Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sarah není příliš spokojena se svým manželstvím, nudí se a je unavená péčí o tříletou dceru Lucy. Jednoho dne ji náhoda svede dohromady s pohledným Bradem, který žije s energickou manželkou Kathy a chodí na stejné hřiště se synem Aaronem. Dvojice se spřátelí a jejich kamarádský vztah přeroste časem ve vášnivou pletku. Zatímco se Sarah snaží vyřešit své manželství i milenecký vztah, Bradův kamarád Larry se postaví do čela pobouřené veřejnosti, protestující proti návratu stárnoucího pedofilního exhibicionisty Ronnieho, který si odseděl dvouletý trest. Jenže i Larry skrývá vinu, která tíží jeho svědomí. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (359)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $26miliónovTržby USA $5,463,019Tržby Celosvetovo $14,821,658Tržby za predaj DVD v USA $3,666,072 //počet predaných kusov 205,975║ Monotónny, stereotypný život rodičov začne byť zo dňa na deň pestrejší, len treba tomu trošku pomôcť. Režisér Todd Field dokáže vystihnúť presnú dávku napätia medzi manželskými vzťahmi, tak aby nefungovala otravne alebo dokonca presladčene, on proste ide ostro na vec a vystihuje vnútornú podstatu únavnej mysle v partnerských vzťahoch, prípadne u psychicky upadnutých zúfalcoch... Kate Winslet a Patrick Wilson vo svojich úlohách hrajú excelentne, a Jennifer Connelly tam je len na okrasu ale samozrejme, že v rámci príbehu, tak ako ma určenú, napísanú úloha, takže všetko tam funguje tak ako má. "Príbeh vystihujúci život a jeho neresti." Miestami príde až elektrizujúce napätie. /videl v kine: 95%/ ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Príjemné dramatické osvieženie. Námet síce nie je najoriginálnejší, ale páčilo sa mi spracovanie a niektoré myšlienky, ktoré vo filme zazneli. Príbeh sa skladá z dvoch dejových liniek, ktoré sa ovplyvňujú iba minimálne. Prvá je o dvoch ľuďoch nespokojných vo svojich manželstvách, ktorí sa náhodou stretnú na detskom ihrisku a prepadnú vzájomnému kúzlu a nenaplneným túžbam. Ale kde nie je vôľa dotiahnuť veci do konca, nie je ani nádej na úspech. Druhá linka je o mužovi, ktorého dostihne vlastná minulosť a postupne zisťuje, že sú veci, za ktorými sa nedá spraviť hrubá čiara a začať odznova. Meno je jedna z najcennejších vecí, ktoré človek má a nič nie je horšie ako oň prísť. Zaujímavý dej dopĺňajú sympatické herecké výkony P. Wilsona a K. Winslet. Film rozhodne odporúčam. 80/100 ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Úžasne spletitá mozaika rozmanitých ľudských príbehov. Komorný dej s dostatočným dôrazom na psychológiu postáv, či už hlavných alebo vedľajších. Tieto dva druhy postáv dokonca ani nie je ťažké rozlíšiť, ťažšie však je odsledovať, ktoré z nich viac oplývajú na dej, ako aj ich ich celkovú dôležitosť, pretože každá z nich zaujme v deji svoje osobitné a nesmierne dôležité miesto, bez ktorého by bol film len prázdnou škrupinkou. Záverečné spojenie čiastočne samostatných príbehov a ich následné neurčité rozuzlenie bolo v danom momente zavŕšené tým najlepším možným spôsobom. Drsne krehká a trpká romantika podaná kruto reálnym a citlivým spôsobom, ktorý rozochvie nejedného diváka. 85%. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nejak nechápem ten obrovský komerčný rozdiel medzi filmami typu Americká krása a Crash na jednej strane a Malými deťmi, poprípade Door in the floor na druhej. Sú si podobné, kritici ich hodnotia rovnako pozitívne, majú všetky veľké herecké hviezdy a dopadne to takto. Z jedného sa stane klasika klasík a tie ostatné môžeme vidieť bez reklamy niekedy o pol druhej v noci na tv raz za dva roky. V prípade tohoto vysoko kvalitného filmu je to škoda. ()

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

Tak výborně vykreslený příběh se jen tak nevidí. Sledujeme osudy několika postav, které se různě vzájemně prolínají, film nás ale nutí o osudu každé z nich přemýšlet, chápeme jejich pocity, myšlenky i to, co dělají, přičemž je nám jasné, že je jen těžko můžeme jakkoliv soudit. A tak je to přesně v životě, nic není černobílé a často nevíme, na čí straně stát, protože obě vám přijdou sympatické, nebo právě naopak. Oceňuju, že se režisérovi podařilo linku příběhu i moji pozornost udržet až do úplného konce - v tom mu také pomáhaly skvělé herecké výkony Kate Winslet, Patricka Wilsona, Jennifer Connelly a mnohých dalších. Jediné, co mě dost rušilo, bylo průvodní slovo, objevující se ve velké části filmu, které sice sdělovalo mnoho důležitých myšlenek, ale myslím si, že by divák byl schopen na ně jednoduše přijít sám. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (14)

  • Bullhorn Bob se v knižní předloze vůbec neobjevuje. (Martin00x)
  • V knižní předloze se postava Patricka Wilsona jmenuje Todd. Ve filmu je přejmenován na Brada, pravděpodobně kvůli režiséru Toddu Fieldovi. (Aknah)
  • Snímek Jako malé děti byl nominovaný na tři Oscary, za adaptovaný scénář, herečku v hlavní roli (Kate Winslet) a herce ve vedlejší roli (Jackie Earle Haley). Stejný počet nominací v téměř identických kategoriích získali i na Zlatých globech, jen herce ve vedlejší roli vyměnilo Nejlepší drama. (imro)

Související novinky

Daniel Craig míří do televize

Daniel Craig míří do televize

02.06.2016

Představitel Jamese Bonda stále nepotvrdil, zda si znovu obleče ikonický smoking. Všechno ale nasvědčuje tomu, že je s agentem 007 hotový. Na jedné straně máme setkání bondovských producentů s Jamiem… (více)

Temný rytíř na Divokém západě

Temný rytíř na Divokém západě

05.08.2012

Christian Bale skončil jako ochránce Gothamu (alespoň prozatím to tak vypadá) a poohlíží se po dalších projektech. Adaptace bestselleru Bostona Terana The Creed of Violence ztratila Leonarda DiCapria… (více)

Reklama

Reklama