Reklama

Reklama

Šestiraňák

(festivalový název)
  • Velká Británie Six Shooter

Obsahy(1)

Pan Donnelly má namířeno domů - vrací se z nemocnice, kde dal právě sbohem své zesnulé manželce. Když nastupuje do vlaku, ještě netuší, že to pro dnešek zdaleka nebyla jediná zneklidňující situace... (Richie666)

Recenze (144)

Moena 

všechny recenze uživatele

"What's the best part about death baby jokes? They never get old." Tolik černýho humoru v jedný půlhodince jsem snad ještě neviděl. Někdo nedokáže natočit kvalitní film, ani když máš k dispozici město, miliardu dolarů a stovku herců a komparzistů a někomu stačí vagón a čtyři lidi. Po tomhle ty geniální Bruggy prostě přijít musely. ()

Earl10 

všechny recenze uživatele

Osobitý snímek napěchovaný černým humorem a všudypřítomnou smrtí. Na můj vkus až přespříliš utahané s nevyrovnaným tempem. Některé pasáže opravdu zaujmou, ale bohužel jsou pravidelně prokládány těmi nudnějším. A tak se jedná o rozdrobený a malinko přeceňovaný film. Herecké výkony na úrovni. Bohužel nějaké šokující vypointování se nedostaví a tak film pádá do vod průměru. Ovšem s tou výjimkou, že je tak "divný", že po nějakou dobu utkví v hlavě a to zaslouhou McDonagha, který má svůj originální rukopis a podivně atraktivní pohled na svět. Každopádně zajímavý zářez! P.S. Historka o krávě se zaraženými větry krásně definuje celý film. Nafouklý a nekompaktní! [60%] ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Zprvu jsem si říkal, že trochu zdlouhavé, pak že trochu okatě vykonstruované, ale nakonec jsem pochopil, že to je relativně malá daň pro vykreslení pointy a pro ten správný efekt v podání šokujícího britského humoru černějšího, než ta nejsilnější káva. Martin McDonagh ukazuje scenáristický i režisérský talent hned ve své filmové prvotině - zajímavé dialogy, sebevědomá kamera - a servíruje velmi vyjímečnou jednohubku, která utkví v paměti mnohem déle, než bývá u krátkometrážních snímků zvykem. 8/10 ()

Helmutek 

všechny recenze uživatele

Kraťas samozřejmě dobrej, ale taky se teda přidávám spíš k tý části, která z toho zas tak do nebes posraná nebyla. Tim tomu samozřejmě nijak neberu dobrý herce v čele jednoznačně s Brendanem (ale hned za něj bych navzdory jeho malý roli zařadil jeho tehdejšího uchosyna Domhnalla, kterej mě bavil snad úplně nejvíc), ani třeba bizár v podobě explodující krávy, vraždy králíka nebo kusů mozku na okně vlaku. Neberu tomu ani pár skvělejch replik ("vystřelil svý mámě mozek z hlavy" - "aha, a je mrtvá?"; nebo "neviděl jste mojí manželku?" - "jojo, před chvílí se rozmázla o vokno"), kromě tohodle všeho tomu ale pro mě nakonec chyběla asi nějaká ta chemie, díky který by to působilo využitějc. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet £125,000║ Riadna tendencia nadávok, krvavé masakre, vypointovaný príbeh spojený z čiernym humorom, tak to je živná pôda pre čoraz známejší talent z Anglicka ako je Martin McDonagh.... fakt sila čo tvorí, veľká budúcnosť sa v ňom črtá. /80%/ ()

Galerie (4)

Zajímavosti (7)

  • Film se natáčel ve skutečném vlaku, a to za provozu. Povolení bylo vystaveno na dobu mezi osmou ranní a čtvrtou odpolední. (HellFire)
  • Slovo fuck a jeho odvozeniny zazní 34x, což dělá jedno fuck za 1 minutu a 21 vteřin. (HellFire)

Reklama

Reklama