Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zvědavý teenager Mercer (Lou Taylor Pucci) se po smrti své matky rozhodne cestováním poznat Ameriku. V Oregonu ukradne auto a vydá se na cestu, aby nalezl svého staršího a dávno ztraceného bratra. Po cestě zažije nejen několik nečekaných událostí, ale také přes telefon naváže vztah s původní majitelkou auta, tajemnou a odpouštějící dívkou (Zooey Deschanelová). Vzájemné telefonické rozhovory slouží jako průvodce při Mercerových cestách po postmoderních dálnicích bývalého Divokého západu, při nichž mladík poznává sám sebe i své místo na světě. Snově stylizovaná kamera a originální hudba umocňují směs citových prožitků. Režisér Martin Hynes směřuje diváka na cesty, kterými se stále vyplatí vydat.
[Zdroj: Febiofest 2008] (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (56)

emma53 

všechny recenze uživatele

Martine, já se vážně moc snažila, ale nechytala jsem se. Soundtrack si vybral nádherně, to nemělo chybu, na Zooey se spoustě klukům bezesporu moc hezky dívalo i když o herectví bych tady moc nemluvila. Ano, měl jsi tam pár úsměvných a roztomilých okamžiků, dokonce jsem postřehla i pár momentů, které stojí za zamyšlení, ale mně to zkrátka nestačilo k vyššímu ohodnocení. A to originální pojetí tomu jen ublížilo, ale nevěš hlavu, příště to bude určo o level lepší, alespoň já tomu věřím. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Road movie sice zrovna moc neholduju, ale od zhlédnutí Malé Miss Sunshine už vím, že pokud je daný snímek kvalitní, může mě zaujmout i zástupce tohoto žánru. Bohužel, v případě The Go-Getter to ani zdaleka neplatí. Technická stránka spíš podprůměr, alespoň hudba byla fajn. Jenže na délku cca 90 minut je tu až přespříliš nudných/rozvláčných míst, takže divák má tendenci kontrolovat hodinky, jako komedie film takřka vůbec nefunguje, takže jestli jsem se párkrát usmál, tak je to až moc a celé tohle cestování 19 kluka je dost nevěrohodné. A tím se dostávám k největšímu úrazu filmu, a to postavám. Hlavní hrdina je totálně nesympatický mimoň a hlupák, lepší to bohužel není ani s ostatními zvláštními a trhlými osůbkami a jako jediný balzám na duši v téhle změti divných lidí je nečitelná role Zooey Deschanel, která snímku dodala alespoň nějakou jiskru (přestože víc prostoru dostal její hlasový projev než fyzické herectví) a postupně se během sledování filmu stala tím jediným důvodem, proč jsem v projekci ještě vůbec pokračoval (kromě mé "úchylky" dokoukávat i tu sebevětší hovadinu do konce). A závěrečnou scénu jsem, přiznávám, nepochopil. 2*, víc ani ránu. ()

Reklama

Johny_fork 

všechny recenze uživatele

Emocionální road movie, které paradoxně prospívá její nízkorozpočtovost, snové sekvence, pohledy z poza skla automobilu, východy slunce a podobné hrátky z atmosférou vás vtahují do děje, navíc Go-Getter má dokonalý hudební doprovod, Pucci hraje skvěle a Zooey je opět neuvěřitelně roztomilá, celkově na mě působil příběh takovým jemným dojmem, pocit zklamání je postupně nahrazován pocitem štěstí a naděje.. usmívám se a chci dát pět hvězdiček! ()

Carlossss 

všechny recenze uživatele

Jasně... pár chybiček by se našlo, s tím souhlasím, ale v tomto případě plné hodnocení udělím milerád. A to z toho důvodu, že The Go-Getter nehraje na nějaké mravní poučení. Nesnažil se mě vychovávat, ale spíš mě vzal s sebou na dlouhou cestu, kde mi dělala společnost vynikající Zooey Deschanel. No neberte to..:) ()

Jonash87 

všechny recenze uživatele

Road movie mám velice rád a tahle je velmi povedená. Pro mě neznámý Lou Taylor Pucci hraje obstojně, na Zooey Deschanel se jako vždy nemůžu vynadívat a celé atmosféra a vyznění filmu mi při momentální náladě sedlo, jak nejlépe mohlo. Není to jen obyčejná komedie, cítíte v tom hloubku, a to je na tom to nejhezčí... ()

Galerie (8)

Zajímavosti (5)

  • Plážová scéna v Kalifornii se ve skutečnosti točila v Oregonu. (Fugas.cz)
  • Střední škola na začátku filmu je bývalá škola režiséra Martina Hynese. (Fugas.cz)
  • Ve filmu si zahrál i otec režiséra Martina Hynese. Hraje starého muže v kovbojském klobouku ve scéně u myčky aut na začátku filmu. (Fugas.cz)

Reklama

Reklama