Reklama

Reklama

Světlušky v zahradě

  • USA Fireflies in the Garden (více)
Trailer

Částečně autobiografické americké melodrama režiséra Dennise Lee líčí v několika prolínajících se časových rovinách osudy manželů Taylorových (Wiliam Dafoe a Julia Robertsová), jejich dětí i životních partnerů, které vyhrotí nečekaná tragédie...
Pro Lisu, jejího manžela Charlese (Julia Robertsová a William Dafoe), syna Michaela (Ryan Reynolds) a dceru Ryne (Shannon Luciová) to měla být příjemná oslava v domě Lisiny sestry Jane (Emily Watsonová). Tragická autonehoda, při níž Lisa umírá, však plány nečekaně zhatí. Na pohřbu se objevuje i Michaelova manželka Kelly (Carrie-Anne Mossová), která se svým mužem nežije, a právě ona svou přítomností otevírá Pandořinu skříňku plnou tajemství. Michaela pronásledují bolestné vzpomínky z dětství, postupně však všichni tři skrze bolest a slzy zjišťují, jak moc se navzájem potřebují, a že navzdory starým křivdám mohou znovu vytvořit rodinu. Tradiční, částečně autobiografické drama natočil scenárista a režisér Denis Lee. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (174)

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Kupodivu mi v tomto případě ani nevadila absence hlubšího příběhu. Byla to hra s dialogy a dusnou atmosférou a byla skutečně fascinující. V kruhu rodinném se řeší normálně abnormální problémy a vytahují se kostlivci ze skříně - zkrátka idylka. Troufám si tvrdit, že vše stojí a padá s postavami, respektive s jejich charaktery a schopností herců je věrohodně ztvárnit. Hvězdná sestava v tomto malém, artovém dramatu měla opravdu efekt - všichni zúčastnění prokázali, že hvězdami jsou skutečně díky svému hereckému nadání. Přál bych si více takových filmů. ()

L-V 

všechny recenze uživatele

Rodinné setkání po letech zasáhne nečekaná tragédie a poté už nasléduje rozplétání spletitých a komplikovaných vztahů a vazeb jedné nepříliš pospolité rodiny zakončené ve stylu: "co jsme si, to jsme si". Díky hvězdnému obsazení perfektně zahrané, při čemž citlivá režie a solidní hudební podkres tomu navíc dodávají i potřebnou atmosféru. Silná první půle stažena do vod průměrnosti nevýraznou druhou polovinou a zejména možná až křečovitým závěrem, přesto se jedná v rámci žánru o lehký nadprůměr, který rozhodně stojí za vidění. ()

Reklama

Ant 

všechny recenze uživatele

Citlivě natočené drama, kterému k dokonalosti ale chyběla větší intenzivnost. Vždycky když si neznámý režisér vezme do parády takhle silné téma, a k tomu tolik hvězd, mám obavy, aby to nepodělal. Tentokrát měl ale scénář i režii Dennis Lee zjevně pevně v rukou. Ryan Reynolds tady dokazuje, že je film od filmu lepší, zbytek herců už jsou zavedené firmy, které jen tak nezklamou. Konec naštěstí taky nevyšuměl do prázdna, takže já jsem naprosto spokojená. ()

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Výborně herecky obsazené, výborné téma. Bohužel jsem třičtvrtě filmu řešila, kdo je komu bratr, teta, apod. Asi je to mým dlouhým vedením. Vzhledem k tomu, že určité pasáže z filmu na mě skutečně zapůsobily, dám ****. Koukám, že i ten, co psal obsah v tom měl trošku guláš - Emily Watson určitě není dítě Julie Roberts, ale právě sestra, zprvu rebelující, která se z nepochopitelných důvodů usadí s celou svoji rodinou v domě, ve kterém bydlí i psychopatický manžel J.R. - Willem Dafoe, se kterým se bytostně nesnáší. ()

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Neokázalé drama...Natočeno s lehkostí, přesto výrazně a přesně...Střídají se tu vyhrocené momenty s jemnými náznaky i obrazovou poetikou...Nejsilnější je celý snímek ve svém úvodu, pak chvíli přešlapuje na místě...Herecké obsazení lahůdkové...Jen věkově jednotlivé složení rodiny trochu hapruje. Například neuvěříte, že Emily Watson by měla být o dost mladší sestrou Julie Roberts... ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

  • Kritici Dennisovi Leemu vyčetli, že jednotlivé časové roviny ve filmu splývají a jsou nepřehledné - s výjimkou modelů aut je totiž od sebe neodlišuje téměř žádný rozdíl v designu šatů nebo budov. (curfew77)
  • Celosvětová premiéra proběhla 10. února 2008 na Berlínském mezinárodním filmovém festivalu. (BMW12)
  • Za kamerou stál Danny Moder, manžel Julie Roberts. (curfew77)

Reklama

Reklama