Reklama

Reklama

Obsahy(1)

I tvrďák si může na Korsice vylámat zuby... Hlavní postavou typické francouzské bláznivé komedie je pařížský soukromý detektiv Jack Palmer (Christian Clavier). Má o sobě velmi uspokojivé mínění a úkol, který dostane, totiž najít jakéhosi Ange Leoniho (Jean Reno) a doručit mu zprávu o dědictví, pokládá za čirou rutinu. Jenomže to ještě netuší, že Leoni žije na Korsice a jako správný Korsičan šéfuje hnutí za nezávislost, které si pohrává s teroristickými metodami. O tom, že přecenil své síly, se Palmer přesvědčí bezprostředně po příjezdu na ostrov. Korsika je totiž místo mimořádně specifické, kde, zdá se, platí úplně jiné zákony než všude jinde. Palmerova snaha najít „dědice“ se mění v sérii nehod, únosů, katastrof a komických střetů s policií i separatisty. Přestože ho tato mise málem připraví o zdravý rozum, Palmer nakonec Angeho najde, ale jen proto, aby pochopil, že věci nejsou tak, jak se jeví, nebo jak mu bylo vysvětleno. A co ta půvabná Angeho sestra? (Česká televize)

(více)

Recenze (134)

Master19 

všechny recenze uživatele

Jelikož Korsiku - svérázné lidi, rozstřílené a posprejované značky, atd... - trošku znám, docela dobře jsem se bavil. I záběry na přírodní scenérie jsou vydařené. Nicméně musím uznat, že i přes hvězdnou ústřední dvojici to není žádný zázrak. Není se co divit: zápletka, která jinde vystačí na jednu scénu je tu nafouknuta na celý film. Shrnu-li to, tak pokud jste na Korsice byli, budete se bavit, pokud ne tak se budete bavit o poznání méně... ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Christian Clavier a Jean Reno v pro ně dost typickejch rolích opět spolu a opět z toho vyšlo takový částečný zklamání. Nevim, čim to je, ale přestože oba herce mám hodně rád, tak když se sejdou v jednom filmu, tak výsledek neni nic moc. Né, že bych se snad vůbec nezasmál, ale přišlo mi to, že tento typ humoru mi moc nesednul. Evidentně film vzniknul vyloženě pro francouzský diváky a věřim, že oni se zasmáli určitě víc než já. Ale já nejsem znalec tamních poměrů, takže jsem určitě některý ty narážky a vtipy moc nepochopil. Slabý 3 hěvzdy. ()

Reklama

tauli 

všechny recenze uživatele

A máme tady další komedii typu Blbec k večeři (francouzskou verzi) nebo Drž hubu. Perfektní letní komedie z malebné Korsiky, která vtipným způsobem využívá typické "korsické" nátury, častých výbuchů a averzi vůči Francii. Myslím, že v tu ránu se chtějí všichni stěhovat na Korsiku nebo alepoň na jih Francie k moři. A vynikající hlášky typu: "Pro zápalnou šňůru doporučuji typ bez aplikátoru...", "No, chcet někam hodit?"......jsou prostě dokonalé...DOPORUČUJI ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Ze společné filmografie Jeana Reno a Christiana Claviera je sice Korsický případ slabší kus, ale pořád jde o skvělou a zábavnou pohodovku, kterou se nebojím doporučit. Ano, je to zejména hereckým koncertem obou zmíněných herců, ti dva se pro sebe prostě narodili a opět jim to náramně šlape, navrch je tu k nim navíc krásná Caterina Murino. Jednotlivé situace, do nichž se hlavní hrdina (Clavier) dostává, jsou typicky francouzsky ztřeštěné a i v tomto případě fungují. Korsika je navíc extrémně lákavá a velmi sympatickou přidanou hodnotou je pohled na rivalitu Korsičanů vs. zbytek světa a bonusové záběry v závěrečných titulcích. Nejen kvůli tomu ale stojí film za pozornost. Pohodovka, která má sice blíže k průměru, ale ve své druhé polovině mě naprosto strhla, takže rád jednu hvězdu přidám. Korsický případ si to zaslouží. 70 %. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Hlúpotina, ktorá ma svoje zvlášte čaro. mňa pobaviula o to viac, že dvojica Clavier/Reno ma nikdy moc nenadchla a tu ma Clavier celkom pobavil (Reno tu do polky filmu vystupuje len z povinnosti). Hlúpučký a prázdny scenár bolo zbúchaný len preto aby bol Reno zase raz ten drsný a aby si Francúzi mohli robiť srandu z Korzičanov. Pár vtipov je naozaj skvelých, takisto ako pomiestna paródia na Jamesa Bonda. Ako zostrihaný 60 minútový film by to bola skvelá zábava, takto je to rozvláčny, ale úsmevný film... ()

Galerie (9)

Zajímavosti (3)

  • Snímek byl natočen na motivy příběhu "La Bande Dessiné" z komiksové série "Jack Palmer" René Pétillona z roku 2001. (Terva)
  • Natáčení probíhalo na Korsice ve Francii. (Terva)

Reklama

Reklama