Reklama

Reklama

Vynález

  • USA Primer
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Čtyři přátelé/vynálezci amatéři sestavili po nocích a o víkendech v garáži jednoho z nich cosi, čemu ani jeden z nich nerozumí. Tenhle stroj už není jen obyčejný vyhledávač a kontrolor chyb, je v něm něco navíc. Něco, co žije samo, a dokáže cokoliv… (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (172)

Rogue 

všechny recenze uživatele

Sedmdesátiminutový promyšlený matfyzácký trashtalk. Carruth je talent, ale kdyby měl ochotu být alespoň trochu divácký a občas ustoupit, prospělo by to všem. První necestovní část je zbytečná - i tak napoprvé super a napodruhé geniální (a s kreslením mapky dokonce rozkódovatelné). Bez diskuze ale překomplikované, záměrně chaoticky odvyprávěné a nedovysvětlené, intenzivně podkopávající snahu o pochopení bez diagramu a pěti shlédnutí (páteční události jsou hodně za čarou běžného IQ - http://qntm.org/primer), ve výsledku ale puntičkářsky sedící. Inception vedle toho vypadá jak Komando - je mnohem hloupější a sleduje se lépe. ()

Ixbalanke 

všechny recenze uživatele

Nevím, co je na tom filmu tak nepochopitelného... Jen ten konec chce trochu víc se zamyslet, ale ne zas tak moc. Prostě se do toho hoši trochu zamotali. Styl, jak je to natočené, je velmi realistický. Bez tradičních hollywoodských keců, romantiky, morálních poučení a podobných nesmyslů. Asi to zařadím mezi jedno z nejlepších sci-fi, jaké jsem viděla. Sice myšlenka cestování časem byla omílaná spoustukrát, tady to někdo domyslel do nejpraktičtějších detailů. A opět jsem se poučila, nečíst před filmem komentáře, protože jsem film kvůli nim odkládala, až budu mít extra nažhavený mozkový buňky, ale není to potřeba... Když si tak čtu ostatní komentáře, připadá mi, že současný divák asi trochu leniví a když mu režisér nestrčí smysl a význam pod nos, tak je nespokojený a fňuká, jaký to je špatný film:) (samozřejmě mluvím jen o komentářích, kterých se to týká). A taky žádnou nízkorozpočtovost jsem ve filmu necítila. Režii, příběh atd. je stokrát lepší než spousta filmů, na který se chodí do multikin...(nevím jestli nepřecházím z kritiky filmu na kritiku konzumu...:)) ()

Reklama

bouncer 

všechny recenze uživatele

Jeden opravdový (od Mattella) "WTF?!" film. Ano zamotané je to neuvěřitelně, vysvětleného není nic a natočené je to skutečně amatérsky. Tvůrci se sice sympaticky snažili udělat nezávislý snímek, který bude opravdu zajímavý, netradiční v pojetí a lákavý hlavním tématem. Bohužel zapoměli, že nezávislá tvorba staví především na dobrém a originálním scénáři, ne patlanině několika bláznů. ()

angloumene 

všechny recenze uživatele

Příliš chaotické a příliš šílené... I přes mojí velkou snahu registrovat, co se ve filmu přesně děje, jsem byla schopná zachytit spíš střípky, což je škoda. Případná genialita je zakrytá celkovou zmatečností, takže otázkou je, jestli se zde vůbec nějaká nachází... Naopak s jistotou mohu říci, že další zhlédnutí pro hlubší pochopení by bylo nasnadě, ale nevím, jestli se mi do toho chce. ()

Mimomisu 

všechny recenze uživatele

Souhlasim s Isherwoodem, jit trochu naproti divakovi by neskodilo. Stejne tak jsem na to nemusel koukat jen jednim okem, to se tady rozhodne nevyplaci a i kdyz jsem to asi relativne pobral, samotna forma a scenar si opravdu vyzaduji hodne pozornosti. Coz nevim, jestli je uplne zabava. Dokazal bych si predstavit hollywoodsky remake, lepe napsany, zpracovany i zahrany a hlavne vstricnejsi, protoze by si to ten namet zaslouzil. P.S.: https://www.youtube.com/watch?v=tUzy-xPf0MI treba tohle pomuze na vysvetleni ()

Galerie (14)

Zajímavosti (9)

  • Rozpočet pre celý film sa pohyboval okolo hranice 7 000 amerických dolárov. Väčšina peňazí bola použitá na filmový materiál. (Madsbender)
  • Shane Carruth uviedol, že zo získaných záberov môže byť vyrobený najviac 80-minútový film, konečná dĺžka snímky je 78 minút. Uviedol tiež, že pomer záberu bol 2:1. (Madsbender)
  • Snahe Carruth, který je rovněž autorem scénáře, se při jeho tvorbě maximálně soustředil na reálné vyznění dialogů, protože mu vadí, jak umělé rozhovory ve většině filmů jsou. (Pitrsss)

Reklama

Reklama