Reklama

Reklama

Final Fantasy VII: Advent Children

  • Japonsko Final Fantasy VII: Advent Children (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dva roky uplynuly od chvíle, kdy se trosky Midgaru staly svědectvím obětí přineseným za nastolení míru. Svět však bude brzy čelit nové hrozbě. Rychle se šíří záhadná choroba. Staří nepřátelé jsou znovu na nohou. A Cloud, který opustil život hrdiny a chtěl žít v samotě, se jim musí ještě jednou postavit...

Velkolepý celovečerní film zpracovaný s absolutním mistrovstvím! Film je pokračováním dějové linie mimořádně úspěšné hry Final Fantasy VII pro PlayStation. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (307)

yakoob 

všechny recenze uživatele

Název akorát pro mne...Konec mé fantazie....Final Fantasy jsem viděl poprvé, ale bojím se, že asi naposled...Sice na druhou stranu smekám klobouk před zvláštní animační technikou kamery, ale já jsem se totiž vůbec nemohl jaksi dostat do toho příběhu...Ač jsem se snažil jak jsem mohl...To bude asi tím, že jsem hru nikdy nehrál a neviděl před tím jiný díl...Tak jsem jenom koukal a kochal jsem se soudtrackem... ()

mandelbrot 

všechny recenze uživatele

Audiovizuální nářez určený výhradně fanouškům hry, vlastně něco jako opožděné outro k Final Fantasy VII. Příběh je velice prostý (nikoliv však hloupý) a slouží jen jako spouštěč pro strhující a vynalézavé akční scény, které i při několikátém sledování dokáží stále vyrážet dech, a na kterých je pozoruhodné, že si i přes často zběsilý střih zachovávají přehlednost. ()

Reklama

EdaS 

všechny recenze uživatele

Moc pěkná animace, ale vadil mi děj, který mě jako nepařmena absolutně neoslovil. Druhá polovina filmu je prakticky jeden velký souboj, ale mně už bylo jedno kdo proti komu a proč. Slabé tři hvězdičky. P.S. Na IMDB se píše: "The creators of the film had no prior knowledge of how to make a movie, so it was based on their knowledge of in-game movies." Jak výstižné. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Trošku som sa bál že z príbehu budem dosť mimo ale našťastie sústredil som sa ako sviňa a vyplatilo sa. No nemôžem sa tiež nezmieniť o vizuálnej stránke a schopnosti talentovaného režiséra nestratiť a nespanikáriť v treskúcej akcii (ktorou je tento film preplnený, vďaka za tie precítené chvíľky u neakčných scén) a na začiatku v rýchlom vysvetlení. Je to proste 90 minutová pecka. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Má právo na hodnocení někdo, kdo nemá ponětí, co to herní série Final Fantasy je? Nebudu tedy hodnotit příběh a' la "nevím, která bije" a zkusím se zaměřit na čistě filmové věci, kvůli kterým přišel film o hvězdičky. Ta první je kupodivu za akci, která se sice tváří značně cool, ale díky střihu se rozpadá na desítky drobných střípků, které podle mě postrádají návaznost a ve svém celku tah a napětí. A ta druhá za jakýsi postromantický klavír, metalový výplach a brumící chorály, které mi jako hudba tentokrát vůbec nesedly (srv. v rámci žánru třeba s "Akirou" nebo "Ghost in the Shell"). Ale těžko říct, být fanda PC série, možná bych i v tom všem našel opodstatnění, takže mé hodnocení berte trochu s rezervou. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (22)

  • Cloudova motorka se jmenuje Fenrir, což je zřejmě odkaz na mytického vlka Fenrira ze severských bájí, který byl potomkem samotného Lokiho. Dalším odkazem na severské báje je jméno města Midgar, odvozené od mytického města Midgard. (akisha)
  • Film měl původně trvat 20 minut. Děj měl být o tom, že někdo chtěl poslat Cloudovi zprávu a jako posel bylo vysláno dítě. Zpráva kolovala od díťete k díťeti, až nakonec k samotnému Cloudovi. Poté se mělo ukázat kdo je poslem. (Ignus.cz)
  • Cloudovi vzpomínky na Zacka mají původ ve hře „Final Fantasy VII:Crisis Core“, která vyprávý Zackův příběh. (Mayki)

Reklama

Reklama