Reklama

Reklama

Kasandřin sen

  • USA Cassandra's Dream (více)
Trailer

Bratři Ian a Terry se topí po krk v dluzích. Nečekanou záchranu jim nabízí bohatý strýček Howard. Věc má však háček. Jeho peníze nemají zrovna nejčistší původ a jeho aktivity jsou předmětem policejního vyšetřování. Ian a Terry by pro něj mohli udělat "laskavost", za niž se jim štědře odmění. Dokážou bratři odolat nabídce, která je sice za hranicemi legálnosti, zato však velmi lákavá? (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (365)

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Nečekejte druhý Match Point a už vůbec ne klasického Allena. Snad poprvé u jeho filmu není problém v režii či hercích, ale už v samotném základu - scénáři. Ten nám předkládá sice věrohodnou zápletku, ale s naprosto nevěrohodnými postavami a topornými dialogy a řada momentů tak působí přesně opačně než měla. To především u dramatických pasážích zabolí. Z herců jednoznačně vyniká Tom Wilkinson, stejně tak Ewan McGregor je typicky dobrý. Colin Farrell má tu smůlu, že se typově nehodí a tak má sklon občas přehrávat. Nicméně, v druhé polovině se už tu a tam dobré momenty vyskytnou, ale od Allena by zkrátka člověk čekal mnohem víc, než průměrnou (a dost nešikovně) napsanou krimi s tím nejnemožnějším koncem, jaký mohl vymyslet. 5/10 ()

sud 

všechny recenze uživatele

Když se Woody Allen vydá do vážných vod, je cyničtější než kdo jiný. Ke svým postavám je naprosto nemilosrdný a nechává je sáhnout na samé dno, přičemž nikdo nikdy a z ničeho nevyvázne bez úhony. Kasandřin sen se na půdorysu divadelní hry zabývá psychologickou stránkou dvou bratrů, odhodlaných (?) spáchat ten nejhorší čin a o relativitě vypořádání se s krutou skutečností. Chtělo by se napsat, že Match Point je propracovanější a silnější, ale to se (i když je to vlastně pravda) díky silnému zážitku z Kasandřina snu nesluší. 80%. ()

Reklama

Morien 

všechny recenze uživatele

Už při prvním záběru, kdy natěšení bratři běží k přístavu a k lodi, jsem si říkala, že se Woody musel asi pomátnout. A postupně se ten pocit jenom stupňoval. Bože můj, všechny herce bych za tohle nejradši přetáhla polenem, za což pravděpodobně můžou neskutečně protivné a nepřesvědčivé postavy a vůbec celkově příběh, který mi přišel příšerný, zbrkle napsaný a a a už ani nevím, jakou špínu na to nakydat. Jako jsem byla z Match Pointu nadšená, tak z tohohle jsem vyloženě rozčarovaná, protože takhle zvrhle plýtvat divákovým časem je skoro zločin. Opravdu nechápu, proč ten film vznikl. A hudba byl pro mě jen poslední hřebíček do rakve. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Nevyskytuje se zde Allen, jeho alter ego,ani žádné další atributy, typické pro jeho filmy, a přesto, hluboko pod povrchem žije svým životem humorný Allenův duch, probleskující na světlo napříč vážnosti situací, v prvé řadě prostřednictvím herců, zejména výborného Farrella. Rozhodně nepromarněných 108 minut. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Přestože lehce atypický Allen (a bez Allena), jeho rukopis jde v tomto filmu cítit. Zajímavé drama, které z minima těží maximum. Je smutné, že se čeští distributoři ani nepokusili jej uvést do našich kin. Přitom jména jako McGregor, Farrell či Wilkinson (o samotném Allenovi nemluvě) jim měla být jasným vodítkem. Všichni tito pánové zvládli své role na jedničku a já mám za sebou výborný filmový zážitek. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (16)

  • Film měl původně vyjít v pozdním období v roce 2007, aby se mohl popřípadně kvalifikovat do cen Akademie, ale po pár malých představeních byl přesunut na leden 2008, kdy vycházejí většinou horší filmy. (CliffLee)

Reklama

Reklama