Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cassanova Benson (Marlon Brandon) pohrdá ženami a proto se jich snaží co nejvíce dostat do postele. K tomu mu pomáhá historka o jeho těžce nemocné babičce.Takovému příběhu žádná žena neodolá. Všechno mu skvěle vychází, než potká někoho, kdo je stejný jako on. Lawrence Jameson je profesionální svůdce, který se představuje jako princ a na konci každé schůzky odcizí ženě nějaký šperk. Benson nesnese konkurenci, a proto s Lawrencem uzavře sázku o to, kdo se stane sexuálním králem malého letoviska. (topr harley)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (19)

Javert 

všechny recenze uživatele

Prakticky stoprocentně totožné s Ozovým remakem - navíc je u původní verze pouze úvod "Tady bydlela moje babička." a pozměněn je konec. Přeci jen je ale tenhle příběh jednou z mála výjimek v tom, že remake je lepší originálu. Brandovi komediální poloha příliš nesedne, pro Cainea mám slabost, a ona zvláštní "lehkost" remakeu mi zde také chybí. Navíc McDiarmid je McDiarmid. :) Solidní čtyři. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Solidní komedie, která mi trochu připomněla jednoho z Růžových panterů, ten díl na horách. Niven jako vždy gentleman, Brando v poněkud netypické a proto snad i nevěrohodné roli lamače ženských srdcí. Jeho teatrální výstupy a finta s rodným domem mi připomněla scénu z Cruel Intentions, kdy Sebastien svedl dceru své terapeutky. Limitem filmy jsou očekávané a zbytečně četné zvraty, které ke konci trochu omrzí. ()

Reklama

Duke90 

všechny recenze uživatele

Asi nebudu jediný, kdo Marlona Branda v této komediální úloze příliš nedocenil. Marlon byl fantastický herec a má můj velký obdiv, jenže zrovna tento film je výjimka. S Davidem Nivenem jsem naopak neměl problém žádný, ale pokud se budete chtít doopravdy zasmát, podívejte se raději na daleko lepší remake z roku 1988 od Franka Oze. Já jej viděl jako první a musím říct, že ta správná komediální jiskra v originálním provedení prostě mírně schází.... ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Nemusím se u komedie chechtat, stačí se i jen usmívat. Důležité je, abych u ní vypnul, nepřemýšlel, nehledal chyby. A když zaválí i herci, klidně dám takovému filmu pět hvězd. V tomto kontextu jsou Dva svůdníci průšvih. Brando na mě neudělal valný dojem, často přehrával a ke konci k tomu strhl i S. Jones. Tohle není o kontrastu mezi mladou živelnou postavou Fredyho a distingovaným mazákem L. Jamesonem. Tohle je generační rozdíl mezi hereckým hejskem a bardem. Jako kdyby jste vedle sebe postavili třeba S. Tofiho a V. Ráže. D. Niven je jako z jiného filmu ...filmu, ve kterém dostal za partnera stejně kvalitního herce, jakým sám je. Filmu, který stojí hlavně na dialozích. Nabízí se ale i úvaha, že by to mohlo být naopak. Že to mohlo být ztřeštěnejsi a ten divadelní afekt by byl nosným prvkem. Niven by i tu ztřeštěnost zvládl s grácii, ale takhle to režisér nechtěl. Ten scénář má potenciál a mrzí mě, že z něj nevznikl lepší film, jen díky obsazení a možná režii. Zvažuji, že vyzkouším jak dopadl remake...ten by mohl obsazením sedět víc. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Zábavná komédia, akých sa v tom čase točilo neúrekom. Neberie to však na hodnote, príbeh je scenáristicky dobre postavený, ale najväčším prínosom sú dialógy. Príbeh dvoch nerovných lovcov bohatých žien je vtipný a osviežujúci. David Niven je ako ryba vo vode, na Marlona Branda v netypickej úlohe si treba dlhšie zvykať. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (2)

  • Marlon Brando často při natáčení s Davidem Nivenem propadal záchvatům smíchu, a tak zničil spousty záběrů. Někdy to prý bylo až tak zlé, že se musel přinutit se mu během scény nedívat do očí. (Mol)

Reklama

Reklama