitelky prvního ročníku slečny Crossové (Olivia Williams) a chce na její počest postavit akvárium. O její přízeň však musí soupeřit se svým přítelem, ocelářským magnátem panem Blumem (Bill Murray), bohatým otcem jeho dvou spolužáků. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (215)

emma53 

všechny recenze uživatele

Jedno vím zcela jistě. Že originální režijní rukopis Wese Andersona v Rushmore zcela jistě zakořenil a byl poznat už po pár minutách. Jeho dvě hlavní postavy Max Fisher a pan Blum jsou toho jasným důkazem. Max se svým komisním výrazem ve tváři a obrovskými, šerednými brýlemi, který byl schopen čehokoliv a kdykoliv, obzvlášť pak v situacích týkající se jeho náklonnosti ke slečně učitelce a Bill Murray svou rolí vysloveně žil. Jeho výstup ve výtahu nemá chybu. Možná neobvyklý snímek, ale plný vtipných nápadů, kde vytáhnu třeba ten s medailemi za docházku a nebo za dochvilnost, plus bezvadný soundtrack byl příjemným zpestřením v této žánrové mixáži. Já se po skončení šla už jen podívat, jak vypadá Jason Schwartzman v reálu. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Mám filmy Wese Andersona rád, ale tenhle prostě nepovažuji za to nejlepší, co natočil. Jeho poetika už je zde cítit, je to tak příjemně ujeté, ale ta hlavní postava je opravdu otřesná. Můžete ji snadno nesnášet. Navíc ani ten příběh vás tolik neuchvátí jako jiné Andersonovy věci. Herecky dobré, ale asi jsem čekal víc. ()

Reklama

Adrian 

všechny recenze uživatele

Andersonova poetika bizarných postavičiek žujúcich svoj "iný" život v "reálnom" prostredí na mňa vždy spoľahlivo funguje, rovnako ako jeho svojský druh humoru a až smutno melancholické ostrenie na svoje postavy a porozumenie ich charakterom. I keď v porovnaní s neskoršími jeho filmami mi Rushmore pripadal o málinko menej kompaktne uzavretý v svojich vlastných pravidlách a vytvorenom mikrosvete. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Andersonův druhý díl, vlastně film nás dějově vrazil na Rushmore, střední školu, kde šéfuje jistý Max Fischer. Je mu 15, není pro něj problém cokoliv sehnat, zařídit, vyjednat. Jenže jednoho dne se zamiluje do své učitelky a věci se tím pádem zamotají. Lepší a vypilovanější než pouze místy zajímavá prvotina. 70% ()

starbrejkr 

všechny recenze uživatele

Bohužel jsem se na konci nemohl zbavit pocitu ztraceného času sledováním tohoto filmu. Opravdu mě to silně nebavilo, příběh byl slaboučký a hlavní hrdina strašně nesympatický. Bill Murray hrál sice jako vždycky výborně, ale to je spolu s pár vtipnými scénami (jinak to do avizovaného žánru komedie moc nespadalo) jedinými klady tohoto filmu. O to víc mě zaráží hodnocení filmu, ale na csfd mě už nepřekvapí nic...:-) ()

Galerie (39)

Zajímavosti (17)

  • Mŕtvy manžel pani Crossovej (Olivia Williams), ktorého obrázky má v spálni, je Owen Wilson. (m.a.t.o.)
  • V scéne, kde pani Crossová a Max kŕmia ryby a hovoria o smrti milovaných, musel Jason Schwartzman (Max) stáť na krabiciach, aby bol rovnako vysoký ako Olivia Williams (pani Crossová). (m.a.t.o.)
  • Billovi Murraymu (Herman Blume) sa scenár po prvom prečítaní tak zapáčil, že bol ochotný si vo filme zahrať bez nároku na honorár. (m.a.t.o.)

Související novinky

Bill Murray znovu u Wese Andersona

Bill Murray znovu u Wese Andersona

17.07.2021

Po předchozích spolupracích na filmech Jak jsem balil učitelku, Taková zvláštní rodinka, Život pod vodou, Darjeeling s ručením omezeným, Fantastický pan Lišák, Až vyjde měsíc, Grandhotel Budapešť,… (více)

Reklama

Reklama