Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve svém režijním debutu ztvárnil Johnny Depp také hlavní roli - potomka indiánských předků Rafaela, který je zrovna propuštěn z vězení a nemá práci. Má však rodinu, kterou musí zabezpečit. Žijí v karavanu v neútulném prostředí, které má být vyhlazeno. Zoufale se snaží najít východisko ze zdánlivě neřešitelné situace, avšak jeho hrdost mu nedovolí žádat o pomoc ani podporovat ničivé mašinérie. Setkání s tajemným panem McCarthym mu ale nabízí jistou pomoc v podobě 50 tisíc dolarů. Cena je však vysoká... Rafael bojuje nejen s předsudky, ale i sám se sebou - a hlavně pro svou rodinu, kterou miluje víc než sám sebe. (charlosina)

(více)

Recenze (180)

nunka 

všechny recenze uživatele

Povedzme si po pravde,film so zjavnou inširáciou a zjavnými okukanými prvkami vsadený do prostredia južanského prachu, lesku a gýču. Sýtený beznádejou, plný trápenia, pochybností a bôľu, až v srdci pichá....Filmu je čo vytknúť, ale keď je niekto vysadený na Deepa, veľa vecí sa odpúšťa:) Niektoré zámerne zdĺhavé momenty pôsobili viac rušivo než emotívne. Bez zbytočných slov: obdivuhodný režíjný debut! ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Music composed by : Iggy Pop. Podle novely Gregory McDonalda. Scénář, režie a hlavní role Johnny Depp. ...vyjadřovat cenu života v penězích je vždycky nanejvýš urážlivé... Kdy mám přijít ? Řekněme za týden. Život indiána na smetišti je šílený, donáška vody je přímo zoufalá. Zajímavá je nevědomost diváka, k čemu že se to vůbec hlavní hrdina zavázal. Co se mu honí hlavou, jakou psychiku prožívá a jak se s tím vyrovná. Ale neudělejte to za 50 000 dolarů. Čekal jsem pak trošku jiný děj, v jedné situaci se přímo nabízel, ale ne scénář je scénář. Smutný příběh indiánské beznaděje. ()

Reklama

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Obdařen zkušenostmi z Dead Mana natočil smutnej pomalu plynoucí film ústící do ještě smutnějšího konce. Dead Mana nezmiňuju náhodou, protože mi ho Deppův Brave poměrně dost připomíná. Disponuje pomalym dějem, dávkou divnosti, zvláštní leč krásnou hudbou a samozřejmě samotným Deppem. To jsou faktory, jenž se s Jarmuschem naprosto shodujou. Do toho si vložte trochu Wendersovo Paříže s Texasem a vznikne vám The Brave, film o životních kopancích, rodinných hodnotách a o jednom zoufalém, ale za to nezbytném řešení. Perfekt! ()

ethos 

všechny recenze uživatele

Skvely film velmi emotivny super premyslena pointa. Krasne zobrazene ako tato spolocnost jednoduch istym narodom nevyhovuje v tomto pripade to boli idiani pre nase zemepisne sirky to mozu byt romovia. Bohuzial uz ked som myslel ku koncu filmu, ze to ostne bez vycitky prislo nieco co ma na tychto hollywoodskych filmoch serie a to natvrdle zhadzovanie cirkvi. Hlavne v tom to pripade to nemalo velmi o podstatnenie lebo ten spor s cirkvou tam nebol velmi evidentny, ale bol tam viac menej naschval vlozeny. ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý námet. Film však už taký zaujímavý nieje. Dej filmu na naťahovaný dlhými scénami, ktoré by sa dali o nejaké tie minútky okresať. Depp je dobrý herec, no neistý a nevyrovnaný režisér. Atmosféra filmu je zvláštna, tak ako hodba ktorá ju dotvára. Pri tomto filme neviem, neviem. Ťažko hodnotiť takýto film, takže ostanem pri priemere, aj keď je to nadpriemerný film. 70%. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (10)

  • Film v Evropě získal řadu obdivovatelů, ale v USA zůstal neznámý. (Petrus1)
  • Depp byl velmi zklamán negativními názory amerických kritiků při úspěšném promítání na festivalu v Cannes. Poté odmítl film promítat v Americe. (ČSFD)
  • Natáčelo se v americkém státě Kalifornie v lokalitách Los Angeles a Ridgecrest. (Terva)

Související novinky

Johnny Depp se postaví za kameru

Johnny Depp se postaví za kameru

16.08.2022

Po letech kontroverzí kolem jeho bouřlivého vztahu s herečkou Amber Heard (Aquaman) a velmi veřejném soudním procesu za pomluvu se zdá, že se Johnny Depp (Alenka v říši divů) přece jen začíná pomalu… (více)

Reklama

Reklama