Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Matthew Broderick a Danny DeVito září v rolích sousedů, kteří mezi sebou soupeří o nejhezčí vánoční výzdobu! Buddy Hall (DeVito) je pevně rozhodnut, že tenhle rok přebere Stevu Finchovi (Broderick) místo vánočního krále. Svůj dům chce ozdobit tolika žárovkami, že budou vidět až z vesmíru! Nikdo nedokáže odhadnout, jaký budou mít tyhle prázdniny konec. Vy si však tuhle divokou a sněhovou slavnost smíchu jistě užijete a zamilujete si ji společně s celou rodinou! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (138)

freddy 

všechny recenze uživatele

Tohle je docela dobrá a nepochybně zajímavá vánoční komedie těžící z tématu sousedských sporů a dovádějící toto téma až do absurdních výšin, takže není od věci, když řeknu, že považuji mnoho věcí ve filmu za přehnané a nereálné. Film začíná v okamžiku, kdy se přistěhuje naproti Finchovým rodina Hallových. Dcery Buddyho Halla jen tak z legrace zjišťují, jestli je jejich dům vidět z vesmíru, a bohužel zjistí, že vidět není. A tak Buddyho napadne, že by mohl dům ozdobit vánočními světýlky, aby byl vidět z vesmíru. Z prvotního nápadu se stává posedlost a zároveň souboj se sousedem Stevem Finchem, kterého tolik světla v noci ruší. Díky tomu začíná souboj, který nemůže mít vítěze. Hlavní role Buddyho se velice dobře zhostil Danny DeVito, jeho protihráče si potom zahrál Matthew Broderick. Takže obsazení je zde více než zajímavé, a opravdu to nedopadlo zase tak špatně. Jedinou výtku mám právě k tomu, že film v mnohém přehání. Pochybuji, že je možné či reálné vytvořit takovou světelnou výzdobu, kterou vytvořila postava Buddyho. To asi opravdu není reálné, stejně jako není reálné, aby za jednu noc stihli dva muži ozdobit žárovičkami jednu velice dlouhou cestu od motelu až k domu jednoho z nich, a ještě navíc během té samé noci uvařit velkolepou hostinu. Takže je zde několik velkých nelogičností, a díky nim nemohu film hodnotit lépe, nežli průměrně. Ale jako vánoční komedie je to docela zajímavý film. Uděluji tři hvězdičky. ()

dopita 

všechny recenze uživatele

Už mě lezou krkem tyhle trapný vánoční srágory, který se v americe pořád točej. Ten film je tak strašně předvídatelnej, že po deseti minutách musí bejt každýmu jasný jak to dopadne. Což by nevadilo, průser je to, že je film nepovedenej a až neskutečně trapnej. Dokonalá americká rodinka jíž vládne Steve (Matthew Broderick), kterej má na celej prosinec plán jak slavit vánoce a to den po dni (…normální debil) s manželkou která je tak dokonalá, obětavá, chápající … ach bóóóže, mě z toho trefí. Do baráku naproti se přistěhuje Buddy (Danny DeVito) a začne sousedům ze života dělat peklo. Zbytek je nasnadě. To si asi v americe řekli, že když se barák ověsí všelijakejma světýlkama, udělá to vánoční atmosféru a lidem se to bude líbit, i když to náhodou ve finále bude sračka. Je to sračka. Hlavní postavy jsou debilové, Danny DeVito hraje pěknýho ksindla, kterýho bych za souseda rozhodně mít nechtěl, ale i tak je mi mnohem sympatičtější než dokonalej Steve a „fandil“ jsem mu mnohem víc. Závěr doporučuju sledovat s belikem, je blbý si pozvracet koberec. Jedna hvězdička za Danny DeVita kterej je pořád sympaťák od kosti (mám tohohle skřeta prostě rád), ale jinak rude pryč! ()

Reklama

ClayGirl 

všechny recenze uživatele

Pro tento film mám slabost. Když jsem byla ještě blond, představovala jsem si, že se jednou taky vdám za takového mužného obtloustlého trpaslíka a budu jeho sexy vyfintěná ženuška... Obě rodinky jsou vtipné a roztomilé a já jsem navíc až moc vyměknutá a otupělá všudypřítomným kouzlem Vánoc a gaučinkem, takže se mi nechce do ničeho rýpat a nemám si na co stěžovat. Další talíř cukroví, prosím! ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Vcelku tupá vánoční komedie pro nenáročné diváky, kteří mají rádi nějaké zvukové pozadí k žehlení kapesníků nebo vrtání do zdi. Možná by to nebylo ani tak moc stupidní, kdyby v tom nehráli Broderick s DeVitem. Nějak mi k sobě neseděli a vůbec mi nepasovali do téhle zasněžené tragédie. Pokud si chcete zmrvit vánoce nebo jakýkoli všední den, směle do toho! 30% ()

Konvička 

všechny recenze uživatele

Jsem poněkud alergická na americké vánoční filmy, ve kterých se to jen hemží falešným sentimentem, falešným sněhem, falešnými úsměvy, falešnou vánoční pohodou a morálními ponaučeními tak omletými, že jejich pointa je vyplyne do prvních deseti minut. Jednu hvězdu za pár vtípků, děkujeme a na neshledanou! Existují totiž i mnohem vtipnější a milejší vánoční komedie. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (2)

  • Pôvodný názov filmu bol All Lit Up. (misterz)
  • Kvôli scéne, v ktorej Steve (Matthew Broderick) a Buddy (Danny DeVito) majú rýchlokorčuliarsky závod, musel Broderick trénovať s profesionálnym rýchlokorčuliarom už niekoľko mesiacov vopred. (misterz)

Reklama

Reklama