Reklama

Reklama

Starověká urna je nalezena na hřbitově na okraji Říma. Po jejím otevření se spustí série násilných příhod: loupeže, znásilnění a vraždy dramaticky vzrostou, zatímco zvláštní mystické, zle vypadající bytosti přicházejí odevšad a shromažďují se ve městě. Všechny tyto události zavinil návrat Mater Lacrimarum, poslední ze tří mocných čarodějnic, které šířily teror a smrt před staletími. Sama proti armádě běsů a démonů se Sarah Mandy (A. Argento), studentka s nadpřirozenými vlastnostmi, pokusí zabránit Matce slz ve zničení Říma. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (196)

Shit 

všechny recenze uživatele

Nejlepší díl z trilogie o tří matkách a to jednoznačně. Skvělej příběh, spousta napínavých scén, naprosto elektrizující hororová atmosféra podbarvená úžasnou takovou satanistickou hudbou, která je tady dokonale přesná a zbytečně se nevnucuje a samozřejmě spousta krve a typický argentovy brutality, který jsou ale asi tak 2x drsnější, než v předchozích dílech. Snad jen konec mohl být ještě o něco vypjatější, ale zakončení trilogie to je fakt výjimečně parádní. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Dario Argento se s tim vubec nemaze a na stara kolena dokoncuje svou brutalni trilogii "Three Mothers" o vyvrazdovani dabelskych matek. Brutalita opet hraje hlavni roli, tentokrat uz lehce na hranici parodie. Nektere sceny ale rozhodne nezklamaly, hozeni mimina z mostu, ktere se jeste pri padu dukladne triskne do hlavy, pochutnavani si na detskych vnitrnostech, vypichovani oci, propichovani vaginy dvoumetrovou tyci atd. Cele to ale pusobi misty zbrkle a az prilis zbesile, coz opet nahrava spise elementu trapnosti, nez terroru. Presne tuto cholericky dabelskou naladu podtrhuje i hudba, ktera je natolik demonicky hardcore, az vlastne vubec neni temna a prilis atmosfery do filmu neprinese. Asia Argento me v hlavni roli take nejak extra nepresvedcila, navic vypada jako ospala narkomanka. Nastesti misto ni v prubehu celeho filmu exceluje silena satanisticka opicka. 6/10 ()

Reklama

brutale 

všechny recenze uživatele

Herci O%, režisér sa asi ani nezúčasťnoval natáčania, príbeh otrepaný, absolútne zle vsadený do dnešných dní, je to ako pesť na oko! Atmosféra nikde, demencia postáv a dialógov je neuveriteľná(film som videl v českom jazyku). Dávam 1* za niektoré gore scény a opicu, ktorá narozdiel od hercov hrala svoju rolu!!!! ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Všem muselo být jasné, že Matka slz nebude po tolika letech fungovat stejně dobře, jako ve své době Suspiria a Inferno. Tudíž na to šel Argento malinko odlišnou cestou. Fascinující obrazy plné barev a nepolapitelným zlem nasáklá atmosféra tak šla stranou, místo toho se soustředí na kmitající děj a hojnou brutalitu. Ta tu vystupuje ve větším množství než jindy, gore se opravdu povedlo, i když ho občas naruší nedomrlé počítačové efekty. Argento se s novou látkou a na dnešní moderní dobu popral více než dobře, spokojenost je tedy na místě, přesto jsou jeho starší dítka ve své kvalitě samozřejmě pořád nedostižná. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Myslím, že docela obstojně důstojné završení jedné trilogie. Přece jenom časový odstup od předchozího snímku je zřetelný, TERZA MADRE je tak nějak modernější a brutálnější. Scénář sice neoplývá nějakými vynikavostmi a ke konci je už hodně vyčichlý (tak slabý a rychlý závěr snímku jsem opravdu nečekal), ale Argento to zvládl natočit docela dobře a vložil do filmu několik parádních scén (kreslený flashback). Ta asijská čarodějka, která skoná nezáviděníhodnou smrtí na dámském záchodku byla fakt děsivá a jelikož jsem na to koukal v noci potmě, docela mě i vystrašila. Za tohle Argentovi obrovský dík, naposled jsem podobné pocity zažil u japonské NENÁVISTi. Nečekal jsem od TERZA MADRE stejnou laťku jako u INFERNA nebo SUSPIRIE, ale byl jsem mile překvapen. Asia je zajímavá herečka, neoplývá nějakými extra super hereckými schopnostmi, ale má něco, pro co je radost na ní koukat (a tím vůbec nemyslím její nahotu). Tak nějak se v ní její, přiznejme, ne zrovna sexbombově hezcí rodiče namíchali taki, že má jisté charisma. Přemýšlel jsem, jestli dát 3 nebo 4, ale myslím, že 4 si to zcela určitě zaslouží. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (7)

  • Natáčeno v Římě, Turíně a Ternu. (Chatterer)
  • Daria Nicolodi a Asia Argento jsou v reálném životě matkou a dcerou. (Chatterer)

Související novinky

Zemřela herečka a scenáristka Daria Nicolodi

Zemřela herečka a scenáristka Daria Nicolodi

26.11.2020

Smutné zprávy přichází z Itálie, v Římě dnes zemřela Daria Nicolodi. Herečce, scenáristce a bývalé dlouholeté partnerce kultovního režiséra Daria Argenta bylo 70 let. Informaci médiím předala jejich… (více)

Návrat Johna Carpentera

Návrat Johna Carpentera

22.01.2008

Seriál Masters of Horror vytáhl z hrobů několik žánrových mistrů a ukázal jim, že fanoušci na ně nejenže nezapomněli, ale pořád stojí i o jejich novou tvorbu. Minulý týden jsme psali, že na vlně… (více)

Dario Argento natočí Giallo

Dario Argento natočí Giallo

19.01.2008

Nic nového pod sluncem, říkají si ti z vás, kteří vědí, že giallo je italské označení hororového subžánru specializujícího se na řádění maniakálních sériových vrahů. A mistr Argento už pár takto… (více)

Reklama

Reklama