Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Řím 44 let před Kristem. Dobyvatel Julius Caesar se vrací ze své triumfální cesty po Španělsku do zanedbávané a zkorumpované republiky. Zakrátko bude prolita jeho krev a osud římské říše spočine na ramenou jednoho mladého muže. Buďte svědky epického příběhu Caesarova synovce Octaviana, bystrého a nelítostného politika, který se po imperátorově smrti vrací do Říma, bojuje o moc s Marcem Antoniem a později vybuduje státní systém, který změní historii Evropy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (14)

EasternJoe odpad!

všechny recenze uživatele

Navzdory dobrému obsazení Marka Antonia a Caesara, nemohu dát jinak, než odpad, protože jsem obdivovatelem Říma, Caesara a Augusta. Když pominu totální časové zkomolení (které se dá tolerovat jen při excelentním provedení všeho ostatního, což není tento případ), je zde obrovské množství historických nesmyslů, polopravd a mýtů, které se autoři seriálu rozhodli udržovat při životě, nebo dokonce vymýšlet. 1) Augustus je zde vyobrazen jako přiblblý teenager 21. století. Octavian Augustus byl schopný, talentovaný, bezohledný a nelítostný muž už od svého mládí. Bojoval tvrdě za své dědictví a hned na počátku své vlády se nezdráhal dát zavraždit Caesarova biologického syna Caesariona. Určitě to nebyl uplakánek z tohoto seriálu. 2) Absurdně vyobrazení Hirtsius a Pansa byli ctihodní římští konzulové a generálové, kteří padli hrdinskou smrtí v bitvě u Mutiny. 3) Asi největší proplesknutí by si autoři zasloužili za vyobrazení Cicerona. Caesarův stoupenec, který mu poskytuje rady? Přítel Octaviána Augusta? Jako fakt? Ciceron nenáviděl Caesara a tato nenávist byla opětovaná, Ciceron byl odpůrcem veškeré Caesarovi politiky, idejí a byl zastáncem ústavy a republiky. Nebyl sice účasten vraždě Caesara, ale oslavoval jí. Dalo by se najít, ještě tisíc a jedna chyba, ale to tu nebudu rozepisovat. Kdyby tohle sledovali jen historičtí masochisté, pacienti po lobotomii a negramotné obyvatelstvo, nebyl by to problém, ale když tohle někdo hodí do televize, či jinam, a někdo věcí nepolíbený na to pak pohlédne, skončí to stejným zoufalstvím jako Gladiátor. Stejnou katastrofou pro pochopení a dochované znalosti o Římské republice a Římském impériu. ()

Antonius 

všechny recenze uživatele

Relativně zábavná TV minisérie, ale pro kohokoli kdo zná trochu římské dějiny (i jen z jiných filmů a seriálů), bude takřka nemožné jen tak se přenést přes to, jaká úděsná slátanina to je. Viděl jsem jen první díl a krom Caesarovy smrti se tam již žádný historický fakt nevyskytl ani náznakem. Je to prostě fantasy, která si z nejasných důvodů hraje na historický životopisný seriál. ()

Reklama

RajAthen 

všechny recenze uživatele

Bůh žehnej seriálu Řím. Tento odvárek předsavuje přesně to, co na filmech z této doby obvykle nesnáším. Zidealizované poměry a hlavní charaktery, kterým nevěříte ani pozdravení. Vše je černobílé a plytce podané. Snad krom Antonia jsou ostatní postavy hrány dosti toporně, což předně platí o ústřední dvojce. Asi nejlepší scéna je hned na začátku, kdy se Caesar vyznává ze své lásky k lidu a prosí otroka (!), aby na věci dohléhl. ()

DEMON odpad!

všechny recenze uživatele

Posledne 2 dni som bol vystaveny 3 roznym "historickym" serialom (toto, Tut a Reign) a naozaj si neviem vybrat, ktory z nich ma privadzal do zurivosti najviac. V konecnom uctovani je to asi jedno, lebo som vsetky obdaril rovnakym hodnotenim. Naozaj nevidim dovod, preco je potrebne prekopat pomerne zname historicke fakty o zivote ci smrti Julia Caesara, Marka Antonia, ci Gaia Octavia, aby sa vo vysledku zrodil absolutne debilny film. ()

pipapa odpad!

všechny recenze uživatele

US-americký nesmysl o starověkém Římě v čase (Cézara a) Octavia Augusta. Pod ruku se mi dostala verze 2x2hodiny - první dvě jsem protrpěla v "úžasu" a hnusu zároveń, zbylé dvě jsem už brala rychloposuvem. V průběhu sledování této TV-fekálie jsem se doslova styděla za tvůrce i jako divák, ale pokud jsem to chtěla posoudit, musela jsem se s tím, jako vždy, i seznámit...Naprosto scestný a ubohý děj, Santiago Cabrera jako Octavián totálně mimo mísu - zjevem i pro Octaviána nereálným chováním, kompletní cenzura všeho a všech (kromě krve samozřejmě), gladiátoři US-amerického typu nesměli chybět, celý tento zbytečný spektákl zakončen a la červená knihovna. Jonathan Cake (též ústřední postava-gladiátor) mi velmi brzy začal lézt na nervy svým neustále nasupeným a  zamračeným ksichtem, ale můj typ to není v jakékoli produkci...Dílko jen pro extrémně nenáročné až slaboduché obecenstvo! ()

Galerie (16)

Zajímavosti (2)

  • Emily Blunt hraje tzv. vestálku, což byly panenské kněžky bohyně Vesty, jenž měly za úkol hlídat římský oheň. (annes)
  • Při natáčení se plánovalo, že se bude jednat o osmihodinový seriál, ale kvůli nedostatku financí byl zkrácen na šest epizod. (ČSFD)

Reklama

Reklama