Reklama

Reklama

Malá Velká Británie

(seriál)
  • Velká Británie Little Britain
Velká Británie, (2003–2006), 10 h 38 min (Minutáž: 25–30 min)

Hudba:

David Arnold

Hrají:

Matt Lucas, David Walliams, Paul Putner, Anthony Head, Joann Condon, Ruth Jones, Imelda Staunton, Rob Brydon, Geraldine James, Sally Hawkins, Indira Varma (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(23)

Obsahy(1)

Ptáte se, jací jsou dnešní Britové? Co dělají? A proč? Tak to si nemůžete nechat ujít britský komediální seriál Malá Velká Británie. Původně to byla rozhlasová show, která se na BBC Radio 4 vysílala v roce 2001. Dva roky nato ji autorská a moderátorská dvojice Matt Lucas a David Walliams proměnili v neméně úspěšný osmidílný televizní seriál, po němž následovaly dvě další řady po šesti epizodách. Při surrealistickém putování po britských ostrovech budeme svědky rozličných situací, které jsou Britům důvěrně známé, a seznámíme se s celou řadou kuriózních postav a postaviček. Patří k nim kupříkladu Daffyd, jediný gay ve velšské vsi, teenager Jason, vášnivě zamilovaný do nejlepší přítelkyně své babičky, či transvestita Emily, toužící dělat samé „ženské věci“. Díky Lucasovi a Walliamsovi a jejich břitkému pohledu na výstřednosti moderního světa tento komediální seriál funguje na diváky naprosto dokonale. (HBO Europe)

(více)

Recenze (328)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Další geniální záležitost, kterou jsou schopní vymyslet jen v Anglii. Nejlepší je Andy, to je jasné (jo, já vim), ale baví mě taky Vicki Pollard (vlastně ne, vlastně jo, vlastně ne, no, zeptejte se Shauny, ale vůbec jí nevěřte) a Daffyd, jediný homosexuál ve vesnici. Dobrý je taky skotský hoteliér a dietoložka (ví někdo, do jaké skupiny patří prach?). Na první sérii mě vyloženě serou jen dvě věci - kamarád zamilovaný do babičky a teplý tajemník ministra. Jinak to ale funguje, až na zmíněné výjimky to nezachází do trapnosti, a opravdu upřímně se zasmějete. Sice to nesedne každému, ale je to fakt dobrý, skutečně velkolepé dílo satirického anglického humoru. David Walliams a hlavně Matt Lucas jsou prostě mistři a doprovodné komentáře čtvrtého Doktora Toma Bakera jsou skutečným vrcholem seriálu. Za mě 90%. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

British justice is the best in the world. Anyone who disagrees is either a gay, a woman or mental. Další geniální britský seriál, který drží nad vodou komediální dvojka Matt Lucas a David Walliams. Tvůrcům se podařilo vytvořit kupu úžasných postav. A přesto, že je hodně skečů v zásadě stejných a liší se jen drobnostmi, klukům se nějakým způsobem stále daří mě rozesmát až k prasknutí. ()

Reklama

Džejkop 

všechny recenze uživatele

„Británie, Británie, Británie.“... Těmito slovy začíná tento prvotřídní seriál napěchovaný britským humorem, který mi sedl stejně jako ten, co vytvářeli hoši z Červeného trpaslíka nebo partička z Monthy Pythona. Nejlepší skeče jsou ty s Andym a Loum, o tom žádná. Na paty jim zdárně šlape jediný gay ve vsi Daffid, po uši zamilovaný Sebastian nebo Ta podle compjůtru nééé. Když nad tím tak přemýšlím, tak jedině skeče ve kterých figurovala celebrita Bubbla Bůčková, bych raději vystřihl. První scéna z touto dámou patří k těm nejlepším, ale postupně nudí. Všechny ostatní skeče, ale doslova boří větu, že opakovaný vtip není vtipem. ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Matt Lucas a David Walliams si pořád jedou to svoje. Ale kombinace převleků, charakterů sarkastického humoru a britská komediální tradice v duchu Monty Pythonovském snad nikdy neomrzí. A v tom celku je tolik geniálních perliček, že má člověk zase zaděláno na nějaké pořádné hlášky. Život bez britského humoru je jak chleba s džemem bez másla. Pokud tedy nepreferujete raději hamburgery... ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

"Tak, kolik byste si chtěl vypůjčit? - Dva tisíce liber prosím. - Dva tisíce liber. Podle computeru NE. - Nedá se to nějak udělat? A kdybych třeba, kdybych si chtěl půjčit míň, třeba patnástset liber. - Patnást set liber. Podle computeru NE. - Aha. A můžu mluvit s vedoucím? - Podle computeru NE. - Takže jako opravdu se nedá nic dělat? - Tak chviličku. (Nakloní se k počítači). Tenhle říká, že si chce půjčit dva tisíce liber. No já nevim, zkus o tom trochu pouvažovat, jo? Já mu to řeknu, dobře řeknu..... Podle computeru NE." ()

Galerie (29)

Zajímavosti (12)

  • Při scéně se dvěma transvestity je řečeno, že mezi lety 1979 až 1990 byl premiérem Velké Británie také transvestita. To je odkaz na britskou premiérku Margaret Thatcher. (Matej.Mirejo)
  • Před Vánoci 2004 se DVD s první sezónou seriálu stalo nejprodávanějším DVD v Británii. (HellFire)
  • Show mnohokrát odkazuje na britský seriál Doctor Who (1963), např. postavou jménem Matthew Waterhouse (Matthew Waterhouse hrál v Doctor Who Adrica) a Michael Craze (Michael Craze hrál Bena Jacksona). Tom Baker, který si zahrál doktora Who v letech 1974-1981 v tomto seriálu namluvil vypravěče. (HellFire)

Reklama

Reklama