Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupina zlodějů se vloupá do kanceláře obchodníka s uměleckými předměty, kde nalezne trezor. Avšak místo vzácných uměleckých děl, skrývá tento trezor jiné překvapení:bezpečnostní kryptu, která nebyla otevřena posledních sto let. Díky této kryptě je Draculovi umožněno dostat se na veřejnost a rozpoutat tak jeho starověký teror vůči modernímu světu a všem, kteří se s ním setkají. Dracula společně s Abrahamem Van Helsingem, který zná hraběte Draculu již z minulosti a pracuje jako anglický obchodník se starožitnostmi a Simonem – jeho pomocníkem, se vydává na cestu do New Orleans, které kdesi ukrývá dceru Vana Helsinga - Mary, kterou Dracula míní nalézt. (SPI Film)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Nejdelší reklama na Virgin, jakou jsem kdy viděl. 1) Celé zpracování se má k originálu jako margarín k máslu - vzdáleně to lze použít podobným způsobem, ale požitek téměř žádný. S poetikou Stokerovy knížky tento uniformní moderní akční údajně teenagerovský (to mě podrž) upírský snímek nemá nic společného. 2) Zpočátku akční krimi se v postupně mění v jakousi zřejmě hláškařskou parodii s naprosto bizarní pointou. ()

LilyDeLarge 

všechny recenze uživatele

Upíry ty já ráda! A Dracula v podání Butlera? Vzhledem k tomu, že jeho mám ráda, tak proč bych si nechala tenhle snímek uniknout. A možná bych byla radši, kdybych si ho uniknout nechala. Proboha! Až na pár scén - hrůza! Jak někdo mohl zprznit původní námět? Očividně velmi lehce. Zápletka - klasika. Nám známý - hrabě Dracula - se probouzí o x století později, aby mohl najít svou vyvolenou, odpanit ji a bla bla bla. Ovšem! vysvětlení toho, kdo Dracula skutečně byl mi nahnalo husí kůži. Něco tak směšnýho a stupidního jsem v životě neslyšela a doufám, že dlouho neuslyším. Nejdřív jsem uvažovala jen o jedné hvězdě, ale...dala jsem druhou za snahu. Tu první si zasloužil Butler, protože jemu to v tomhle filmu zatraceně slušelo! ()

Reklama

djcremo 

všechny recenze uživatele

Bol som zvedavý na to aké to bude, keď bude dej zasadený do súčasnosti. Len mi to prišlo divné to hľadanie dôvodov, prečo niektoré veci ubližujú, či zabíjajú upírov. Ako pointa to bolo dobré, ale niektoré závery boli dosť trápne. A ten záver asi najtrápnejší. Ako očakával som všetko možné, ale toto bolo už aj na mňa veľa. ()

jcall2bad 

všechny recenze uživatele

Jako horrorový fanda a milovník upírů, velice nerad bych hledal moritorium při sledování upířin. Na metafoře o upírizmu je něco tak bohatého; nekonečné sexuální, psychologické a spirituální komponenty konceptu upíra. Možná že v tomto případě není problém v upírech samých o sobě, ale v tom starým chlápkovi známým jako Drákula. Dracula 2000 mohl určitě být lepší film, ale osobně uvažuju, jak moc lepší mohl být. Vyprávění toho stejného příběhu ještě jednou; táhnoucí Drákula a Van Helsing a všichni ostatní z party se opět setkávají; upřímně už ztrácí propozici. Navzdory tomu trojcifernému číslu v názvu filmu, je to pořád ten Drákula, jehož příběh byl vyprávěn už nesnesitelně mockrát. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„I don´t drink…coffee.“ Nebohý Plummer jako perla hozená mezi obyvatele Lussierova hororového chlívu. A Gerard Butler? Vypadá jak Saša Rašilov po šestiměsíční službě na jaderné ponorce a v podstatě je za klauna, na kterého by stačila do špičky skrojená česneková bageta za třicet centů. Vampýrská dekadence, odpusť jim, Ježíšku.. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (16)

  • Během přehlídky Mardi Gras je možné si všimnout velké repliky Lugosiho Drákuly. (liquido26)
  • Doktor, se kterým se Dracula střetně na policejní stanici, se jmenuje Dr. Seward. Další reference na knihu. (liquido26)
  • Všechny scény během přehlídky Mardi Gras se točily v srpnu, šest měsíců po této události. (liquido26)

Reklama

Reklama